torsdag 22 januari 2009

HALSTRAD FISKFILE MED KAVIARSÅS.

4Fiskfileer a´150 g
salt, peppar
1 lime.

SÅS:
3 dl vispgrädde
2 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
2-3 msk rökt kaviar
typ Kalles
2 msk hackad gräslök
salt och peppar.

TILLBEHÖR :
16 st gröna sparrisar .

Så här gör Du :
Salta och peppra och droppa lite
limesaft över fisken .
Ställ åt sidan .
Koka upp grädden, tillsätt buljong och vin .
Sjud sakta tills det tjocknar lite .
Smaka av med kaviar ,nymalen peppar och
lite salt om det behövs.
Blanda ner gräslöken .
Halstra fisken i het panna i smör och olja,
3-4 minuter på varje sida .
Servera genast tillsammans med såsen,
pressad potatis och kokta gröna sparrisar.

Jag har använt Hälleflundra.
Men gösfile ,torskfile eller hällefile är också
jättegott.
Pricken över i :t är den gräddiga kaviarsåsen .

För mej är detta det absolut go áste jag vet.

mmm,så gott.

Inga kommentarer: