lördag 2 november 2019

FRESTANDE NÖTGIFFLAR, 16 ST. utan jäst.




                         HEJSAN !

mmm...! Gifflarna fylls med färdig NÖTMASSA
perfekt om Du får oväntat besök.
De är allra godast direkt.

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
175 g smör /margarin
1 dl mjölk
FYLLNING :
100 g hasselnötsmassa
1/2 dl grovhackade nötter
PENSLING och GARNERING :
1 ägg
30 g mörk choklad
UGN :225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl, bakpulver och socker i en skål .
SKÄR det kylskåpskalla matfettet i tärningar
och finfördela det i mjöl-blandningen.
Tillsätt  mjölken och arbeta snabbt samman till
en deg, gärna i matberedare .
DELA degen i två delar .
Kavla ut varje del till en rund kaka , ca 30 cm i
diameter .
Dela den i åtta lika stora snibbar .
FYLLNING :
KLICKA eller bred på lite nötmassa och strö på
lite grovt hackade nötter på varje snibb.
Rulla ihop.  Lägg  gifflarna med  spetsen neråt på
en plåt med bakplåtspapper.
PENSLING & GARNERING :
PENSLA med lätt uppvispat ägg och GRÄDDA  i
mitten av ugnen  12 - 15 minuter .
DEKORERA  med smält choklad.

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: