4 äpplen eller
päron
2 msk solrosfrön
8 fikon
1 msk linfrön
2 msk bockhornsklöver
saften av en halv citron
Så här gör DU:
Riv frukten grovt , finhacka fikonen,
och blanda alltsammans.
Servera med sesammjölk .
SESAMMJÖLK:
2 dl oskalade sesamfrön
mixas torra.
Tillsätt 8 dl vatten , lite i taget .
Mixa i 1-2 minuter.
Klart.
mm, det här är jättegott .
PROVA DU OCKSÅ .
lördag 21 mars 2009
LÖRDAGS - SMÖRGÅS .
Smaka på detta , också himla gott.
Skär ett grahamsbröd i fyra delar
på längden , dela brödet på hälften.
Bred smör eller margarin på skivorna ,
sedan ett tunt lager TARTEX -
vegetarisk pastej .
Därefter finhackad gräslök , ett lager
tunna skivor kokt potatis och
därpå tunna skivor rödlök .
Allt läggs på en bädd av salladsblad .
Med något gott att dricka till.
TREVLIG KVÄLL .
Skär ett grahamsbröd i fyra delar
på längden , dela brödet på hälften.
Bred smör eller margarin på skivorna ,
sedan ett tunt lager TARTEX -
vegetarisk pastej .
Därefter finhackad gräslök , ett lager
tunna skivor kokt potatis och
därpå tunna skivor rödlök .
Allt läggs på en bädd av salladsblad .
Med något gott att dricka till.
TREVLIG KVÄLL .
söndag 15 mars 2009
SMOOTHIE. 1-2 port
Prova detta.
1 mogen gul kiwi
1/2 cantaloupe med skal
(melon)
1 mogen banan
Mixa allt i en mixer.
tillsätt vatten efter behov .
jättegott , smaka DU också.
SERVERA OCH NJUT .
1 mogen gul kiwi
1/2 cantaloupe med skal
(melon)
1 mogen banan
Mixa allt i en mixer.
tillsätt vatten efter behov .
jättegott , smaka DU också.
SERVERA OCH NJUT .
lördag 14 mars 2009
ROSTADE GRÖNSAKER MED SPISKUMMMMIN OCH SESAMFRÖ
Till 4 port.
1 aubergine
1 zucchini
2 palsternackor
4 morötter
1 huvud blomkål
1 majrova
1 hel vitlök
2 rödlökar
MARINAD
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande AKACIA HONUNG
1 tsk spiskummin(en mildare variant än vanlig sådan )
salt och peppar
1/2 dl rostade sesamfrön
Bladpersilja
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa och skala alla grönsaker.
Skär dem i grova bitar .
Lägg alla grönsaker i en långpanna .
Sätt in dem mitt i ugnen och stek ca 25 min.
Blanda alla ingredienser till marinaden
utom sesamfrön och bladpersilja.
Ringla marinaden över de färdigstekta
grönsakerna.
Lägg upp dem på ett fat och strö över
sesamfrön och hackad bladpersilja .
Detta är smarrigt.
jag har det till KYCLING,KÖTT, FISK .
Men inga andra kolhydrater.
LYCKA TILL.
1 aubergine
1 zucchini
2 palsternackor
4 morötter
1 huvud blomkål
1 majrova
1 hel vitlök
2 rödlökar
MARINAD
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande AKACIA HONUNG
1 tsk spiskummin(en mildare variant än vanlig sådan )
salt och peppar
1/2 dl rostade sesamfrön
Bladpersilja
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa och skala alla grönsaker.
Skär dem i grova bitar .
Lägg alla grönsaker i en långpanna .
Sätt in dem mitt i ugnen och stek ca 25 min.
Blanda alla ingredienser till marinaden
utom sesamfrön och bladpersilja.
Ringla marinaden över de färdigstekta
grönsakerna.
Lägg upp dem på ett fat och strö över
sesamfrön och hackad bladpersilja .
Detta är smarrigt.
jag har det till KYCLING,KÖTT, FISK .
Men inga andra kolhydrater.
LYCKA TILL.
torsdag 12 mars 2009
BULGURSALLAD MED SVAMP OCH GETOST 4 PORT.
Kolla här .Nyttigt och gott.
Koka 2 1/2 dl Bulgur.
Skiva 200 g Champijoner och
hacka 1 Gul Lök.
Stek svamp och lök i 1 msk Olja
i en stekpanna.
Pressa över 1 Vitlöksklyfta.
Skölj 75 g Rucola sallad
och rosta 2 msk Pinjenötter
i en torr stekpanna.
Dela 1 färsk Broccoli i små buketter,
låt koka i saltat vatten några min.
Så att de behåller sin spänst.
Blanda bulgurgrynen med svampblandningen ,
rucola, pinjenötter och broccoli.
Skär 100 g Chevre i småbitar
och strö över salladen.
Servera med körsbärstomater.
SMAKLIG SPIS.
Koka 2 1/2 dl Bulgur.
Skiva 200 g Champijoner och
hacka 1 Gul Lök.
Stek svamp och lök i 1 msk Olja
i en stekpanna.
Pressa över 1 Vitlöksklyfta.
Skölj 75 g Rucola sallad
och rosta 2 msk Pinjenötter
i en torr stekpanna.
Dela 1 färsk Broccoli i små buketter,
låt koka i saltat vatten några min.
Så att de behåller sin spänst.
Blanda bulgurgrynen med svampblandningen ,
rucola, pinjenötter och broccoli.
Skär 100 g Chevre i småbitar
och strö över salladen.
Servera med körsbärstomater.
SMAKLIG SPIS.
CHOKLADKAKA MED APELSINSALLAD .CA.10 BITAR
ååå, vad denna var god.
125 g smör
125 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
finrivet skal av 1 apelsin
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
GARNERING:
75 g macadamianötter
APELSINSALLAD :
4 apelsiner
culinary syrup med
karamellsmak.
Så här gör DU :
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj o´mjöla en rund bakform som
mäter ca 20 cm i diameter.
Mät upp matfettet i en kastrull och
tillsätt chokladen som brutits i mindre bitar.
Smält alltsammans på svag värme
under omrörning.
Ställ åt sidan att svalna.
Vispa ägg o´råsocker ljust o´poröst.
Tillsätt finrivet skal av en vältvättad
apelsin.
Sikta ner bakpulvret och vetemjölet
som blandats samman.
Häll ner chokladsåsen och rör
varsamt samman till en slät smet.
Bre ut smeten jämt i bakformen och
strö över grovt hackade macadamianötter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Låt den nygräddade kakan kallna i formen
innan den lossas.
Gör apelsinsalladen så här :
Skär av toppen och botten på apelsinerna.
Skär därefter av skalet ända in till fruktköttet.
Följ hinnorna och skär med en vass kniv
ut klyftorna.
Skär dessa i mindre bitar.
Pressa saften ur hinnorna och
häll över salladen.
Söta salladen med lite karamellsirap
till lagom sötma.
En klick grädde till kanske ?
TREVLIGT KAFFEREP.
125 g smör
125 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
finrivet skal av 1 apelsin
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
GARNERING:
75 g macadamianötter
APELSINSALLAD :
4 apelsiner
culinary syrup med
karamellsmak.
Så här gör DU :
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj o´mjöla en rund bakform som
mäter ca 20 cm i diameter.
Mät upp matfettet i en kastrull och
tillsätt chokladen som brutits i mindre bitar.
Smält alltsammans på svag värme
under omrörning.
Ställ åt sidan att svalna.
Vispa ägg o´råsocker ljust o´poröst.
Tillsätt finrivet skal av en vältvättad
apelsin.
Sikta ner bakpulvret och vetemjölet
som blandats samman.
Häll ner chokladsåsen och rör
varsamt samman till en slät smet.
Bre ut smeten jämt i bakformen och
strö över grovt hackade macadamianötter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Låt den nygräddade kakan kallna i formen
innan den lossas.
Gör apelsinsalladen så här :
Skär av toppen och botten på apelsinerna.
Skär därefter av skalet ända in till fruktköttet.
Följ hinnorna och skär med en vass kniv
ut klyftorna.
Skär dessa i mindre bitar.
Pressa saften ur hinnorna och
häll över salladen.
Söta salladen med lite karamellsirap
till lagom sötma.
En klick grädde till kanske ?
TREVLIGT KAFFEREP.
MÖRA NÖTKAKOR 20 ST
mmm ,smaka.
1 1/2 dl hasselnötter
1 1/2 dl rågsikt
100 g rumstempererat smör
1/2 dl socker (fruktsocker)
GARNERING :
20 hasselnötter
UGN :175 grader.
Så här gör DU :
Mal eller mixa nötterna i matberedare.
Blanda med rågsikt,smör och socker
till en deg .
Forma degen till 20 små bollar och
lägg på plåt med bakpapper .
Tryck ner en nöt i varje och grädda i 15 min.
såå goda.
1 1/2 dl hasselnötter
1 1/2 dl rågsikt
100 g rumstempererat smör
1/2 dl socker (fruktsocker)
GARNERING :
20 hasselnötter
UGN :175 grader.
Så här gör DU :
Mal eller mixa nötterna i matberedare.
Blanda med rågsikt,smör och socker
till en deg .
Forma degen till 20 små bollar och
lägg på plåt med bakpapper .
Tryck ner en nöt i varje och grädda i 15 min.
såå goda.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)