HEJSAN !
IDAG ÄR DET 5:2.
SÅ HÄR GÖR JAG;
MIXA 1 BANAN MED :
1,5 DL LÄTTYOGHURT
OCH 50 G JORDGUBBAR ( FRUSNA = INGEN IS )
LITE VATTEN .
DETTA ÄR MIN FRUKOST.
MIDDAG :
150 G TORSKFILE'
200 G BLOMKÅL
1 MSK GRÖN PESTO
CITRON
SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD TORSKFILE'N I LITE VATTEN.
KRYDDA MED SALT Å PEPPAR + LITE PRESSAD CITRON.
SKÄR BLOMKÅLEN I SMÅ BUKETTER OCH
KOKA DEN MJUK I LÄTTSALTAT VATTEN .
KÄNN EFTER MED EN STICKA SÅ ATT DEN ÄR FÄRDIG .
HÄLL AV VATTNET OCH TILLSÄTT PESTON.
ANVÄND STAVMIXER OCH MIXA TILL MOS.
SERVERA PESTOMOSET TILL FISKEN
OCH EN GRÖN KVIST AV NÅGOT SLAG .
LYCKA TILL .
tisdag 28 juli 2015
söndag 26 juli 2015
ÄNGAMAT I UGNEN . 4 PERSONER .
HEJSAN !
MIN MAKE GILLAR INTE ÄNGAMAT SOM SOPPA !
MEN IN I UGNEN ÄR GOTT, DET ÄRSAMMA GRÖNSAKER SOM TILL SOPPA !
300 G MORÖTTER
300 G PALSTERNACKOR
1 LITET BLOMKÅLSHUVUD *
ELLER ROMANESCO
50 G SUGARSNAPS
ELLER SOCKERÄRTER
3 SALLADSLÖKAR
3 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
2 ÄGG
2 DL RIVEN OST
1 DL HACKAD PERSILJA
RÄDISOR
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
SKALA OCH SKÄR MORÖTTER OCH PALSTERNACKOR
I STAVAR , FÖRVÄLL NÅGRA MINUTER I LÄTTSALTAT
VATTEN .
LÄGG I SMORD UGNSFAST FORM, DELA BLOMKÅLEN I
BUKETTER OCH LÄGG I FORMEN .
STRÖ ÖVER STRIMLADE SUGARSNAPS OCH SALLADS -
LÖKAR .
RÖR IHOP MATLAGNINGSGRÄDDE , ÄGG , RIVEN OST ,
HÄLL ÖVER GRATÄNGEN OCH STRÖ ÖVER HACKAD
PERSILJA .
STÄLL IN I MITTEN AV UGNEN CA 25 MINUTER.
SERVERA MED RÄDISOR.
*NÄR DU KOKAR BLOMKÅL :
KOKA UPP VATTEN .
LÄGG I BLOMKÅLEN.
STÄNG AV PLATTAN MED EN GÅNG.
TA UPP BLOMKÅLEN
NÄR
VATTNET SLUTAT BUBBLA .
LYCKA TILL !
MIN MAKE GILLAR INTE ÄNGAMAT SOM SOPPA !
MEN IN I UGNEN ÄR GOTT, DET ÄRSAMMA GRÖNSAKER SOM TILL SOPPA !
300 G MORÖTTER
300 G PALSTERNACKOR
1 LITET BLOMKÅLSHUVUD *
ELLER ROMANESCO
50 G SUGARSNAPS
ELLER SOCKERÄRTER
3 SALLADSLÖKAR
3 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
2 ÄGG
2 DL RIVEN OST
1 DL HACKAD PERSILJA
RÄDISOR
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
SKALA OCH SKÄR MORÖTTER OCH PALSTERNACKOR
I STAVAR , FÖRVÄLL NÅGRA MINUTER I LÄTTSALTAT
VATTEN .
LÄGG I SMORD UGNSFAST FORM, DELA BLOMKÅLEN I
BUKETTER OCH LÄGG I FORMEN .
STRÖ ÖVER STRIMLADE SUGARSNAPS OCH SALLADS -
LÖKAR .
RÖR IHOP MATLAGNINGSGRÄDDE , ÄGG , RIVEN OST ,
HÄLL ÖVER GRATÄNGEN OCH STRÖ ÖVER HACKAD
PERSILJA .
STÄLL IN I MITTEN AV UGNEN CA 25 MINUTER.
SERVERA MED RÄDISOR.
*NÄR DU KOKAR BLOMKÅL :
KOKA UPP VATTEN .
LÄGG I BLOMKÅLEN.
STÄNG AV PLATTAN MED EN GÅNG.
TA UPP BLOMKÅLEN
NÄR
VATTNET SLUTAT BUBBLA .
LYCKA TILL !
SALLAD MED MARINERADE BETOR , ÄDELOST OCH PINJENÖTTER . 4-6 PERSONER.
HEJSAN !
SMAKA DENNA NYTTIGA SALLAD - SÅ HIMLA GO' !
5 KOKTA FÄRSKA RÖDBETOR
5 KOKTA FÄRSKA GULBETOR
MARINAD :
4 MSK FLYTANDE HONUNG (JAG BRUKAR ANVÄNDA, AKACIA HONUNG )
2 MSK VITVINSVINÄGER
2 MSK RAPSOLJA
1 CITRON , SAFTEN
2 MSK FINHACKAD DILL
TOPPING:
200 G ÄDELOST /GRÖNMÖGELOST
AV VALFRI SORT
2 MSK ROSTADE PINJEKÄRNOR
3 DL MINISALLADSBLAD
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR SAMMAN MARINADEN TILL BETORNA.
DELA BETORNA I KLYFTOR OCH PLACERA
I TVÅ OLIKA SKÅLAR.
HÄLL HALVA MÄNGDEN MARINAD ÖVER
VARJE SKÅL .
LÅT BETORNA MARINERAS EN STUND, CA 15 MIN.
LÄGG BETORNA PÅ ETT GENERÖST FAT.
SMULA OSTEN ÖVER BETORNA .
ROSTA PINJEKÄRNORNA I EN TORR STEKPANNA
OCH STRÖ ÖVER DEM TILLSAMMANS MED SALLADEN .
VÄND OM ALLT OCH SERVERA .
LYCKA TILL !
SMAKA DENNA NYTTIGA SALLAD - SÅ HIMLA GO' !
5 KOKTA FÄRSKA RÖDBETOR
5 KOKTA FÄRSKA GULBETOR
MARINAD :
4 MSK FLYTANDE HONUNG (JAG BRUKAR ANVÄNDA, AKACIA HONUNG )
2 MSK VITVINSVINÄGER
2 MSK RAPSOLJA
1 CITRON , SAFTEN
2 MSK FINHACKAD DILL
TOPPING:
200 G ÄDELOST /GRÖNMÖGELOST
AV VALFRI SORT
2 MSK ROSTADE PINJEKÄRNOR
3 DL MINISALLADSBLAD
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR SAMMAN MARINADEN TILL BETORNA.
DELA BETORNA I KLYFTOR OCH PLACERA
I TVÅ OLIKA SKÅLAR.
HÄLL HALVA MÄNGDEN MARINAD ÖVER
VARJE SKÅL .
LÅT BETORNA MARINERAS EN STUND, CA 15 MIN.
LÄGG BETORNA PÅ ETT GENERÖST FAT.
SMULA OSTEN ÖVER BETORNA .
ROSTA PINJEKÄRNORNA I EN TORR STEKPANNA
OCH STRÖ ÖVER DEM TILLSAMMANS MED SALLADEN .
VÄND OM ALLT OCH SERVERA .
LYCKA TILL !
lördag 25 juli 2015
HELGRILLAD LAX FYLLD MED CHILI, CITRON OCH ÖRTER. 4 - 6 PERSONER.
HALLÅ , HALLÅ !
DET HÄR LUKTAR LJUVLIGT, OCH SMAKAR ÄNNU MER ÄN LJUVLIGT !
1,2 KG HEL URBENAD LAXFILE'
1 DL GROVHACKAD DILL
1 KNIPPE GRÄSLÖK, HACKAD
2 CITRONER , SKIVADE
1 RÖD CHILI , FINHACKAD
5 SALLADSLÖKAR , STRIMLADE
1 TSK SALT
1 KRM SVARTPEPPAR
OLIVOLJA
GARNERING:
KRYDDGRÖNT
CITRONKLYFTOR
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA LAXEN OCH DELA DEN LÄNGS MED, I TVÅ LIKA LÅNGA BITAR .
SALTA Å PEPPRA.
LÄGG DILL, GRÄSLÖK , CITRONSKIVOR , CHILI OCH SALLADSLÖK
PÅ ENA LAXSIDAN .
LÄGG PÅ DEN ANDRA LAXSIDAN MED FILE'SIDAN NEDÅT .
BIND IHOP LAXSIDORNA MED HJÄLP AV ETT STEKSNÖRE .
STICK IN EN TERMOMETER OCH GRILLA PÅ INDIREKT GLÖD
TILLS LAXEN HAR EN INNERTEMPERATUR PÅ 55 GRADER.
I UGN:
SÄTT UGNEN PÅ 150 GRADER.
PENSLA LAXEN MED LITE OLJA OCH LÄGG I EN UGNSFORM.
BAKA I UGNEN TILLS LAXEN HAR EN INNERTEMPERATUR
PÅ 55 GRADER (CA 20 MINUTER).
KLIPP UPP STEKSNÖRET OCH SERVERA LAXEN MED
KRYDDGRÖNT OC CITRON.
SMAKLIG MÅLTID OCH TREVLIG SAMVARO !
DET HÄR LUKTAR LJUVLIGT, OCH SMAKAR ÄNNU MER ÄN LJUVLIGT !
1,2 KG HEL URBENAD LAXFILE'
1 DL GROVHACKAD DILL
1 KNIPPE GRÄSLÖK, HACKAD
2 CITRONER , SKIVADE
1 RÖD CHILI , FINHACKAD
5 SALLADSLÖKAR , STRIMLADE
1 TSK SALT
1 KRM SVARTPEPPAR
OLIVOLJA
GARNERING:
KRYDDGRÖNT
CITRONKLYFTOR
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA LAXEN OCH DELA DEN LÄNGS MED, I TVÅ LIKA LÅNGA BITAR .
SALTA Å PEPPRA.
LÄGG DILL, GRÄSLÖK , CITRONSKIVOR , CHILI OCH SALLADSLÖK
PÅ ENA LAXSIDAN .
LÄGG PÅ DEN ANDRA LAXSIDAN MED FILE'SIDAN NEDÅT .
BIND IHOP LAXSIDORNA MED HJÄLP AV ETT STEKSNÖRE .
STICK IN EN TERMOMETER OCH GRILLA PÅ INDIREKT GLÖD
TILLS LAXEN HAR EN INNERTEMPERATUR PÅ 55 GRADER.
I UGN:
SÄTT UGNEN PÅ 150 GRADER.
PENSLA LAXEN MED LITE OLJA OCH LÄGG I EN UGNSFORM.
BAKA I UGNEN TILLS LAXEN HAR EN INNERTEMPERATUR
PÅ 55 GRADER (CA 20 MINUTER).
KLIPP UPP STEKSNÖRET OCH SERVERA LAXEN MED
KRYDDGRÖNT OC CITRON.
SMAKLIG MÅLTID OCH TREVLIG SAMVARO !
onsdag 22 juli 2015
KRÄFTCOCKTAIL 4 PORT.
HEJSAN !
GÄSTER PÅ VÄG MEN INGEN MIDDAG BESTÄMD ?
DET GÅR LIKA BRA MED RÄKOR - ELLER KANSKE BÅDE OCH ?
400 G DJUPFRYSTA KRÄFTSTJÄRTAR
300 G RÄKOR
2 AVOKADOR
10 CM GURKA
2 - 3 SALLADSBLAD
1 RÖD PAPRIKA
1 CITRON
SAFFRANSSÅS:
1 DL CREME FRAICHE
1/2 PÅSE SAFFRAN 1/2 G
2 MSK HACKAD DILL
SERVERING:
2 SKIVOR VITT BRÖD
2 MSK OLIVOLJA
FLINGSALT
SÅ HÄR GÖR DU:
LÅT KRÄFTSTJÄRTARNA TINA OCH RINNA AV ORDENTLIGT.
DELA AVOKADON OCH SKÄR FRUKTKÖTTET I BITAR.
FINHACKA GURKAN .
STRIMLA SALLAD OCH PAPRIKA.
SKÄR HALVA CITRONEN I KLYFTOR TILL GARNERING , PRESSA
SAFTEN UR DEN ANDRA HALVAN .
BLANDA SAMTLIGA INGREDIENSER MEN SPARA 1 MSK PRESSAD
CITRON TILL SÅSEN.
SALTA Å PEPPRA OCH FÖRDELA RÖRAN I FYRA GLAS.
BLANDA CREME FRAICHE , SAFFRAN OCH DILL TILL SÅSEN.
SMAKA AV MED CITRON,SALT Å PEPPAR.
KLICKA ÖVER KRÄFTRÖRAN.
GARNERA MED CITRON OCH EV DILL .
DELA BRÖDSKIVORNA , PENSLA MED OLJA OCH STRÖ PÅ SALT.
ROSTA HÖGT UPP I UGNEN CA 5 MINUTER.
LYCKA TILL !
GÄSTER PÅ VÄG MEN INGEN MIDDAG BESTÄMD ?
DET GÅR LIKA BRA MED RÄKOR - ELLER KANSKE BÅDE OCH ?
400 G DJUPFRYSTA KRÄFTSTJÄRTAR
300 G RÄKOR
2 AVOKADOR
10 CM GURKA
2 - 3 SALLADSBLAD
1 RÖD PAPRIKA
1 CITRON
SAFFRANSSÅS:
1 DL CREME FRAICHE
1/2 PÅSE SAFFRAN 1/2 G
2 MSK HACKAD DILL
SERVERING:
2 SKIVOR VITT BRÖD
2 MSK OLIVOLJA
FLINGSALT
SÅ HÄR GÖR DU:
LÅT KRÄFTSTJÄRTARNA TINA OCH RINNA AV ORDENTLIGT.
DELA AVOKADON OCH SKÄR FRUKTKÖTTET I BITAR.
FINHACKA GURKAN .
STRIMLA SALLAD OCH PAPRIKA.
SKÄR HALVA CITRONEN I KLYFTOR TILL GARNERING , PRESSA
SAFTEN UR DEN ANDRA HALVAN .
BLANDA SAMTLIGA INGREDIENSER MEN SPARA 1 MSK PRESSAD
CITRON TILL SÅSEN.
SALTA Å PEPPRA OCH FÖRDELA RÖRAN I FYRA GLAS.
BLANDA CREME FRAICHE , SAFFRAN OCH DILL TILL SÅSEN.
SMAKA AV MED CITRON,SALT Å PEPPAR.
KLICKA ÖVER KRÄFTRÖRAN.
GARNERA MED CITRON OCH EV DILL .
DELA BRÖDSKIVORNA , PENSLA MED OLJA OCH STRÖ PÅ SALT.
ROSTA HÖGT UPP I UGNEN CA 5 MINUTER.
LYCKA TILL !
måndag 20 juli 2015
ÅBERGS MOROTSKAKA 25 BITAR .
HEJSAN !
DEN HÄR KAKAN VAR DET GODASTE JAG ÄTIT PÅ LÄNGE !
DET STOG I HEMMETS VECKOTIDNING OCH DET KOMMER
FRÅN LASSE ÅBERG.
HIMLA GOD !
5 DL NEUTRAL OLJA
7 DL STRÖSOCKER
8 DL RIVNA MORÖTTER
6 ÄGG
8 DL VETEMJÖL
2 TSK BAKPULVER
2 TSK BIKARBONAT
1 TSK SALT
1 TSK MALEN KANEL
TOPPING:
200 G MJUKT SMÖR
200 KRÄMIG FÄRSKOST,
T EX PHILADELPHIA
3 DL FLORSOCKER
2 TSK VANILJSOCKER
1 CITRON , RIVET SKAL OCH SAFT.
UGN :175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA OLJA OCH SOCKER VITT.
RÖR NER MORÖTTERNA OCH SEDAN ÄGGEN ,
ETT I TAGET .
BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA .
RÖR NER I ÄGGSMETEN.
HÄLL SMETEN I EN LÅNGPANNA 30X40 CM ,
KLÄDD MED BAKPAPPER.
GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN CA 50 MIN.
KÄNN MED EN STICKA ATT KAKAN ÄR FÄRDIG.
LÅT KALLNA .
NU KAN KAKAN FRYSAS IN.
TOPPING:
RÖR SAMTLIGA INGREDIENSER TILL EN SLÄT ,
SMIDIG KRÄM.
BRED UT KRÄMEN OVANPÅ KAKAN .
SKÄR I LAGOM BITAR .
SÅ HIMLA GO' PROVA SJÄLVA!
LYCKA TILL !
DEN HÄR KAKAN VAR DET GODASTE JAG ÄTIT PÅ LÄNGE !
DET STOG I HEMMETS VECKOTIDNING OCH DET KOMMER
FRÅN LASSE ÅBERG.
HIMLA GOD !
5 DL NEUTRAL OLJA
7 DL STRÖSOCKER
8 DL RIVNA MORÖTTER
6 ÄGG
8 DL VETEMJÖL
2 TSK BAKPULVER
2 TSK BIKARBONAT
1 TSK SALT
1 TSK MALEN KANEL
TOPPING:
200 G MJUKT SMÖR
200 KRÄMIG FÄRSKOST,
T EX PHILADELPHIA
3 DL FLORSOCKER
2 TSK VANILJSOCKER
1 CITRON , RIVET SKAL OCH SAFT.
UGN :175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA OLJA OCH SOCKER VITT.
RÖR NER MORÖTTERNA OCH SEDAN ÄGGEN ,
ETT I TAGET .
BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA .
RÖR NER I ÄGGSMETEN.
HÄLL SMETEN I EN LÅNGPANNA 30X40 CM ,
KLÄDD MED BAKPAPPER.
GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN CA 50 MIN.
KÄNN MED EN STICKA ATT KAKAN ÄR FÄRDIG.
LÅT KALLNA .
NU KAN KAKAN FRYSAS IN.
TOPPING:
RÖR SAMTLIGA INGREDIENSER TILL EN SLÄT ,
SMIDIG KRÄM.
BRED UT KRÄMEN OVANPÅ KAKAN .
SKÄR I LAGOM BITAR .
SÅ HIMLA GO' PROVA SJÄLVA!
LYCKA TILL !
LÄSKANDE CITRUSDRYCK .
HEJSAN !
LÄSKANDE SOMMAR DRYCK
1 CITRON
1 APELSIN
5 DL SOCKER
1 TSK CITRONSYRA
5 DL VATTEN
SÅ HÄR GÖR DU:
BORSTA CITRON OCH APELSIN VÄL.
SKÄR I TUNNA SKIVOR.
KOKA UPP VATTNET.
LÄGG CITRON, APELSIN, SOCKER
OCH CITRONSYRA I EN BUNKE OCH
HÄLL ÖVER DET KOKANDE VATTNET.
RÖR OM TILL SOCKRET HAR LÖST SIG.
LÅT STÅ SVALT OCH ÖVERTÄCKT
ETT DYGN .
SILA BORT FRUKTEN OCH HÄLL SAFTEN
PÅ REN FLASKA .
SPÄD 1 + 4 .
LYCKA TILL !
INTE DUM ALLS !
LÄSKANDE SOMMAR DRYCK
1 CITRON
1 APELSIN
5 DL SOCKER
1 TSK CITRONSYRA
5 DL VATTEN
SÅ HÄR GÖR DU:
BORSTA CITRON OCH APELSIN VÄL.
SKÄR I TUNNA SKIVOR.
KOKA UPP VATTNET.
LÄGG CITRON, APELSIN, SOCKER
OCH CITRONSYRA I EN BUNKE OCH
HÄLL ÖVER DET KOKANDE VATTNET.
RÖR OM TILL SOCKRET HAR LÖST SIG.
LÅT STÅ SVALT OCH ÖVERTÄCKT
ETT DYGN .
SILA BORT FRUKTEN OCH HÄLL SAFTEN
PÅ REN FLASKA .
SPÄD 1 + 4 .
LYCKA TILL !
INTE DUM ALLS !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)