torsdag 12 mars 2009

CHOKLADKAKA MED APELSINSALLAD .CA.10 BITAR

ååå, vad denna var god.

125 g smör
125 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
finrivet skal av 1 apelsin
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
GARNERING:
75 g macadamianötter
APELSINSALLAD :
4 apelsiner
culinary syrup med
karamellsmak.

Så här gör DU :
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj o´mjöla en rund bakform som
mäter ca 20 cm i diameter.
Mät upp matfettet i en kastrull och
tillsätt chokladen som brutits i mindre bitar.
Smält alltsammans på svag värme
under omrörning.
Ställ åt sidan att svalna.
Vispa ägg o´råsocker ljust o´poröst.
Tillsätt finrivet skal av en vältvättad
apelsin.
Sikta ner bakpulvret och vetemjölet
som blandats samman.
Häll ner chokladsåsen och rör
varsamt samman till en slät smet.
Bre ut smeten jämt i bakformen och
strö över grovt hackade macadamianötter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Låt den nygräddade kakan kallna i formen
innan den lossas.
Gör apelsinsalladen så här :
Skär av toppen och botten på apelsinerna.
Skär därefter av skalet ända in till fruktköttet.
Följ hinnorna och skär med en vass kniv
ut klyftorna.
Skär dessa i mindre bitar.
Pressa saften ur hinnorna och
häll över salladen.
Söta salladen med lite karamellsirap
till lagom sötma.

En klick grädde till kanske ?

TREVLIGT KAFFEREP.

Inga kommentarer: