Det var länge´sen jag gjorde detta.
Men har tänkt på det ofta.
Så nu är det dags.
500 g strömmingsfilee
rensad
1 tsk salt
3 msk finhackad dill
LAG:0,75 dl ättikssprit
4 dl vatten
1/2 dl socker
2 tsk salt
1 liten skalad skivad
gul lök.
5-6 vitpepparkorn
6-8 kryddpepparkorn
1 lagerbärsblad
TILLBEHÖR:
Kokt potatis,sallad,bröd,dryck.
Så här gör DU:
Lägg strömmingsfileerna med
köttsidan upp och strö på
salt och dill.
Rulla ihop och lägg rulladerna
med skarven ner i en låg vid
kastrull.
Koka upp alla ingredienserna
till lagen i en annan kastrull.
Häll den heta lagen över strömminingen.
Låt det koka upp och sedan sjuda
under lock ca 8 minuter.
Låt strömmingen svalna i spadet.
Garnera med dill.
Servera med kokt potatis, bröd
och dryck.
SMAKLIG MÅLTID!
onsdag 23 september 2009
KALVSYLTA MED RÖDBETSPOTATISSALLAD 1 PORT.
Det här kan DU göra bara till DIG,
innan barna ska hämtas på dagis
och innan middagen ska stå på bordet.
100 g kalvsylta
SALLAD:
1 litet äpple, 2 små inlagda rödbetor
1 kokt kall medelstor potatia
1/4 -1/2 tsk riven pepparrot
ev. lite salt
TILLBEHÖR:färsk gurka,bröd,o´dryck.
Så här gör DU:
Kärna ur äpplet och skär det
och rödbetorna i små tärningar.
Tärna potatisen.
Blanda potatis,rödbetor,
äpple och pepparrot.
Salta ev. lätt.
SERVERA kalvsyltan med salladen,
gurka,bröd, o´dryck.
SMAKLIG MÅLTID!
Denna gillar jag.
innan barna ska hämtas på dagis
och innan middagen ska stå på bordet.
100 g kalvsylta
SALLAD:
1 litet äpple, 2 små inlagda rödbetor
1 kokt kall medelstor potatia
1/4 -1/2 tsk riven pepparrot
ev. lite salt
TILLBEHÖR:färsk gurka,bröd,o´dryck.
Så här gör DU:
Kärna ur äpplet och skär det
och rödbetorna i små tärningar.
Tärna potatisen.
Blanda potatis,rödbetor,
äpple och pepparrot.
Salta ev. lätt.
SERVERA kalvsyltan med salladen,
gurka,bröd, o´dryck.
SMAKLIG MÅLTID!
Denna gillar jag.
tisdag 22 september 2009
OSTBRICKA .
Gör din egen OSTBRICKA.
Här är ett litet förslag.
Herrgårdsost eller Greve
och Ädelost.
Camembert,Gorgonzola
och Emmenthaler.
Cheddarost och Camembert
eller Brie.
Kryddost,Tilciter -mild o syrlig
och Ädelost.
En ost-
Cheddar eller Brie.
Gott att bjuda till: oliver,rädisor
rå blomkål i små buketter,
färsk gurka,paprikaringar,
blekselleri päron,druvor,
pain rich,kavring, pumpernickel
Finn Crisp och osötade kex.
LYCKA TILL.
Här är ett litet förslag.
Herrgårdsost eller Greve
och Ädelost.
Camembert,Gorgonzola
och Emmenthaler.
Cheddarost och Camembert
eller Brie.
Kryddost,Tilciter -mild o syrlig
och Ädelost.
En ost-
Cheddar eller Brie.
Gott att bjuda till: oliver,rädisor
rå blomkål i små buketter,
färsk gurka,paprikaringar,
blekselleri päron,druvor,
pain rich,kavring, pumpernickel
Finn Crisp och osötade kex.
LYCKA TILL.
STORA PANNBIFFEN. 4 PORT.
Denna är käck att göra.
4 hg köttfärs
1 tsk salt
1 krm vit eller sv. peppar
2 dl vispgrädde
1 äggula
smör
1/2 dl hackade rödbetor
1/2 dl hackad ättiksgurka
Så här gör DU:
Blanda färsen med salt,
peppar,grädde och äggula.
Bryn smöret i stekpannan
och lägg ner färsen.
Tryck ut färsen med en
stekspade så den täcker
hela bottnen.
Stek på medelstark
värme ca 5 min.
Dela "kakan"i 4-delar
och vänd dem.
Stek ytterligare i 5 min.
Strö över rödbetor och gurka.
Servera direkt ur pannan
tillsammans med kokt
potatis och en sallad.
Snabbt o`gott.
LYCKA TILL!
4 hg köttfärs
1 tsk salt
1 krm vit eller sv. peppar
2 dl vispgrädde
1 äggula
smör
1/2 dl hackade rödbetor
1/2 dl hackad ättiksgurka
Så här gör DU:
Blanda färsen med salt,
peppar,grädde och äggula.
Bryn smöret i stekpannan
och lägg ner färsen.
Tryck ut färsen med en
stekspade så den täcker
hela bottnen.
Stek på medelstark
värme ca 5 min.
Dela "kakan"i 4-delar
och vänd dem.
Stek ytterligare i 5 min.
Strö över rödbetor och gurka.
Servera direkt ur pannan
tillsammans med kokt
potatis och en sallad.
Snabbt o`gott.
LYCKA TILL!
STRÖMMING PÅ POTATISBÄDD. 4 PORT.
6 hg strömmingsfileer
6-8 kokta kalla potatisar
1 1/2 tsk salt
2 dl vispgrädde
3 msk kaviar
1 krm vit eller sv.peppar
1/2 dl finklippt dill
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj strömmingsfileerna.
Skär potatisen i skivor.
Lägg dem i en smörad
ugnssäker form.
Salta strömmingsfileerna
och rulla ihop dem.
Lägg rullarna på potatisbädden.
Blanda grädden med kaviar
och peppar.
Häll blandningen över strömmingen.
Strö över dillen.
Grädda i ugn ca 30 min.
Servera med rivna morötter
och ett rivet äpple i.
jättegott.
LYCKA TILL!
6-8 kokta kalla potatisar
1 1/2 tsk salt
2 dl vispgrädde
3 msk kaviar
1 krm vit eller sv.peppar
1/2 dl finklippt dill
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj strömmingsfileerna.
Skär potatisen i skivor.
Lägg dem i en smörad
ugnssäker form.
Salta strömmingsfileerna
och rulla ihop dem.
Lägg rullarna på potatisbädden.
Blanda grädden med kaviar
och peppar.
Häll blandningen över strömmingen.
Strö över dillen.
Grädda i ugn ca 30 min.
Servera med rivna morötter
och ett rivet äpple i.
jättegott.
LYCKA TILL!
måndag 21 september 2009
KIKÄRTSBURGARE MED KORIANDER. 4 PERS.
Detta är jättegott.
2 burkar avrunna kikärter
2 ägg
1 msk mjöl
1 knippe färsk koriander
1 pressad vitlök
1 tsk salt
2 krm sv.peppar
olja till stekning
gärna RAPSOLJA.
Så här gör DU;
Mixa kikärtorna ihop med äggen.
Rör ner mjöl,koriander,
vitlök,salt,sv.peppar.
Hetta upp oljan i pannan.
Forma till biffar (färsen är lite lös)
Kanske är det lättare att
klicka i färsen i pannan.
TILLBEHÖR:
Sallad
böngroddar
färsk chili
yoghurt med 1 pressad
vitlöksklyfta.
SERVERA : I PITABRÖD.
mmmm,så gott.
2 burkar avrunna kikärter
2 ägg
1 msk mjöl
1 knippe färsk koriander
1 pressad vitlök
1 tsk salt
2 krm sv.peppar
olja till stekning
gärna RAPSOLJA.
Så här gör DU;
Mixa kikärtorna ihop med äggen.
Rör ner mjöl,koriander,
vitlök,salt,sv.peppar.
Hetta upp oljan i pannan.
Forma till biffar (färsen är lite lös)
Kanske är det lättare att
klicka i färsen i pannan.
TILLBEHÖR:
Sallad
böngroddar
färsk chili
yoghurt med 1 pressad
vitlöksklyfta.
SERVERA : I PITABRÖD.
mmmm,så gott.
GYLLENE KORVPANNA. 6 PORT.
Återigen ett korvrecept.
71 % kött är det i denna korv
den är verkligen god.
600 g korv
1-2 purjolökar
2 burkar majskorn(340g)
1 krm mejram
peppar
1/2 dl vatten eller buljong
hackad persilja.
Så här gör DU:
Ta av skinnet på korven (falukorv)
och skär den i cm-tjocka skivor.
Skölj purjolöken och skär den i
tunna strimlor.
Fräs purjolöken i lite fett i
en stekpanna.
Häll i majskornen.
Krydda,rör om och späd med vätskan.
Lägg korven överst och sätt på pannan.
Låt alltsammans sjuda ca 5 minuter
eller tills korven blivit varm.
Strö över persilja.
Servera med kokt potatis.
SMAKLIG MÅLTID!
71 % kött är det i denna korv
den är verkligen god.
600 g korv
1-2 purjolökar
2 burkar majskorn(340g)
1 krm mejram
peppar
1/2 dl vatten eller buljong
hackad persilja.
Så här gör DU:
Ta av skinnet på korven (falukorv)
och skär den i cm-tjocka skivor.
Skölj purjolöken och skär den i
tunna strimlor.
Fräs purjolöken i lite fett i
en stekpanna.
Häll i majskornen.
Krydda,rör om och späd med vätskan.
Lägg korven överst och sätt på pannan.
Låt alltsammans sjuda ca 5 minuter
eller tills korven blivit varm.
Strö över persilja.
Servera med kokt potatis.
SMAKLIG MÅLTID!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)