Gör en PYTT med couscous!
Lätt pytt med frisk smak
av äpple,avocado och en
mild limedressing.
Jättegott en varm sommardag.
1 kg räkor med skal
1 grönsaksbuljong-
tärning+3 dl vatten
3 dl couscous
1/2 msk smör
1 avocado
1 äpple
2 stjälkar blekselleri
1 dl finklippt gräslök
LIMEDRESSING:
2 dl lätt creme fraiche
2 tsk flytande honung
rivet skal och saft
av 1 lime
2 krm salt
Så här gör DU:
Tina räkorna och skala dem.
Koka upp vatten och buljong-
tärning.
Rör ner couscousgrynen och
tillsätt smöret.
Låt det stå under lock i 5 min.
Dela, kärna ur och skala avocadon.
Skär fruktköttet i tärningar.
Kärna ur äpplet och skär i tunna
skivor.
Skär sellerin i cm-tjocka bitar.
Blanda varsamt i hacket i
couscousen.
Vänd ner räkorna och gräslöken.
Rör ihop ingredienserna
till såsen.
mmmmmm.....jättegott!
TREVLIG SOMMAR!
tisdag 28 juni 2011
FESTLIG MELONDESSERT .
När NI är några stycken...
Skär av ett lock på
EN NÄTMELON
eller annan melon.
Ta med ett kuljärn ut
kulor av melonköttet
eller med en glass-sked,
eller skär små kuber med
en kniv.
Blanda med 1/2 -1L HALLON.
beroende på hur stor MELON
DU använder och lägg ner i
melonen,droppa över
1/2-1 DL VITT VIN.
Festligt och lite annorlunda.
TREVLIG SOMMAR!
Skär av ett lock på
EN NÄTMELON
eller annan melon.
Ta med ett kuljärn ut
kulor av melonköttet
eller med en glass-sked,
eller skär små kuber med
en kniv.
Blanda med 1/2 -1L HALLON.
beroende på hur stor MELON
DU använder och lägg ner i
melonen,droppa över
1/2-1 DL VITT VIN.
Festligt och lite annorlunda.
TREVLIG SOMMAR!
måndag 27 juni 2011
GRÖNSAKSFYLLDA PITABRÖD. 4 PORT.
Detta går fort att göra
ifall DU har bråttom.
Himla käckt och gott.
Värm 4 pitabröd i ugnen
i ca 5 min.i 225 grader
Fräs under tiden upp
500 g Wokgrönsaker i en
wokpanna eller stor stekpanna.
Rör mot slutet ner 1/2-1dl
mango chutney.
Fördela grönsakerna i bröden
och njut.
Ser DU, så snabbt det gick!
Prova DU också.
LYCKA TILL!
ifall DU har bråttom.
Himla käckt och gott.
Värm 4 pitabröd i ugnen
i ca 5 min.i 225 grader
Fräs under tiden upp
500 g Wokgrönsaker i en
wokpanna eller stor stekpanna.
Rör mot slutet ner 1/2-1dl
mango chutney.
Fördela grönsakerna i bröden
och njut.
Ser DU, så snabbt det gick!
Prova DU också.
LYCKA TILL!
EXTRA GOTT.....
ETT LITET TIPS.
Extra gott till Gazpacho
är små salta smördegsremsor:
Pensla tinade smördegsplattor
med uppvispat ägg,strö över
gourmetsalt.
Vik ihop plattorna och skär
dem i remsor.
GRÄDDA mitt i ugnen tills de
har fått fin färg,10-15 min
SERVERAS samma dag.
PROVA ATT SMAKA!mmm....
Extra gott till Gazpacho
är små salta smördegsremsor:
Pensla tinade smördegsplattor
med uppvispat ägg,strö över
gourmetsalt.
Vik ihop plattorna och skär
dem i remsor.
GRÄDDA mitt i ugnen tills de
har fått fin färg,10-15 min
SERVERAS samma dag.
PROVA ATT SMAKA!mmm....
söndag 26 juni 2011
KRISTINAS SNABBA PAJ. 6-8 PORT.
Den här pajen fick jag smaka
hos en god vän-arbetskamrat.
Här får DU också receptet.
100 g smör el margarin
2,5 dl vetenmjöl
3 msk socker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
FYLLNING:
4-5 äpplen
socker+kanel
0,5 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 ägg +
1 äggula
100 g mandelmassa
skal av 1/2 citron
Så här gör DU:
Smält smöret el margarinet i en kastrull.
Rör ner mjöl,socker,bakpulver och vaniljsocker.
Tryck ut degen i en rund form eller pajform
med veckad kant,ca 22 cm i diameter.
Skala,kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem tätt i formen.
Strö över lite socker o kanel
(gärna rörsocker strö).
Vispa ihop mjölk,creme fraiche, ägg,
gula och grovriven mandelmassa.
Smaksätt med finrivet citronskal
och skeda smeten över äpplena.
GRÄDDA:i 200 grader på
näst nedersta falsen,ca 25 min.
SÅ JÄTTEGOD FÖR ALLA SMAKER.
LYCKA TILL!
hos en god vän-arbetskamrat.
Här får DU också receptet.
100 g smör el margarin
2,5 dl vetenmjöl
3 msk socker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
FYLLNING:
4-5 äpplen
socker+kanel
0,5 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 ägg +
1 äggula
100 g mandelmassa
skal av 1/2 citron
Så här gör DU:
Smält smöret el margarinet i en kastrull.
Rör ner mjöl,socker,bakpulver och vaniljsocker.
Tryck ut degen i en rund form eller pajform
med veckad kant,ca 22 cm i diameter.
Skala,kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem tätt i formen.
Strö över lite socker o kanel
(gärna rörsocker strö).
Vispa ihop mjölk,creme fraiche, ägg,
gula och grovriven mandelmassa.
Smaksätt med finrivet citronskal
och skeda smeten över äpplena.
GRÄDDA:i 200 grader på
näst nedersta falsen,ca 25 min.
SÅ JÄTTEGOD FÖR ALLA SMAKER.
LYCKA TILL!
FETA-OCH OLIVRÖRA 4 PORT.
Gillar DU oliver? gör då
denna supergoda röra
till föregående recept.
100 g Fetaost
2 dl Turkisk yoghurt
1 msk citronsaft
5-8 hackade gröna
och svarta oliver
salt o peppar
Så här gör DU:
Mosa med en gaffel eller
mixa fetaost och yoghurt.
Rör ner citronsaft och
olivhack.
Smaka av med kryddor.
NU TAR VI EN TILL.
SWEET CHILIRÖRA.
1/2 dl sweet chili-sås
2-3 msk chilisås eller
tomatpure
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 finhackad röd
RAMIRO-PAPRIKA (avlång, söt o god)
250 g kessella (10%)
salt o peppar.
Så här gör DU:
Blanda samman alla ingredienserna
och smaka av med kryddorna.
så gooottt!
Å SÅ DEN SISTA.
DIJONRÖRA.
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1 hackad salladslök
ev hackat kryddgrönt
(gräslök,dill)
salt o peppar.
Så här gör DU:
Blanda samman såsen
och smaka av med kryddor.
ALL LYCKA TILL!
go natt!
denna supergoda röra
till föregående recept.
100 g Fetaost
2 dl Turkisk yoghurt
1 msk citronsaft
5-8 hackade gröna
och svarta oliver
salt o peppar
Så här gör DU:
Mosa med en gaffel eller
mixa fetaost och yoghurt.
Rör ner citronsaft och
olivhack.
Smaka av med kryddor.
NU TAR VI EN TILL.
SWEET CHILIRÖRA.
1/2 dl sweet chili-sås
2-3 msk chilisås eller
tomatpure
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 finhackad röd
RAMIRO-PAPRIKA (avlång, söt o god)
250 g kessella (10%)
salt o peppar.
Så här gör DU:
Blanda samman alla ingredienserna
och smaka av med kryddorna.
så gooottt!
Å SÅ DEN SISTA.
DIJONRÖRA.
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1 hackad salladslök
ev hackat kryddgrönt
(gräslök,dill)
salt o peppar.
Så här gör DU:
Blanda samman såsen
och smaka av med kryddor.
ALL LYCKA TILL!
go natt!
lördag 25 juni 2011
UGNSSTEKT FÄRSKPOTATIS MED RÖROR 4 PORT.
Kan det här vara något?
Jag tycker att det är mmmm...
så gott.
UGN:200-225 grader
1,5 kg färskpotatis
olja till stekning
flingsalt
svartpeppar
Så här gör DU:
Skrubba potatisarna och
lägg dem i en långpanna.
Ringla över olja.
Rör om så alla sidor täcks.
Krydda.
Stek potatisen i 200-225 grader
i 25 minuter,prova med en sticka.
Försök att få ungefär samma storlek
på potatisen,så alla är klara samtidigt.
(potatisen ska vara HELA,INTE KLYFTADE)
HA EN TREVLIG MIDSOMMARHELG!
Jag tycker att det är mmmm...
så gott.
UGN:200-225 grader
1,5 kg färskpotatis
olja till stekning
flingsalt
svartpeppar
Så här gör DU:
Skrubba potatisarna och
lägg dem i en långpanna.
Ringla över olja.
Rör om så alla sidor täcks.
Krydda.
Stek potatisen i 200-225 grader
i 25 minuter,prova med en sticka.
Försök att få ungefär samma storlek
på potatisen,så alla är klara samtidigt.
(potatisen ska vara HELA,INTE KLYFTADE)
HA EN TREVLIG MIDSOMMARHELG!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)