mmm.... det här är jättegott 1
Smaka Ni också !
det tar ca 45 minuter att göra.
1 paket SOJAFÄRSBULLAR
4 dl krossade tomater
1 gul lök , hackad
1 paket TIKKA MASALA kryddmix
1/2 dl olja
3 dl RÅRIS
1 gul lök , hackad
1 dl russin
Så här gör Du :
Börja med att fräsa upp löken i en
kastrull i ungefär 1 minut.
Lägg i råris och fräs ytterligare någon
minut .
Häll på vatten ( enligt anvisning på paketet)
och salta, låt det sedan koka i ca 10 minuter.
När råriset klart blanda i russin.
Medan råriset kokar så hinner Du fräsa upp löken
i en stekpanna .
När löken fått fin färg så häller Du på
TIKKA MASALA mixen och de krossade tomaterna.
Låt det sjuda i några minuter och lägg därefter ner
SOJAFÄRSBULLARNA.
Låt SOJAFÄRSBULLARNA dra till sig i såsen ett tag.
SEDAN ÄR ALLT KLART
LYCKA TILL !
söndag 16 november 2014
TACOS MED LINSER , 4 PERSONER .
Hej igen !
Har Du provat det här någon gång !
2dl gröna kokta linser (finns på burk)
2 dl kokta röda linser
1 hackad gul lök
1 paket TACOMIX
Du kan komplettera linserna med kyckling om Du vill
TILLBEHÖR:
Hackad gurka
hackad rödlök
hackade tomater
Isbergssallad
hackad paprika
Riven ost
TACOSÅS
TACOSKAL eller TORTILLA
När Du hackat alla tillbehören fräser Du
löken i en panna , lägger i linserna och
smakar av med TACOKRYDDAN .
Om Du vill ha kyckling till, strimlar Du
ner det och fräser tillsammans med löken
och linserna.
SMAKLIG MÅLTID !
Har Du provat det här någon gång !
2dl gröna kokta linser (finns på burk)
2 dl kokta röda linser
1 hackad gul lök
1 paket TACOMIX
Du kan komplettera linserna med kyckling om Du vill
TILLBEHÖR:
Hackad gurka
hackad rödlök
hackade tomater
Isbergssallad
hackad paprika
Riven ost
TACOSÅS
TACOSKAL eller TORTILLA
När Du hackat alla tillbehören fräser Du
löken i en panna , lägger i linserna och
smakar av med TACOKRYDDAN .
Om Du vill ha kyckling till, strimlar Du
ner det och fräser tillsammans med löken
och linserna.
SMAKLIG MÅLTID !
onsdag 12 november 2014
RUTIGA FILE´N . 4 POTIONER.
Hej igen !
Nu närmar sig helgen igen , fort går det .
Jag tänkte bjuda på FLÄSKFILE',squash och ost
under ett dekorativt smördegsgaller .
600 g FLÄSKFILE'
2 msk smör
1 liten squash
2 msk olivolja
salt och peppar
2 dl CREME fraiche
1 kyld smördegsplatta
eller
3 mindre frysta ,
som kavlas ihop
2 dl riven ost (gärna Västerbotten ost)
1 ägg
Så här gör DU:
SKÄR köttet i tunna skivor och stek
det knappt färdigt i smöret , salta och peppra.
Skiva squashen och stek den mjuk i oljan,
salta och peppra mycket lätt .
Blanda CREME Fraiche med riven ost.
spara ca 1/2 dl av osten.
VARVA kött, squash och ostblandning
i en ugnsform .
Avsluta med ett tunt lager ost - röra och
jämna till ytan .
Sporra smördegen i 2 cm breda remsor .
LÄGG dem i rutmönster, tryck fast ändarna väl.
Avsluta med att lägga en smördegsremsa
längs formens kant .
Pensla degen med uppvispat ägg .
STRÖ på den sista osten.
GRATINERA 20-25 min i 225 grader varm ugn .
TIPS: Förbered rätten fram till det att smördegen
ska läggas på , laga och frys in i god tid eller
ställ i kyl över natten .
SERVERA med en god sallad och kokt ris.
SMAKLIG MÅLTID .
LYCKA TILL !
Nu närmar sig helgen igen , fort går det .
Jag tänkte bjuda på FLÄSKFILE',squash och ost
under ett dekorativt smördegsgaller .
600 g FLÄSKFILE'
2 msk smör
1 liten squash
2 msk olivolja
salt och peppar
2 dl CREME fraiche
1 kyld smördegsplatta
eller
3 mindre frysta ,
som kavlas ihop
2 dl riven ost (gärna Västerbotten ost)
1 ägg
Så här gör DU:
SKÄR köttet i tunna skivor och stek
det knappt färdigt i smöret , salta och peppra.
Skiva squashen och stek den mjuk i oljan,
salta och peppra mycket lätt .
Blanda CREME Fraiche med riven ost.
spara ca 1/2 dl av osten.
VARVA kött, squash och ostblandning
i en ugnsform .
Avsluta med ett tunt lager ost - röra och
jämna till ytan .
Sporra smördegen i 2 cm breda remsor .
LÄGG dem i rutmönster, tryck fast ändarna väl.
Avsluta med att lägga en smördegsremsa
längs formens kant .
Pensla degen med uppvispat ägg .
STRÖ på den sista osten.
GRATINERA 20-25 min i 225 grader varm ugn .
TIPS: Förbered rätten fram till det att smördegen
ska läggas på , laga och frys in i god tid eller
ställ i kyl över natten .
SERVERA med en god sallad och kokt ris.
SMAKLIG MÅLTID .
LYCKA TILL !
måndag 3 november 2014
ITALIENSK FRUKTKAKA .
Hej igen !
Istället för RICOTTA (en slags färskost )
använder jag Kesella .
3 ägg
2 dl socker
1 burk Kesella , 250 g
rivet skal av 1 citron
1 dl russin
1 påse apelsinskal , 50 g
1 påse cocktailbär, 50 g
skurna i bitar
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl hackad mandel
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA ägg och socker pösigt.
Rör ner Kesella och citronskal .
Blanda frukten med mjöl och
bakpulver och rör ner i smeten
tillsammans med mandeln.
HÄLL smeten i en väl smord
och bröad form ca 1 1/2 liter
och grädda i nedre delen av
ugnen i 175 grader tills kakan
känns torr , ca 50 minuter .
LÅT kakan svalna något innan
den stjälps upp .
Jag gillar denna skarpt
hoppas att DU gör det också !
LYCKA TILL !
Istället för RICOTTA (en slags färskost )
använder jag Kesella .
3 ägg
2 dl socker
1 burk Kesella , 250 g
rivet skal av 1 citron
1 dl russin
1 påse apelsinskal , 50 g
1 påse cocktailbär, 50 g
skurna i bitar
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl hackad mandel
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA ägg och socker pösigt.
Rör ner Kesella och citronskal .
Blanda frukten med mjöl och
bakpulver och rör ner i smeten
tillsammans med mandeln.
HÄLL smeten i en väl smord
och bröad form ca 1 1/2 liter
och grädda i nedre delen av
ugnen i 175 grader tills kakan
känns torr , ca 50 minuter .
LÅT kakan svalna något innan
den stjälps upp .
Jag gillar denna skarpt
hoppas att DU gör det också !
LYCKA TILL !
söndag 26 oktober 2014
CHOKLADKOLAPAJ MED VALNÖTTER 8 PORT.
mmm... så gott !
PAJDEG :
75 g mjukt smör
2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
FYLLNING :
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 - 3 msk kakaopulver
100 g smör
1 påse valnötskärnor, 50 g
SÅ HÄR GÖR DU:
GÖR degen snabbt och lägg i plastpåse i kylen.
Klä en pajform , ca 22 cm i diameter, med deg
och grädda i 225 grader, ca 15 minuter .
FYLLNINGEN:
BLANDA ingredienserna utom smör och nötter,
i en kastrull och koka upp .
LÅT BUBBELKOKA PÅ SVAG VÄRME
CA 25 MINUTER .
PASSA NOGA och rör om då och då .
Rör ner smörklickar och hackade nötter och
låt smeten svalna något.
FYLL det kalla pajskalet , låt kolasmeten
kallna och ställ sedan pajen i kylen .
Hoppas att det smakar !
LYCKA TILL !
PAJDEG :
75 g mjukt smör
2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
FYLLNING :
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 - 3 msk kakaopulver
100 g smör
1 påse valnötskärnor, 50 g
SÅ HÄR GÖR DU:
GÖR degen snabbt och lägg i plastpåse i kylen.
Klä en pajform , ca 22 cm i diameter, med deg
och grädda i 225 grader, ca 15 minuter .
FYLLNINGEN:
BLANDA ingredienserna utom smör och nötter,
i en kastrull och koka upp .
LÅT BUBBELKOKA PÅ SVAG VÄRME
CA 25 MINUTER .
PASSA NOGA och rör om då och då .
Rör ner smörklickar och hackade nötter och
låt smeten svalna något.
FYLL det kalla pajskalet , låt kolasmeten
kallna och ställ sedan pajen i kylen .
Hoppas att det smakar !
LYCKA TILL !
LATA CHOKLADTÅRTAN 8 PORTIONER.
SNABBT hoprörd kaka täckt med vispgrädde
blandad med chokladsås på TUB !
KAKA
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 - 1 krm salt
4 msk kakaopulver
1 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
GARNERING :
3 dl vispgrädde
chokladsås på TUB ,
knappt halva .
SÅ HÄR GÖR DU :
KLÄ en form med löstagbar kant
med smort bakplåtspapper.
RÖR ingredienserna till kakan
till en jämn smet och grädda på
nedersta falsen i 175 grader
ca 35 minuter .
LÅT kakan kallna och täck med
vispad grädde blandad med choklad-
såsen .
Rör inte mer än att grädden blir lite
strimmig .
mmm...SÅ HIMLA GOD !
LYCKA TILL !
blandad med chokladsås på TUB !
KAKA
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 - 1 krm salt
4 msk kakaopulver
1 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
GARNERING :
3 dl vispgrädde
chokladsås på TUB ,
knappt halva .
SÅ HÄR GÖR DU :
KLÄ en form med löstagbar kant
med smort bakplåtspapper.
RÖR ingredienserna till kakan
till en jämn smet och grädda på
nedersta falsen i 175 grader
ca 35 minuter .
LÅT kakan kallna och täck med
vispad grädde blandad med choklad-
såsen .
Rör inte mer än att grädden blir lite
strimmig .
mmm...SÅ HIMLA GOD !
LYCKA TILL !
BROWNIES 48 ST .
Det här är smaskens !
Skurna glaserade nötchokladkakor ,
bakade i långpanna .
200 g mörk blockchoklad
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g nötter - 3 1/2 dl
4 ägg
4 dl strösocker
200 g smält smör
GLASYR:
250 g blockchoklad
gärna både mörk och ljus blandat.
SÅ HÄR GÖR DU:
BRYT sönder chokladen i en skål
och smält över sjudande vattenbad.
Rör om då och då .
Blanda mjöl och bakpulver väl och
hacka nötterna .
VISPA ägg och socker riktigt pösigt.
Rör ner det smälta smöret , chokladen ,
nötterna och sist mjölet .
Häll smeten i väl smord , lätt mjölad
liten långpanna ca 25 x 35 cm .
GRÄDDA i 175 grader ca 25 min
i nedre delen av ugnen .
LÅT kakan kallna och skär den i
ca 3 cm rutor.
GLASERA med smält choklad .
LYCKA TILL !
Skurna glaserade nötchokladkakor ,
bakade i långpanna .
200 g mörk blockchoklad
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g nötter - 3 1/2 dl
4 ägg
4 dl strösocker
200 g smält smör
GLASYR:
250 g blockchoklad
gärna både mörk och ljus blandat.
SÅ HÄR GÖR DU:
BRYT sönder chokladen i en skål
och smält över sjudande vattenbad.
Rör om då och då .
Blanda mjöl och bakpulver väl och
hacka nötterna .
VISPA ägg och socker riktigt pösigt.
Rör ner det smälta smöret , chokladen ,
nötterna och sist mjölet .
Häll smeten i väl smord , lätt mjölad
liten långpanna ca 25 x 35 cm .
GRÄDDA i 175 grader ca 25 min
i nedre delen av ugnen .
LÅT kakan kallna och skär den i
ca 3 cm rutor.
GLASERA med smält choklad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)