Den här pajen fick jag smaka
hos en god vän-arbetskamrat.
Här får DU också receptet.
100 g smör el margarin
2,5 dl vetenmjöl
3 msk socker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
FYLLNING:
4-5 äpplen
socker+kanel
0,5 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 ägg +
1 äggula
100 g mandelmassa
skal av 1/2 citron
Så här gör DU:
Smält smöret el margarinet i en kastrull.
Rör ner mjöl,socker,bakpulver och vaniljsocker.
Tryck ut degen i en rund form eller pajform
med veckad kant,ca 22 cm i diameter.
Skala,kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg dem tätt i formen.
Strö över lite socker o kanel
(gärna rörsocker strö).
Vispa ihop mjölk,creme fraiche, ägg,
gula och grovriven mandelmassa.
Smaksätt med finrivet citronskal
och skeda smeten över äpplena.
GRÄDDA:i 200 grader på
näst nedersta falsen,ca 25 min.
SÅ JÄTTEGOD FÖR ALLA SMAKER.
LYCKA TILL!
söndag 26 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar