lördag 2 november 2019
FRESTANDE NÖTGIFFLAR, 16 ST. utan jäst.
HEJSAN !
mmm...! Gifflarna fylls med färdig NÖTMASSA
perfekt om Du får oväntat besök.
De är allra godast direkt.
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
175 g smör /margarin
1 dl mjölk
FYLLNING :
100 g hasselnötsmassa
1/2 dl grovhackade nötter
PENSLING och GARNERING :
1 ägg
30 g mörk choklad
UGN :225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl, bakpulver och socker i en skål .
SKÄR det kylskåpskalla matfettet i tärningar
och finfördela det i mjöl-blandningen.
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till
en deg, gärna i matberedare .
DELA degen i två delar .
Kavla ut varje del till en rund kaka , ca 30 cm i
diameter .
Dela den i åtta lika stora snibbar .
FYLLNING :
KLICKA eller bred på lite nötmassa och strö på
lite grovt hackade nötter på varje snibb.
Rulla ihop. Lägg gifflarna med spetsen neråt på
en plåt med bakplåtspapper.
PENSLING & GARNERING :
PENSLA med lätt uppvispat ägg och GRÄDDA i
mitten av ugnen 12 - 15 minuter .
DEKORERA med smält choklad.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar