söndag 5 juni 2016

LÄCKER, GAMMAL GODING 5-6 PORT.

HEJSAN !
Små fina Kavring- bakelser med klassisk nubbesallad ,
lite mer finskuren än vanligt.
Men minst lika god , tack vare ORÖKT kaviar  som
ger extra sting .

Det här behöver DU :
2 burkar  MATJESILL , 250 g avrunnen vikt
4 ägg ,
5 potatisar , kokta kalla
1 rödlök ,
15 cm purjolök , det vita,
1 knippe dill ,
1 knippe gräslök ,
1 1/2 dl gräddfil ,
1/2 dl majonnäs ,
4 msk orökt kaviar , t ex EJDERNS ,
10 - 12 skivor kavring ,
valfri sallad .
GARNERING :
rädisor ,
dill ,
gräslök,

Så här gör DU :
LÅT sillen rinna av .
Hårdkoka äggen och låt kallna .
Skala och hacka dem .
Skär sill och potatis i små bitar .
Skala och finhacka löken .  Finhacka purjon .
Hacka dill och gräslök .
BLANDA gräddfil, majonnäs och kaviar .
Rör ner lök, purjo, dill och gräslök .
Vänd försiktigt ner sill, ägg och potatis .
Låt vila kallt minst 4 TIMMAR .
TRYCK ut rundlar ur brödskivorna med
hjälp av ett glas .
Lägg salladsblad på brödet, fördela sillsalladen
och garnera .
SERVERA .
                     LYCKA TILL !

Inga kommentarer: