söndag 30 december 2018

GOTT NYTT ÅR.... !




                           HEJSAN !

                GOTT  NYTT  ÅR !

              ÖNSKAR  JAG  ER  ALLA !

            TACK,  /  Maud.
                                                                 

lördag 29 december 2018

MARGARETAS MUSLI ; ca 8-10 pers.



               HEJSAN !

Numera är detta min frukost,  mycket gott att tugga på !

HÄR ÄR RECEPTET ;
2 dl havregryn
2 dl  råg - flingor
2 dl CORN-flakes
3 msk krossade linfrön
2 msk hackade nötter
3 msk russin
2 msk  nyponsoppspulver

SÅ HÄR GÖR DU ;
Sätt ugnen på 200 grader.  Lägg alla ingredienserna
utom russin  och  nyponsoppspulver i en långpanna
eller  ugnsfast  form.
Rosta ca 5 minuter mitt i ugnen , Passa noga för det
bränns lätt .Låt svalna något och blanda sedan i
russin  och nyponsoppspulver .  Häll upp på tät burk.

Trevlig Frukost !

torsdag 27 december 2018

FRUKOSTSCONES MED BLÅBÄR., 12 ST.




                             HEJSAN !

Har Du frysta  blåbär ?    Ta  fram  ca  1  dl  !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl blåbär
1 msk strösocker
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
50 g kallt smör/margarin
2  dl  mjölk eller filmjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda blåbär och socker i en skål.
Blanda  mjöl, salt och bakpulver i en annan skål.
Tillsätt  smöret i kuber och finfördela det i mjöl-
blandningen  till  en grynig massa .
Tillsätt mjölk eller fil och arbeta snabbt ihop degen.
Låt den vila kallt 5-10 minuter .
Klicka ut degen  till 12 bullar på bakpappersklädd plåt.
Gör en fördjupning i mitten med en mjölad sked och
fyll hålet med blåbären.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

LYCKA TILL !



HALVGROV FORMLIMPA , 1 ST




                           HEJSAN !

Detta är ett  snabb- bakat  bröd  som  Du  bara  rör ihop
och  gräddar .  Gott  att  rosta  dagen  efter .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl havregryn
1 dl  DINKEL flingor
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
4 dl lättfil

SÅ  HÄR GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
KLÄ  en  bröd-form , rymd  1 1/2  liter,  med  bakplåtspapper.
RÖR  ihop  alla  ingredienserna  till  en  lös  deg/ smet.
HÄLL  i  formen  och  grädda  längst  ner  i  ugnen  ca  50  min.
TA  brödet  ur  formen  och  låt  det  svalna  på  galler  under  bak-duk .
Jättegott  att  rosta  dagen efter bakningen.

LYCKA  TILL !

tisdag 25 december 2018

RIS a' la MALTA , 4 PORT




                           HEJSAN !

GOD FORTSÄTTNING PÅ JUL-HELGEN !

Idag ska jag göra RIS a' la MALTA .

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2  sats risgrynsgröt (ca 5 dl )
1 1/2  dl  vispgrädde.

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  kall  risgrynsgröt  med  vispad  grädde.
Smaksätt  med  lite  vaniljsocker  och eventuellt lite
strösocker .
SERVERA med  fördel  mandariner till ,  (på  burk)
eller  saftsås .
HIMLA  GOTT !  Det  är  dagens  höjdpunkt !

GOD-JUL !


måndag 24 december 2018

GOD - JUL !





                     


                                GOD - JUL !  

                         ÖNSKAR  JAG  ER  ALLA !

                                                                         / Maud.
         
               

söndag 23 december 2018

SKURNA KOKOSKAKOR , 40 ST .




                    HEJSAN !

MEDANS  gröten står på spisen, ska jag göra dessa goda
kokoskakor,  som maken gillar !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl kokos
3/4 dl socker
100 g smör/margarin
1 äggula

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ihop  mjöl, kokos och socker .
Finfördela smöret i mjöl-blandningen
och  1  äggula .
Låt det hela stelna i kylen  30 minuter.
Skär  i  40  skivor.
Sätt ugnen på 200 grader .
GRÄDDA i mitten av ugnen i 8 - 10 minuter.

GOD - JUL !