söndag 26 juli 2015

SALLAD MED MARINERADE BETOR , ÄDELOST OCH PINJENÖTTER . 4-6 PERSONER.

HEJSAN !
SMAKA DENNA NYTTIGA SALLAD - SÅ HIMLA GO' !

5 KOKTA FÄRSKA RÖDBETOR
5 KOKTA FÄRSKA GULBETOR

MARINAD :
4 MSK FLYTANDE HONUNG (JAG BRUKAR ANVÄNDA, AKACIA HONUNG )
2 MSK VITVINSVINÄGER
2 MSK RAPSOLJA
1 CITRON , SAFTEN
2 MSK FINHACKAD DILL

TOPPING:
200 G ÄDELOST /GRÖNMÖGELOST
AV VALFRI SORT
2 MSK ROSTADE PINJEKÄRNOR
3 DL MINISALLADSBLAD

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR SAMMAN MARINADEN TILL BETORNA.
DELA BETORNA I KLYFTOR OCH PLACERA
I TVÅ OLIKA SKÅLAR.
HÄLL HALVA MÄNGDEN MARINAD ÖVER
VARJE SKÅL .
LÅT BETORNA MARINERAS EN STUND, CA 15 MIN.
LÄGG BETORNA PÅ ETT GENERÖST FAT.
SMULA OSTEN ÖVER BETORNA .
ROSTA PINJEKÄRNORNA I EN TORR STEKPANNA
OCH STRÖ ÖVER DEM TILLSAMMANS MED SALLADEN .

VÄND OM ALLT OCH SERVERA .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: