Ibland har inte all keson gått åt
slänga den vill jag inte.
Då blir det OSTKAKA.
Prova DU också.
400 g keso
2 dl mjölk
2 msk honung
1/2 dl hackad mandel.
2 st ägg
1 tsk fett till formen.
Så här gör DU:
Värm mjölken försiktigt
och lös honungen däri.
Hacka mandeln.
Blanda alla ingredienser
och slå blandningen i
en smord form.
GRÄDDA MITT I UGNEN 30-40 MIN.
Låt kakan svalna något
innan DU serverar.
Ha gärna en god sylt till.
LYCKA TILL!
SÅ GOTT.
söndag 20 september 2009
KORV UNDER GRÖNSAKSTÄCKE. 4 PORT.
mmm, vad jag tycker det är gott
med korv.på längden, bredden
eller hur som helst.
4 st frukostkorvar
1 st purjolök
4 st paprikor i olika färger
1 st liten squash
1 dl vatten
1/2 st buljongtärning
1-2 tsk grönpeppar
eller 1.2 krm peppar.
Så här gör DU:
Strimla purjolök o´paprika.
Skär squashen i skivor.
Koka upp vatten och lägg
i buljongtärningen.
Lägg sedan i resten av grönsakrerna.
Och koka knappt mjuka 2-4 minuter.
Dela frukostkorven på längden.
Lägg den i en ugnssäker form.
Smula sönder grönpeppar´n.Eller peppar´n.
Fördela grönsakerna o´kryddorna
över korvarna.
Tillagas i ugn 10-15 minuter.
Detta är inte dumt.
LYCKA TILL!
med korv.på längden, bredden
eller hur som helst.
4 st frukostkorvar
1 st purjolök
4 st paprikor i olika färger
1 st liten squash
1 dl vatten
1/2 st buljongtärning
1-2 tsk grönpeppar
eller 1.2 krm peppar.
Så här gör DU:
Strimla purjolök o´paprika.
Skär squashen i skivor.
Koka upp vatten och lägg
i buljongtärningen.
Lägg sedan i resten av grönsakrerna.
Och koka knappt mjuka 2-4 minuter.
Dela frukostkorven på längden.
Lägg den i en ugnssäker form.
Smula sönder grönpeppar´n.Eller peppar´n.
Fördela grönsakerna o´kryddorna
över korvarna.
Tillagas i ugn 10-15 minuter.
Detta är inte dumt.
LYCKA TILL!
VETE OCH AUBERGINE- SALLAD. 4 PORT.
Denna rätten måste lagas,
den är så himla god.
3 dl matvete
1,5 dl pesto
(1,5 msk pressad lime)
1 liten aubergine
Olivolja
salt
150 g fetaost i tärningar
50 g färsk spenat
Så här gör DU:
Koka matvetet enl.förp.anv.
Rör ner pesto och lime
Skär auberginen i små
tärningar och stek i olja.
Salta.
Blanda matvete och aubergine
i en skål .
Strö på fetaost och spenat.
Till detta kan DU ha precis vad DU vill.
Skinka.Rökt fisk.Makrillfile.
Eller bara äta det som
det är.
LYCKA TILL!
den är så himla god.
3 dl matvete
1,5 dl pesto
(1,5 msk pressad lime)
1 liten aubergine
Olivolja
salt
150 g fetaost i tärningar
50 g färsk spenat
Så här gör DU:
Koka matvetet enl.förp.anv.
Rör ner pesto och lime
Skär auberginen i små
tärningar och stek i olja.
Salta.
Blanda matvete och aubergine
i en skål .
Strö på fetaost och spenat.
Till detta kan DU ha precis vad DU vill.
Skinka.Rökt fisk.Makrillfile.
Eller bara äta det som
det är.
LYCKA TILL!
lördag 19 september 2009
INBAKADE KORVAR 12 ST.
Det här gillar BARNA att göra.
Gillkväll eller BARNKALAS....
Så här gör DU en deg som
räcker till 12 prinskorvar.
Mät upp 4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver i en bunke.
Skiva ner 50 g margarin
och finfördela med fingrarna.
Tillsätt 1 1/2 dl mjölk
och arbeta snabbt ihop till
en deg.
Dela degen i 12 bitar.
Platta ut varje bit till en
fyrkant eller rulla till en längd.
Rulla in korven i degen eller
sno deglängderna runt korven.
Lägg paketen(alluminiumfolie)
med skarvarna nedåt på plåt
med bakplåtspapper.
GRÄDDA mitt i ugnen i 225 grader
ca 10 minuter.
ALL LYCKA TILL!
Gillkväll eller BARNKALAS....
Så här gör DU en deg som
räcker till 12 prinskorvar.
Mät upp 4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver i en bunke.
Skiva ner 50 g margarin
och finfördela med fingrarna.
Tillsätt 1 1/2 dl mjölk
och arbeta snabbt ihop till
en deg.
Dela degen i 12 bitar.
Platta ut varje bit till en
fyrkant eller rulla till en längd.
Rulla in korven i degen eller
sno deglängderna runt korven.
Lägg paketen(alluminiumfolie)
med skarvarna nedåt på plåt
med bakplåtspapper.
GRÄDDA mitt i ugnen i 225 grader
ca 10 minuter.
ALL LYCKA TILL!
JÄTTEBIGGA MARÄNGER . CA 6 ST.
Hemmagjorda maränger är inte fy skam.
9 äggvitor
3 dl socker
SNUSTORR BUNKE.
Så här gör DU:
Vispa tills DU kan vända bunken
och vitan sitter kvar.
Smöra även smörpapperet.
Klicka på plåt.
GRÄDDA en och en halv timme,
beroende på storlek, i
125 grader.
Låt dem stå kvar i ugnen
över natten.
LYCKA TILL.
9 äggvitor
3 dl socker
SNUSTORR BUNKE.
Så här gör DU:
Vispa tills DU kan vända bunken
och vitan sitter kvar.
Smöra även smörpapperet.
Klicka på plåt.
GRÄDDA en och en halv timme,
beroende på storlek, i
125 grader.
Låt dem stå kvar i ugnen
över natten.
LYCKA TILL.
PLOMMONPUDDING. 4 PORT.
Har DU smakat denna gammaldags
efterrätt någon gång.
Jättegott prova och smaka.
500 g färska plommon(eller frysta)
6 skivor vitt bröd
eller vetebröd
ÄGGSTANNING:
3 ägg
3 dl mjölk
1/2-1 dl socker
Så här gör DU:
Skölj,halvera och kärna ur plommonen.
Skär brödet i små tärningar.
Vispa samman ägg,mjölk och socker.
Lägg hälften av plommonen med
den kupiga sidan upp,i en smord form.
Strö på brödtärningarna och
lägg i resten av plommonen.
Häll över äggstanningen.
GRÄDDAi 200 graders ugnsvärme ca 40 min.
SERVERA den varm ellerlätt avsvalnad
med lite tunn grädde.
SMAKA,SÅ GOTT.
LYCKA TILL!
efterrätt någon gång.
Jättegott prova och smaka.
500 g färska plommon(eller frysta)
6 skivor vitt bröd
eller vetebröd
ÄGGSTANNING:
3 ägg
3 dl mjölk
1/2-1 dl socker
Så här gör DU:
Skölj,halvera och kärna ur plommonen.
Skär brödet i små tärningar.
Vispa samman ägg,mjölk och socker.
Lägg hälften av plommonen med
den kupiga sidan upp,i en smord form.
Strö på brödtärningarna och
lägg i resten av plommonen.
Häll över äggstanningen.
GRÄDDAi 200 graders ugnsvärme ca 40 min.
SERVERA den varm ellerlätt avsvalnad
med lite tunn grädde.
SMAKA,SÅ GOTT.
LYCKA TILL!
FYLLDA ISTERBAND. 4 PORT.
Detta är mmm,så gott .
4 isterband
1 finhackad gul lök
4 msk finhackade rödbetor
2 msk kapris
Garnera med persilja.
Så här gör DU:
Skåra isterbanden och
lägg dem med skårorna
uppåt i en smord form.
Blanda samman lök,
rödbetor och kapris och
fyll detta i isterbanden.
Sätt in formen i 250 graders
ugnsvärme ca 15 minuter.
Strö persilja över korven
och servera den med hemma-
gjort, gott potatismos.
SMAKLIG MÅLTID.
LYCKA TILL!
4 isterband
1 finhackad gul lök
4 msk finhackade rödbetor
2 msk kapris
Garnera med persilja.
Så här gör DU:
Skåra isterbanden och
lägg dem med skårorna
uppåt i en smord form.
Blanda samman lök,
rödbetor och kapris och
fyll detta i isterbanden.
Sätt in formen i 250 graders
ugnsvärme ca 15 minuter.
Strö persilja över korven
och servera den med hemma-
gjort, gott potatismos.
SMAKLIG MÅLTID.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)