Hej igen !
Det här var också jättegott - smaka !
50 g HALLOUMIOST
1 msk olivolja
10 små squash-skivor
2 ägg
salt , svartpeppar
2 skivor RÖKT LAX
gärna en vippa dill
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR osten i kuber.
Hetta upp en stekpanna med olja
och bryn ost och squash i några minuter.
Vispa ihop ägg , salt och peppar och
häll smeten i pannan .
Lägg LAXSKIVORNA strimlade över
omeletten.
Och dillvippan till .
SMAKLIG MÅLTID !
tisdag 10 mars 2015
LAX MED VÄSTERBOTTENOST , CHAMPINJONER OCH RÖDLÖK. 4 PERS.
Hej igen !
Så var det ju det här med nya tag !
Prova gärna detta , det smakade jag häromdagen
hos goda vänner , så himla gott !
4 bitar LAXFILE'
citronpeppar
1 dl VÄSTERBOTTENOST - riven
100 g champinjoner
1 rödlök
500 g blandade tomater
i olika färger
rucola sallad eller bladpersilja
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
LÄGG LAXFILE'N i en ugnsfast form.
Strö över .citronpeppar och VÄSTERBOTTENOST.
Skiva champinjoner och rödlök .
Fördela på laxen och sätt in i ugnen i 20 minuter.
Skär tomaterna i klyftor och lägg runt laxen .
DEKORERA med gröna blad .
SMAKLIG MÅLTID !
Så var det ju det här med nya tag !
Prova gärna detta , det smakade jag häromdagen
hos goda vänner , så himla gott !
4 bitar LAXFILE'
citronpeppar
1 dl VÄSTERBOTTENOST - riven
100 g champinjoner
1 rödlök
500 g blandade tomater
i olika färger
rucola sallad eller bladpersilja
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
LÄGG LAXFILE'N i en ugnsfast form.
Strö över .citronpeppar och VÄSTERBOTTENOST.
Skiva champinjoner och rödlök .
Fördela på laxen och sätt in i ugnen i 20 minuter.
Skär tomaterna i klyftor och lägg runt laxen .
DEKORERA med gröna blad .
SMAKLIG MÅLTID !
torsdag 5 mars 2015
MATIG SALLAD MED RÖDBETOR FÄRS OCH ÄGG. 4 PESONER .
Hej igen !
Nu är det dags att ta nya tag igen ...
Den här salladen tycker jag är väldigt god .
Få se vad NI tycker ?
400 g nötfärs
4 rödbetor
smör till stekning
salt å peppar
1 paket bacon ca 140 g
1 gul lök
1 endiv
100 g färsk spenat
olivolja
peppar
POCHERADE ÄGG :
4 ägg
2 msk ättikssprit
TOPPING :
ca 20 blad finskuren
färsk basilika
1/2 dl tunt skuren skållad
skalad mandel.
Så här gör DU:
KOKA rödbetorna mjuka med skalet på
i lättsaltat vatten.
Det tar 20 - 25 minuter om de är normalstora .
Dra av skinnet och skär i minde bitar .
HÄLL vatten i en liten kastrull så att Du
får ett vattendjup på 5 - 7 cm .
Koka upp och tillsätt ättiksspriten.
Vrid ner värmen så att det bara sjuder .
KNÄCK äggen ett och ett i en liten kopp
och stjälp försiktigt ner i vattnet .
När äggvitan dragit ihop sig över gulan
och stelnat är det dags att försiktigt lyfta
upp äggen med en hålslev .
Lägg äggen i kallt vatten .
HETTA upp lite smör i en stekpanna och
klicka ner färsen .
Stek färsbitarna gyllenbruna runtom .
Salta och peppra .
KNAPERSTEK baconet.
Skala löken och skär den tunt.
Skär endiven tunt .
Hetta upp lite olja i en stekpanna
och låt spenaten bara precis mjukna
något i pannan .
FÖRDELA alla ingredienser vackert
på ett uppläggningsfat .
Ringla lite olivolja över.
Ta några varv med pepparkvarnen .
Toppa med basilika och mandel .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Nu är det dags att ta nya tag igen ...
Den här salladen tycker jag är väldigt god .
Få se vad NI tycker ?
400 g nötfärs
4 rödbetor
smör till stekning
salt å peppar
1 paket bacon ca 140 g
1 gul lök
1 endiv
100 g färsk spenat
olivolja
peppar
POCHERADE ÄGG :
4 ägg
2 msk ättikssprit
TOPPING :
ca 20 blad finskuren
färsk basilika
1/2 dl tunt skuren skållad
skalad mandel.
Så här gör DU:
KOKA rödbetorna mjuka med skalet på
i lättsaltat vatten.
Det tar 20 - 25 minuter om de är normalstora .
Dra av skinnet och skär i minde bitar .
HÄLL vatten i en liten kastrull så att Du
får ett vattendjup på 5 - 7 cm .
Koka upp och tillsätt ättiksspriten.
Vrid ner värmen så att det bara sjuder .
KNÄCK äggen ett och ett i en liten kopp
och stjälp försiktigt ner i vattnet .
När äggvitan dragit ihop sig över gulan
och stelnat är det dags att försiktigt lyfta
upp äggen med en hålslev .
Lägg äggen i kallt vatten .
HETTA upp lite smör i en stekpanna och
klicka ner färsen .
Stek färsbitarna gyllenbruna runtom .
Salta och peppra .
KNAPERSTEK baconet.
Skala löken och skär den tunt.
Skär endiven tunt .
Hetta upp lite olja i en stekpanna
och låt spenaten bara precis mjukna
något i pannan .
FÖRDELA alla ingredienser vackert
på ett uppläggningsfat .
Ringla lite olivolja över.
Ta några varv med pepparkvarnen .
Toppa med basilika och mandel .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
fredag 27 februari 2015
OSTGRATINERAD FLÄSKFILE' 4 PORT.
Hej igen !
Till denna rätt är det en krämig ädelostsås,
så himla gott och ugnsstekta rotfrukter
och klyftpotatis . mmm...
250 g broccoli
600 g FLÄSKFILE'
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 orange eller röd paprika
10 champinjoner
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 msk KALVFOND
140 g ädelost
1 msk finhackad persilja
GARNERING:
Kryddgrönt
UGN .200 GRADER.
Så här gör DU:
DELA broccolin i mindre buketter .
Koka dem i lättsaltat vatten i ca 2 minuter.
Häll av vattnet och lägg broccolin i en smord form .
PUTSA köttet , krydda och skär det i skivor .
Bryn skivorna på båda sidor i smör i en stekpanna .
Fördela köttet i rader ovanpå broccolin i formen .
KÄRNA ur och dela paprikan i mindre bitar .
Ansa och skiva svampen .
Fräs paprika och svamp i smör i stekpanna.
Strö över mjöl och rör om .
Tillsätt grädde och FOND .
Koka upp under omrörning .
DELA osten i bitar och vänd ner i såsen .
Tillsätt persilja .
Låt koka en liten stund till , så att osten smälter något .
Häll såsen över köttet och
GRATINERA mitt i ugnen ca 10 min.
SERVERA med ugnsstekt potatis och rotfrukter .
SMAKLIG MÅLTID !
ca 10 minuter.
Till denna rätt är det en krämig ädelostsås,
så himla gott och ugnsstekta rotfrukter
och klyftpotatis . mmm...
250 g broccoli
600 g FLÄSKFILE'
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 orange eller röd paprika
10 champinjoner
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 msk KALVFOND
140 g ädelost
1 msk finhackad persilja
GARNERING:
Kryddgrönt
UGN .200 GRADER.
Så här gör DU:
DELA broccolin i mindre buketter .
Koka dem i lättsaltat vatten i ca 2 minuter.
Häll av vattnet och lägg broccolin i en smord form .
PUTSA köttet , krydda och skär det i skivor .
Bryn skivorna på båda sidor i smör i en stekpanna .
Fördela köttet i rader ovanpå broccolin i formen .
KÄRNA ur och dela paprikan i mindre bitar .
Ansa och skiva svampen .
Fräs paprika och svamp i smör i stekpanna.
Strö över mjöl och rör om .
Tillsätt grädde och FOND .
Koka upp under omrörning .
DELA osten i bitar och vänd ner i såsen .
Tillsätt persilja .
Låt koka en liten stund till , så att osten smälter något .
Häll såsen över köttet och
GRATINERA mitt i ugnen ca 10 min.
SERVERA med ugnsstekt potatis och rotfrukter .
SMAKLIG MÅLTID !
ca 10 minuter.
tisdag 24 februari 2015
VÅFFLAD MACKA 1 port.
Hej igen !
mmm... vad jag gillar detta !
Prova Du också !
Bred smör och 1 msk chilisås på 2 skivor formfranska.
Skiva 50 g CAMBOZOLA eller annan ädelost och
fördela på brödskivorna .
Lägg på en skiva rökt skinka .
Lägg ihop brödskivorna med fyllningen i mitten.
Grädda i VÅFFELJÄRN eller Smörgåsgrill 2- 4 min.
Skär dubbelmackan på diagonalen och
SERVERA med körsbärstomater .
SMAKLIG MÅLTID !
mmm... vad jag gillar detta !
Prova Du också !
Bred smör och 1 msk chilisås på 2 skivor formfranska.
Skiva 50 g CAMBOZOLA eller annan ädelost och
fördela på brödskivorna .
Lägg på en skiva rökt skinka .
Lägg ihop brödskivorna med fyllningen i mitten.
Grädda i VÅFFELJÄRN eller Smörgåsgrill 2- 4 min.
Skär dubbelmackan på diagonalen och
SERVERA med körsbärstomater .
SMAKLIG MÅLTID !
fredag 20 februari 2015
BANANGRATÄNG 4 PERS.
Hej igen!
Den här gratängen hade jag på ett symöte
för några år sen , väldigt uppskattat må jag säga .
Hoppas att det smakar !
2 purjolökar
4 små bananer
4 tomater
2 dl vispgrädde
1 dl salta jordnötter
2 tsk curry
Så här gör DU:
SKÄR purjon i skivor och förväll några minuter
i lättsaltat vatten .
Låt purjon rinna av och lägg den i en smord form.
Dela bananerna på längden och skär dem i bitar.
Skär tomaterna i skivor.
Lägg tomaterna över purjon och täck med bananerna.
VISPA upp grädden lätt och smaksätt den med curryn.
Bred grädden över gratängen och strö över jordnötterna.
GRATINERA i 250 grader i 12-15 minuter.
SERVERA sallad och ris till .
LYCKA TILL !
Den här gratängen hade jag på ett symöte
för några år sen , väldigt uppskattat må jag säga .
Hoppas att det smakar !
2 purjolökar
4 små bananer
4 tomater
2 dl vispgrädde
1 dl salta jordnötter
2 tsk curry
Så här gör DU:
SKÄR purjon i skivor och förväll några minuter
i lättsaltat vatten .
Låt purjon rinna av och lägg den i en smord form.
Dela bananerna på längden och skär dem i bitar.
Skär tomaterna i skivor.
Lägg tomaterna över purjon och täck med bananerna.
VISPA upp grädden lätt och smaksätt den med curryn.
Bred grädden över gratängen och strö över jordnötterna.
GRATINERA i 250 grader i 12-15 minuter.
SERVERA sallad och ris till .
LYCKA TILL !
måndag 16 februari 2015
FLÄSKKÖTT I CURRYKÅL. 4 PERS .
Hej igen !
Ha Ni smakat det här någon gång?
Det är faktiskt riktigt gott - prova Ni också !
500 g grytbitar
1 msk smör/ margarin
2 tsk curry
5 vitpepparkorn
ca 750 g strimlad vitkål
1/2 dl vatten
ca 1 tsk salt
TILLBEHÖR : Grovt bröd eller kokt ris.
SÅ HÄR GÖR DU:
BRYN grytbitarna i matfettet .
Tillsätt curry och vitpepparkorn .
Låt vitkålen fräsa med .
Tillsätt vatten och salt .
Låt grytan koka under lock på svag värme ca 3/4 timme
tills köttet är mört .
TIPS:
Man kan lägga några skivor bacon ovanpå
det översta färs/kållagret innan formen ställs in i ugnen.
SMAKLIG MÅLTID !
Ha Ni smakat det här någon gång?
Det är faktiskt riktigt gott - prova Ni också !
500 g grytbitar
1 msk smör/ margarin
2 tsk curry
5 vitpepparkorn
ca 750 g strimlad vitkål
1/2 dl vatten
ca 1 tsk salt
TILLBEHÖR : Grovt bröd eller kokt ris.
SÅ HÄR GÖR DU:
BRYN grytbitarna i matfettet .
Tillsätt curry och vitpepparkorn .
Låt vitkålen fräsa med .
Tillsätt vatten och salt .
Låt grytan koka under lock på svag värme ca 3/4 timme
tills köttet är mört .
TIPS:
Man kan lägga några skivor bacon ovanpå
det översta färs/kållagret innan formen ställs in i ugnen.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)