HEJSAN !
ATT BAKA BRÖD I LÅNGPANNA ÄR BÅDE SMIDIGT OCH GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl kallt vatten
50 g rumsvarmt smör
2 dl rågflingor
2 msk krossade linfrön
2 tsk salt
2 msk mörk sirap
2 tsk anis
ca 10 - 11 dl rågsikt
GARNERING :
rågflingor
flingsalt.
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt vattnet och rör ut jästen .
2, TILLSÄTT övriga ingredienser
och arbeta degen kraftigt i maskin i
ca 5 minuter eller dubbla tiden för hand.
3, LÅT degen jäsa under bakduk i 2 timmar.
4, Fördela degen i långpanna ca 26 x 38 cm
med bakplåtspapper .
Strö över rågflingor och flingsalt .
5, SKÄR degen i rutor och nagga dem med en
gaffel .
6, LÅT degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
7, GRÄDDA brödet mitt i ugnen i 20 - 25 minuter .
Låt det svalna på galler under en bakduk .
GOD -JUL och LYCKA TILL !
