torsdag 7 november 2019
KORVPYTT MED BÖNOR, 4 PERS.
HEJSAN !
Det här var riktigt gott - smaka själva !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 - 6 kokta kalla potatisar
1 gul lök
1 paprika
300 g chorizokorv
1 burk röda bönor, ca 400 g
matfett
salt, peppar
TILLBEHÖR :
2 dl matlagningsyoghurt
2 - 3 msk chiliketchup
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR potatis, lök, paprika och korv
i små tärningar .
Låt bönorna rinna av .
BRYN potatis och lök i lite matfett i
en stekpanna på medelstark värme .
LÄGG i paprika och korv och stek allt
under omrörning .Blanda till sist ner bönorna
och låt dem bli varma .
Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
SMAKSÄTT yoghurten med chiliketchup
eller vanlig ketchup med chilipulver.
SERVERA pytten med såsen .
LYCKA TILL !
onsdag 6 november 2019
SNABBA HAVREKAKOR, 45 ST.
HEJSAN !
Bara 3 ingredienser till dessa underbart goda
frasiga havrekakor.
Enklare kan det inte bli .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl socker
150 g smör / margarin
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Blanda havregryn och socker i en skål .
Smält matfettet och häll det hett över
blandningen och rör samman .
Klicka ut smeten i småbrödsformar
av papper . Ställ dem på en plåt .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 10 min.
LYCKA TILL !
tisdag 5 november 2019
GRILLAT LANTBRÖD MED SMÖRSTEKTA PÄRON OCH ÄDELOST, 1 ST .
HEJSAN !
Vilken lyx och ändå så enkelt.
Bjud på en sådan här smörgås med ett glas rödvin till
och Du har en perfekt lunch eller lättare kvällsrätt.
SERVERA med grönsalladsblad + lite god nötolja på
är gott till .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 smörgås
1 stor skiva lantbröd
1/2 moget päron i tunna klyftor
3 - 4 grovhackade valnötter
1/2 msk smör /margarin
salt och nymalen svartpeppar
25 g ädelost
SÅ HÄR GÖR DU :
GRILLA eller rosta brödet gyllene.
Stek päronklyftorna och valnötterna lätt i
smöret och salta och peppra.
LÄGG över dem på det varma brödet och
smula ädelosten över .
Äts direkt .
LYCKA TILL !
måndag 4 november 2019
FARMORS MANDELKUBBAR, CA 20 ST.
HEJSAN !
Det här är bullar som väcker barndomsminnen !
Eftersom de är gjorda på bakpulver är de
SNABB-BAKADE .
HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl vetemjöl, BERTE QVARN
1 1/2 dl strösocker
2 tsk hjorthornssalt
6 rivna bittermandlar
125 g smör eller margarin
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
PENSLING :
1 ägg
Till Garnering :
Pärlsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 225 grader .
BLANDA alla torra ingredienser i en bunke.
Fördela fettet med hjälp av en gaffel,
tillsätt ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop
degen . Rulla den till en längd på mjölat bak-
bord , skär den i 20 bitar och lägg dem på
bakpappersklädd plåt .
PENSLA med uppvispat ägg , strö över
pärlsocker och grädda i ca 12 minuter .
LÅT SVALNA ORDENTLIGT , INNAN DU SMAKAR.
LYCKA TILL !
söndag 3 november 2019
KRISTINAS VALNÖTSFILE' 4 PORT.
HEJSAN !
Ibland räcker det med ett fåtal ingredienser
för att nå ett gott resultat .
Kruxet är bara att välja de rätta ingredienserna !
Så här blev det; -och himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g KYCKLINGLÅRFILE'
50 g valnötter
salt, citronpeppar
2 tsk fransk senap
3 msk sesamfrön
SERVERING :
kokt ris, sallad, tomater i flera färger.
UGN : 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA nötterna . Blanda dem med salt
och citronpeppar .
Fyll LÅRFILE'ERNA med hacket och lägg
dem i en smord ugnssäker form .
Bred på senap och strö över sesamfrön .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 30 minuter .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
lördag 2 november 2019
FRESTANDE NÖTGIFFLAR, 16 ST. utan jäst.
HEJSAN !
mmm...! Gifflarna fylls med färdig NÖTMASSA
perfekt om Du får oväntat besök.
De är allra godast direkt.
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
175 g smör /margarin
1 dl mjölk
FYLLNING :
100 g hasselnötsmassa
1/2 dl grovhackade nötter
PENSLING och GARNERING :
1 ägg
30 g mörk choklad
UGN :225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl, bakpulver och socker i en skål .
SKÄR det kylskåpskalla matfettet i tärningar
och finfördela det i mjöl-blandningen.
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till
en deg, gärna i matberedare .
DELA degen i två delar .
Kavla ut varje del till en rund kaka , ca 30 cm i
diameter .
Dela den i åtta lika stora snibbar .
FYLLNING :
KLICKA eller bred på lite nötmassa och strö på
lite grovt hackade nötter på varje snibb.
Rulla ihop. Lägg gifflarna med spetsen neråt på
en plåt med bakplåtspapper.
PENSLING & GARNERING :
PENSLA med lätt uppvispat ägg och GRÄDDA i
mitten av ugnen 12 - 15 minuter .
DEKORERA med smält choklad.
LYCKA TILL !
APELSINDRINK , 2 PERS.
HEJSAN !
Smaka på det här !
MIXA saften av 1 apelsin, 2 dl mjölk
1 banan och 1 tsk färsk riven ingefära.
HÄLL upp i glas med isbitar .
SERVERA med 2 riskakor med 2 tsk smör
och 2 msk kaviar .
Som mellanmål eller ?
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)