söndag 1 mars 2020
O ' BANANA , CA 7 DL .
HEJSAN !
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 banan
1 1/2 dl hasselnötskräm
eller jordnötssmör
5 dl mjölk
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA bananen och lägg i en mixer
tillsammans med hasselnötskrämen .
VÄRM mjölken och häll den i mixern
och mixa slätt . SERVERA direkt .
LYCKA TILL !
COLESLAW, 6 PORT.
HEJSAN !
mmm... Det här är den godaste COLESLAW jag smakat .
Visst, den är ju hemmagjord, mycket godare än den som
finns att köpa i affären .
HÄR ÄR RECEPTET :
700 g vitkål
150 g rödkål
1/2 gul lök
1 1/2 dl majonnäs
4 msk gräddfil
2 msk vinäger
salt och peppar efter smak
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA KÅLEN och skär i tunna skivor .
Hacka löken och lägg i en skål tillsammans
med kålen .
Tillsätt majonnäs och gräddfil, blanda ihop
ordentligt och häll därefter i vinäger och rör
runt. Salta och peppra .
COLESLAW smakar bäst om den fått stå
några timmar i kylen .
Den håller sig i 3 - 5 dagar i kylen .
LYCKA TILL !
torsdag 27 februari 2020
BELINDAS PARMESANBRÖD, 1 BRÖD.
HEJSAN !
Belinda , min goa arbetskamrat ,
många tankar går till henne emellanåt .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
50 g smör/margarin
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl riven parmesanost
1 msk stött oregano
ca 8 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i degbunken .
Smält margarin/smör och tillsätt mjölken.
Häll blandningen ljum över jästen och rör
om tills den löst sig .
Tillsätt salt, ost, hälften av oreganon och
arbeta in mjölet .
Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter .
ARBETA degen på bakbordet .
Gör en stor bulle av 2/3 av degen och lägg
på bakpappersklädd plåt .
Resterande deg rullas ut till tre smala längder
och formas till en fläta .
LÄGG FLÄTAN på plåten runt den stora bullen.
Jäs under duk ca 20 minuter .
Pensla med smält margarin /smör och strö över
oreganon.
GRÄDDA ca 30 minuter i 200 grader .
Linda in brödet i bakduk och låt det svalna.
Det ser riktigt vackert ut när brödet är klart.
LYCKA TILL !
LJUS KLADDKAKA, CA 10 BITAR.
HEJSAN !
Denna måste DU göra , så himla go' .
Här är en kladdkaka som bakas på
mjölkchoklad istället för mörk choklad.
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g mjölkchoklad
200 g smör/margarin
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
SERVERING florsocker, björnbär, vispgrädde .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader . Hacka chokladen fint .
SMÄLT smöret och blanda ner chokladen
och vaniljsockret .
VISPA ägg och socker fluffigt .
Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ner vetemjöl.
SMÖRJ och bröa en form med avtagbar kant
ca 24 cm i diameter och fyll den med smeten .
GRÄDDA kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter .
Låt svalna .
PUDRA kakan med florsocker och servera med
björnbär och vispad grädde . + en kvist citronmeliss.
LYCKA TILL !
onsdag 26 februari 2020
CHOKLADMUFFINS MED CITRONKESELLA, 10 -12 ST.
HEJSAN !
Himla....!
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör / margarin
2 dl MANDELMJÖL
3 ägg
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
11/2 dl SUKRIN
1/2 dl citronkesella
1 dl mjölk
TOPPING :
1/2 dl citronkesella
20 g grovt riven mörk, choklad
12 pekannötter
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smält smör i en kastrull och
dra åt sidan .
BLANDA ner mjöl, ägg, kakao
bakpulver och SUKRIN .
Vispa ner kesella och mjölk och
fördela smeten i muffinsformar.
KLICKA på lite kesella och TOPPA
med riven mörk choklad och pekannötter .
LYCKA TILL !
SELLERISOPPA MED RÄKOR, 4 PORT.
HEJSAN !
Varsågoda , smaka på denna goda soppa !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 knippe selleri
1 gul lök
1 tsk olivolja
8 dl vatten
4 msk grädde
1 kycklingbuljongtärning
salt och svartpeppar
TOPPING :
200 g frysta räkor
1 msk hackad färsk gräslök
1 selleristång
(från knippet ovan)
salt och svartpeppar
chiliflakes
SÅ HÄR GÖR DU :
GÖR iordning TOPPINGEN genom att
tina räkorna .
Ta en selleristång och skiva .
Lägg i en skål och blanda ner räkor, gräs-
lök, selleri, salt, peppar och chiliflakes.
Ställ kallt .
SKÄR selleri i skivor .
Skala och finhacka lök .
HETTA upp en kastrull med lite olja och
bryn selleri och lök någon minut .
TILLSÄTT vatten, grädde och buljongtärning.
Smaka av med salt och peppar .
Låt koka på svag värme i 10 minuter .
MIXA soppan slät och fördela i soppskålar .
TOPPA med RÄKBLANDNINGEN
och servera .
SMAKLIG MÅLTID !
VANILJKVARG MED HALLON OCH GRAPEFRUKT, 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk vaniljkvarg, 180 g
3 msk turkisk yoghurt
150 g hallon
2 stycken grapefrukt
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA hallonen och lägg i en skål.
Skär bort skalet på grapefrukten
med en vass kniv och skär ut fina
FILE'ER och lägg i en skål .
LÄGG upp vaniljkvarg i en skål
och blanda ner yoghurt.
TOPPA med färsk mynta .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)