söndag 25 januari 2009

GRILLAD TOFU MED BÖNCHILI . 4 PORT.

Detta är gott må Du tro.

Eller vad tycker Du ?



400 g tofu naturell

2 msk olja

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 tsk salt

1 gul lök

1 msk olja

1 burk krossade tomater

1 burk kokta stora vita bönor

1 burk kokta svarta bönor

1/2 tsk chiliflingor

1 tsk spiskummin

alfalfagroddar

blandad sallad

2 hackade paprikor (vilken färg Du vill )

Så här gör Du :

Skär tofun i skivor och marinera dem

i olja blandad med vitlök och salt .

Hacka löken och stek den i olja.

Tillsätt krossade tomater och

låt koka några minuter .

Tillsätt bönor chili och spiskummin.

Blanda och värm .

Smaka av med salt .

Grilla tofun så den blir varm.

Servera bönchilin med tofu ,

groddar, sallad och paprika .

SMAKLIG SPIS !

fredag 23 januari 2009

FISKBULLAR SWEET CHILI 2PERSONER .

HEJ ! Gillar Du detta då´

det gör jag mmm så gott.



2 skivade salladslökar

1 dl bulgur eller ris

2 dl vatten

2 msk sweet chilisås

2 msk hummerfond

1 dl fiskbuljong

1 burk , 250 g fiskbullar buljong

SERVERA MED :
Grönsallad

Gör så här:

Koka lök och ris tillsammans i vattnet .

Blanda sweet chili , fond och buljong

i en liten kastrull.

Koka upp och lägg ner fiskbullarna

så att de blir varma .

Servera med en fräsch sallad

jättegott.

SILLGRATÄNG 2 PORTIONER .

HEJ ! Någon som gillar SILLGRATÄNG ?
Jag fick smaka detta hos en väninna
men , nja så där tyckte jag.
Vad tycker Du ?

2 portioner.
200 g kokt skivad potatis
1-2 file e´r inläggningssill i bitar
1 kokt hackat ägg
1/2 msk flytande smör
1/2 liten skivad gul lök
1/2 dl mjölk
1/2 dl laga lätt ?
2 tsk maizenaredning
1 1/2 msk persilja
2 msk ost

Så här gör Du :
UGN :225 grader
Fördela hälften av potatisen i en smord form.
Lägg sillen och ägget ovanpå
och resten av potatisen .
Fräs löken i resten av smöret,
häll på mjölk och lagalätt.
Koka upp och tillsätt redningen .
Sjud ett par minuter , rör ner persiljan
och häll såsen över potatisen .
Strö över osten och grädda i ca 25 minuter .

SMAKA DU .

torsdag 22 januari 2009

PASTASALLAD FRÅN MEDELHAVET 4 PORT.

Detta är mmm, riktigt gott.

300 g pasta
150 g fetaost
1 dl soltorkade strimlade tomater i olja.
2 dl gröna oliver
1 dl hackad basilika
2 msk vittvinsvinäger
1/2 dl olivolja.

Så här gör Du :
Koka pastan enl, anvisning på förpackningen .
Häll av vattnet .
Tärna fetaosten och blanda den med pasta ,
strimlad tomat , oliver och basilika.
Rör samman vittvinsvinäger med olivolja
samt lite av oljan från tomaterna
och smaka av med salt och peppar .
Rör ner i salladen .

Antingen kan Du äta salladen som den är
eller ha .
Kyckling ,fisk eller kött till.

SMAKLIG MÅLTID !

JÄTTEGODA CHOKLADMUFFINS 10 ST.

Ibland blir jag så gottesugen,
då gör jag dessa gör ´go´a muffins.
Käckt att ha i frysen .

200 g mörk choklad
200 g smör
3 stora ägg
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
UGN : 175 grader

Så här gör Du:
Smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme .
Ställ åt sidan .
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och
rör ner i äggsmeten tillsammans med
den smälta chokladen .
Häll upp i muffinsformar
och baka i 15 minuter.
De ska vara lite kladdiga i mitten .

Kaffe o ´chokladmuffins låter väl gott !

GRILLADE ÄDELPÄRON

Skiva päronet på längden .
Grilla eller stek dem i en grill- eller stekpanna.
Lägg ut päronskivorna på ett fat
och smula över Kvibille Ädelost .

mmm ,så gott.

enkelt o´snabbt .

HALSTRAD FISKFILE MED KAVIARSÅS.

4Fiskfileer a´150 g
salt, peppar
1 lime.

SÅS:
3 dl vispgrädde
2 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
2-3 msk rökt kaviar
typ Kalles
2 msk hackad gräslök
salt och peppar.

TILLBEHÖR :
16 st gröna sparrisar .

Så här gör Du :
Salta och peppra och droppa lite
limesaft över fisken .
Ställ åt sidan .
Koka upp grädden, tillsätt buljong och vin .
Sjud sakta tills det tjocknar lite .
Smaka av med kaviar ,nymalen peppar och
lite salt om det behövs.
Blanda ner gräslöken .
Halstra fisken i het panna i smör och olja,
3-4 minuter på varje sida .
Servera genast tillsammans med såsen,
pressad potatis och kokta gröna sparrisar.

Jag har använt Hälleflundra.
Men gösfile ,torskfile eller hällefile är också
jättegott.
Pricken över i :t är den gräddiga kaviarsåsen .

För mej är detta det absolut go áste jag vet.

mmm,så gott.