ca 3 dl.
2mangofrukter ca,275 g
1,5dl socker
saft av 1 pressad citron
Skala mangon, skär fruktköttet i bitar
ca. 2 gånger 2cm, och slå det i en stor
mikrovågssäker form.
Tillaga på full effekt i 20 min,
rör om efter halva tiden.
Häll upp marmeladen.
Ha den gärna i kylskåp.
Gott till rostat bröd.
tisdag 18 mars 2008
Färslåda med äpple. 4 port.
400g blandfärs
3/4dl havregryn
1 msk potatismjöl
1dl mjölk
1 ägg
1tsk salt
1krm svartpeppar
1dl hackad persilja
1-2äpplen.
Låt havregryn, potatismjöl, o mjölk
svälla ca. 10min.
Tillsätt färs, ägg, salt, peppar o persilja
Arbeta färsen smidig.
Platta ut färsen i smord mikrovågssäker
form.
Skär frukten i klyftor, tag bort kärnorna
och stick ner äppelklyftorna i färsen.
Tillaga färslådan på full effekt i ca.8min
Vrid formen någon gång under tillagningen.
Strö över lite persilja.
Servera med potatismos och grönsaker.
Käckt att ta till när tiden är knapp.
3/4dl havregryn
1 msk potatismjöl
1dl mjölk
1 ägg
1tsk salt
1krm svartpeppar
1dl hackad persilja
1-2äpplen.
Låt havregryn, potatismjöl, o mjölk
svälla ca. 10min.
Tillsätt färs, ägg, salt, peppar o persilja
Arbeta färsen smidig.
Platta ut färsen i smord mikrovågssäker
form.
Skär frukten i klyftor, tag bort kärnorna
och stick ner äppelklyftorna i färsen.
Tillaga färslådan på full effekt i ca.8min
Vrid formen någon gång under tillagningen.
Strö över lite persilja.
Servera med potatismos och grönsaker.
Käckt att ta till när tiden är knapp.
måndag 17 mars 2008
MAUDS, Hallon marmelad. tillbehör.
1 Banan o 2dl Hallon
mixa till en jämn smet .
håller sig en vecka i kylen.
mmm,jättegott.
mixa till en jämn smet .
håller sig en vecka i kylen.
mmm,jättegott.
Vitlökstomater. Tillbehör.
1stor Tomat
1msk Olivolja
1 krossad Vitlök.
Skiva och dela tomaten i bitar
lägg i en skål
häll på olivolja
och krossad vitlök.
Blanda ihop allt o låt stå o dra i kylen ca.10min.
Jättegott.
1msk Olivolja
1 krossad Vitlök.
Skiva och dela tomaten i bitar
lägg i en skål
häll på olivolja
och krossad vitlök.
Blanda ihop allt o låt stå o dra i kylen ca.10min.
Jättegott.
Majonnäsdressing; Tillbehör.
1dl Lättmajonnäs
1dl mild Lättyoghurt
Smaksätt med t ex chilisås,
ljus fransk senap eller riven pepparrot.
Gott till sallad.
1dl mild Lättyoghurt
Smaksätt med t ex chilisås,
ljus fransk senap eller riven pepparrot.
Gott till sallad.
MAUDS,,Bär och Fruktpaj.EFTERRÄTT.
3 Äpplen eller
2 Äpplen och 1 Banan eller
3-4dl.Bär
75g. Margarin eller
3/4dl. flytande Margarin
1,5dl Vetemjöl
1,5dl Havregryn
1msk Socker.
Skiva frukten och lägg den eller bären
i en smord form.
Smält margarinet och blanda det eller det
flytande margarinet med vetemjöl,havregryn
och socker.Fördela blandningen över
frukten eller bären och sätt formen i ugnen.
Grädda i 225 grader varm ugn .i 25 min.
Gott med glass eller grädde till.
Smaka på.
2 Äpplen och 1 Banan eller
3-4dl.Bär
75g. Margarin eller
3/4dl. flytande Margarin
1,5dl Vetemjöl
1,5dl Havregryn
1msk Socker.
Skiva frukten och lägg den eller bären
i en smord form.
Smält margarinet och blanda det eller det
flytande margarinet med vetemjöl,havregryn
och socker.Fördela blandningen över
frukten eller bären och sätt formen i ugnen.
Grädda i 225 grader varm ugn .i 25 min.
Gott med glass eller grädde till.
Smaka på.
Mellanmål.Smörgåsar med grönt pålägg.
Prova med skivad BANAN och kanel.
KIWI
ÄPPLE
riven MOROT och rivet ÄPPLE
skivad GURKA och RÄDISA.
Lite annat än det vanliga.
KIWI
ÄPPLE
riven MOROT och rivet ÄPPLE
skivad GURKA och RÄDISA.
Lite annat än det vanliga.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)