söndag 13 december 2020

BRYSSELKÅLSSALLAD , 6 P0RT.




                                  HEJSAN !

Denna  måste  Ni  smaka  ,  så  himla god !
Kanske  inte  så  vanlig nu,  - men  på  julbordet  är  den  finemang !
Till  skinka, korvar , brunkål  och  Janssons  frestelse.

HÄR ÄR RECEPTET  :
500 g  färsk  brysselkål
2  stora  gröna  syrliga  äpplen
1/2  dl  hasselnötter ,  rostade
1 /2  dl  skållade,  rostade  mandlar
3  msk  smör/margarin
1  dl  sultan-russin
1 dl  slätbladig  persilja
2  msk  färsk  timjan
1  citron,  saften
1/2  citron, skalet
1  msk  färsk  ingefära
GARNERING :
kryddgrönt
citron  blandat med ingefära = citronzest
granatäppelkärnor

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
ANSA  KÅLEN  och  koka  den i  lättsaltat  vatten ,
ca  10  minuter .   LÅT  rinna  av .
SKALA ,  kärna  ur  och  skär  äpplena  i  tunna  skivor.
Grovhacka  nötterna  och  mandlarna .
HETTA  UPP  matfettet  i  en  stekpanna  och  värm  upp
nötter,  mandlar,  russin,  persilja,  timjan,  äppelskivor
och  brysselkål .  PRESSA  ner  citronsaft,  tillsätt  rivet
citronskal  och  riven  ingefära .
FÖRDELA  salladen  i  en  skål .  GARNERA  med 
kryddgrönt,  citronzest  och  granatäppelkärnor .

mmm...!

GOD  JUL !


Inga kommentarer: