söndag 5 juni 2016

KASSLER PÅ GRÖNSAKSBÄDD 4 PERS.


  HEJSAN !
KASSLER  är  alltid  käckt att ha hemma, det finns
många varianter att laga, -här är en av dem.

Det här behöver DU :
600 g kassler i skivor ,
olja till stekning ,
2 morötter ,
1 persiljerot ,
150 g sockerärter ,
5 salladslökar ,
2 dl hönsbuljong ,
2 dl grädde ,
majsstärkelse (vid behov )
1/2 tsk fransk ljus senap ,
salt å peppar .
SERVERING :
Kokt potatis och riven pepparrot .

Så här gör DU :
ANSA  grönsakerna och skär i mindre bitar .
LÄGG morötter och persiljerot i en kastrull ,
tillsätt buljong och grädde .
Koka rotfrukterna mjuka, tillsätt sockerärter
och salladslökar och låt dem koka i 2- 3 minuter.
Red eventuellt med lite majsstärkelse utrört i
vatten .  Smaka av med senap salt å peppar .
HETTA upp lite olja i en stekpanna och stek
kasslerskivorna ca 1 minut på varje sida .
SERVERA  Kasslern med grönsakerna.
LÄGG:FÖRST  grönsakerna på tallrik , kasslern ovanpå
och kokt potatis och riven pepparrot därtill .

SMAKLIG MÅLTID , -  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: