HEJSAN !
Denna måste Ni smaka , så himla god !
Kanske inte så vanlig nu, - men på julbordet är den finemang !
Till skinka, korvar , brunkål och Janssons frestelse.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färsk brysselkål
2 stora gröna syrliga äpplen
1/2 dl hasselnötter , rostade
1 /2 dl skållade, rostade mandlar
3 msk smör/margarin
1 dl sultan-russin
1 dl slätbladig persilja
2 msk färsk timjan
1 citron, saften
1/2 citron, skalet
1 msk färsk ingefära
GARNERING :
kryddgrönt
citron blandat med ingefära = citronzest
granatäppelkärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA KÅLEN och koka den i lättsaltat vatten ,
ca 10 minuter . LÅT rinna av .
SKALA , kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
Grovhacka nötterna och mandlarna .
HETTA UPP matfettet i en stekpanna och värm upp
nötter, mandlar, russin, persilja, timjan, äppelskivor
och brysselkål . PRESSA ner citronsaft, tillsätt rivet
citronskal och riven ingefära .
FÖRDELA salladen i en skål . GARNERA med
kryddgrönt, citronzest och granatäppelkärnor .
mmm...!
GOD JUL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar