lördag 5 april 2008

Jordgubbsspett med sockerkaka o apelsinkräm.

4 port.
1l jordgubbar
4skivor sockerkaka
små blötlagda träspett
Kräm.
2,5dl vaniljkesella eller citruskessella
1/2 apelsin
saften+lite rivet skal
Blanda ihop alla ingredienser
till krämen.Ställ den kallt i
cirka 30 min,så smakerna blandas
ordentligt.
Rensa jordgubbarna och trä
upp dem på små blötlagda (
(annars kan de börja brinna på grillen)
spett.
Grilla sockerkaksskivornaoch jordgubbsspetten
snabbt på båda sidor.Servera med apelsinkrämen
eller citruskessella.(färdig på burk.)

Rostad paprika-yoghurt. Dippsås.

1 rostad paprika (alt.rostad marinerad på burk)
1 röd paprika
2 klyftor vitlök skalade
250g naturell yoghurt gärna grekisk
3msk olivolja
salt

Mixa paprikor och vitlök med olivoljan
Blanda med yoghurten.
Smaka av med salt.

torsdag 27 mars 2008

Äpplen i Förvar.

3dl vatten
1 brustablett c-vitamin
2msk socker
1/2-1kg äpplen.

Lös upp brustabletten i vattnet
Häll i strösockret o rör om.
Lägg äpplena i lagen.
Låt ligga i 1 minut ,låt rinna av .
Fryses i Fryspåse.
Gott att ha till äpplekräm, äpplepaj
eller göra kompott på.

tisdag 25 mars 2008

Stor och god Sockerkaka utan ägg.

blanda 5dl.vetemjöl,
2,5dl socker,2tsk bakpulver
och finfördela 50g smör däri.
Tillsätt 2,5dl mjölk ,samt lite citron
eller bittermandelolja.
Häll smeten i en stor smord
o bröad form.
Grädda i 200grader tills kakan känns torr.

TOBIAS, Havrepaj med Äpplen.4-6port.

6-7 äpplen
kanel
100g marg.el.smör
1 dl strösocker
3dl havregryn

Gör så här:
Skala och skär äpplena i klyftor.
Lägg dem i en smord form .(pajform)
och strö kanel över.
Blanda ihop smör ,socker och havregryn
rör ihop och bred smeten över äpplena .
Grädda i 200 graderi ca 20min.
Servera med vispad grädde.
muums!

HÅKANS, Snöbollar.

2ägg
3/4 dl strösocker
2 msk. smör
2tsk vaniljsocker
5 dl. vetemjöl
3 tsk. bakpulver
1 nypa salt
1,5dl mjölk
kokosfett.

Gör så här :

Vispa ägg och socker.
Smält smöret.
Blanda ihop alla ingredienser.
Hetta upp kokosfettet.
Lägg i ca 1tsk av smeten i kokosfettet ,
till varje boll.
Koka bollarna ljusgula .
Tag upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
Sikta florsocker över.

använd en pastaslev när Du ska ta upp dem
ur fettet.

MAUDS, goda Krabblåda. 3-4 port.

1burk krabba
3tomater
3ägg
3dl matlagningsgrädde
2-3 buntar dill
salt o peppar.

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg dill i botten på en smord form.
Dela krabban med en gaffel och lägg i formen.
Lägg på tomatskivor, mera dill ,salt o peppar.
Vispa samman ägg och grädde
och häll det över alltsamman.
Grädda i 20-25 min.