tisdag 18 april 2017

ROTFRUKTSSOPPA 6 PERS. + FRÖIGT KNÄCKEBRÖD.




              HEJSAN !

Här är ett gott recept  på soppa, med många godsaker i.

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g morot ,
200 g palsternacka ,
150 g rotselleri ,
200 g kålrot ,
250 g purjolök ,
50 g färsk ingefära ,
2 citrongräs ,
1 ½ liter vatten ,
2 buljongtärningar,
200 g sparrisbroccoli ,
½ tsk HARISSAPASTA= Afrikansk  kryddblandning,
finns i hyllan för utländsk mat.
2 tsk gurkmeja ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och  tärna  morötter, palsternacka ,selleri  och  kålrot.
Skölj, ansa och skiva purjolöken .
Skala ingefära  och  skiva  tunt, ta bort de yttersta bladen på
citrongräset .
LÄGG  alla ingredienser i en kastrull med vatten och buljong-
tärning .
Sjud  under lock ca 15 minuter tills grönsakerna mjuknat .
Ansa och skölj  sparrisbroccoli  och låt sjuda med de  sista
minuterna.
Smaka av med harissa och gurkmeja .
Tänk på att harissa är starkt .

SERVERA  soppan med  hembakat  knäckebröd.

HÄR ÄR RECEPTET :   PÅ  FRÖIGT  KNÄCKEBRÖD ;
2 ½ dl majsmjöl,
½ dl solrosfrön ,
½ dl pumpafrön ,
½ dl sesamfrön ,
½ dl linfrön ,
½ dl olivolja ,
2 ½ dl varmt vatten ,
FLINGSALT.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen på 175 grader .
Blanda samman  alla  ingredienser  utom  saltet.
PLATTA  ut  degen  tunt  på  plåt  med  bakplåtspapper,
sätt  gärna  en  plastpåse  på  handen  så  går  det  lättare .
Strö  sist  över   FLINGSALT.
GRÄDDA  brödet  1  timme .

HOPPAS  PÅ  SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: