500G färska eller frysta blåbär
2 tsk flytande Suketter
2 dl fullkornsvetemjöl
1 1/2 dl havregryn
80 g smör
1 1/2 dl Suketter strö
1 1/2 dl mellanvisp
Söta blåbären med flytande
Suketter och lägg dem i botten
på en pajform 22-24 cm
i diameter.
Blanda samman mjöl och
havregryn i en skål.
Smula i smöret .
Rör i Suketter strö och
fördela smuldegen över bären.
Grädda först i 190 grader i 25 min,
därefter i 180 grader i 10 -15 min.
Serveras ljummen med vispad
grädde eller vaniljvisp-smal.
hoppas att det smakar.
måndag 12 maj 2008
BANANMUFFINS. 8-10ST.
1 medelstor banan
30 g hasselnötskärnor
3/4 dl vetemjöl
3/4dl fullkornsvetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk suketter strö
2 msk smör
1/2 dl mjölk
ev. vispat ägg för pensling
annars går det lika bra med mjölk.
Mosa bananen med en gaffel.
Mal nötterna och blanda dem
med mjöl, bakpulver och suketter.
Smält smöret, tillsätt mjölken.
Blanda alltsamman till en slät smet.
Fördela i 8-10 formar.
Pensla ev. med mjölk eller ägg.
Grädda i 225 grader ca 12 min.
jättegoda!
30 g hasselnötskärnor
3/4 dl vetemjöl
3/4dl fullkornsvetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk suketter strö
2 msk smör
1/2 dl mjölk
ev. vispat ägg för pensling
annars går det lika bra med mjölk.
Mosa bananen med en gaffel.
Mal nötterna och blanda dem
med mjöl, bakpulver och suketter.
Smält smöret, tillsätt mjölken.
Blanda alltsamman till en slät smet.
Fördela i 8-10 formar.
Pensla ev. med mjölk eller ägg.
Grädda i 225 grader ca 12 min.
jättegoda!
Kotletter. 2 pers.
2 personer
Lägg kotletterna i Kinesisk Soya
i ca 30 minuter.
Ta fram en kastrull och
lägg i 2 köttbuljongtärningar
och häll på 7 dl vatten.
Låt det koka upp innan Du
lägger i kotletterna.
Lägg i köttet och nu ska det koka
i 35-40 minuter.
När det är 15 minuter kvar på koktiden
lägger Du i potatisar och morötter o lök.
Nu är hela måltiden klar .
Smaklig måltid.
Lägg kotletterna i Kinesisk Soya
i ca 30 minuter.
Ta fram en kastrull och
lägg i 2 köttbuljongtärningar
och häll på 7 dl vatten.
Låt det koka upp innan Du
lägger i kotletterna.
Lägg i köttet och nu ska det koka
i 35-40 minuter.
När det är 15 minuter kvar på koktiden
lägger Du i potatisar och morötter o lök.
Nu är hela måltiden klar .
Smaklig måltid.
TORSKRÖRA 4 pers.
1 paket djupfryst Torsk 400 g
Creme Fraiche 1 burk
citronpeppar
salt
gräslök
Gör så här:
Tina fisken .
Smält smör i stekpannan
och låt det få lite färg.
Mosa torsken och lägg ner
moset i stekpannan och stek färdigt.
Häll ner creme fraiche i detta.
Krydda med salt och
citronpeppar och gräslök.
så här kan Du också göra.
Creme Fraiche 1 burk
citronpeppar
salt
gräslök
Gör så här:
Tina fisken .
Smält smör i stekpannan
och låt det få lite färg.
Mosa torsken och lägg ner
moset i stekpannan och stek färdigt.
Häll ner creme fraiche i detta.
Krydda med salt och
citronpeppar och gräslök.
så här kan Du också göra.
fredag 9 maj 2008
.Vattenbakelse med Vaniljkräm,SOCKERFRITT 16ST
Smaka på dessa !
2 1/2 dl vatten
50 g smör eller margarin
1/4 tsk salt
2 dl siktat vetemjöl
4 st ägg
Fyllning:
Osockrat vaniljsåspulver
för kokning. (till hur många, läs på förpackningen)
1 1/2 dl lättmjölk
1 dl vatten
1 tsk flytande Suketter
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Koka upp vatten, smör el. och salt.
Ta bort grytan från värmen.
Tillsätt mjöl , allt på en gång
och rör kraftigt i 1/2-1 min,
tills degen släpper botten och kanter
i kastrullen.
Tillsätt äggen ett i taget under
kraftig omrörning, använd elvisp.
Luften som vispas in, gör att bakverket
blir högt och luftigt vid gräddningen.
Degen ska vara blank och smidig.
Verkar den fast tillsätt några
droppar kallt vatten.
Klicka ut degen med en sked på
smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugneni 210 grader i ca 25-30 min.
Färdig.
2 1/2 dl vatten
50 g smör eller margarin
1/4 tsk salt
2 dl siktat vetemjöl
4 st ägg
Fyllning:
Osockrat vaniljsåspulver
för kokning. (till hur många, läs på förpackningen)
1 1/2 dl lättmjölk
1 dl vatten
1 tsk flytande Suketter
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Koka upp vatten, smör el. och salt.
Ta bort grytan från värmen.
Tillsätt mjöl , allt på en gång
och rör kraftigt i 1/2-1 min,
tills degen släpper botten och kanter
i kastrullen.
Tillsätt äggen ett i taget under
kraftig omrörning, använd elvisp.
Luften som vispas in, gör att bakverket
blir högt och luftigt vid gräddningen.
Degen ska vara blank och smidig.
Verkar den fast tillsätt några
droppar kallt vatten.
Klicka ut degen med en sked på
smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugneni 210 grader i ca 25-30 min.
Färdig.
FRUKOSTBULLAR. CA 12 ST.
8dl vetemjöl (med fullkorn )
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g mjukt smör
3 dl filmjölk eller joghurt.
Gör så här:
Blanda mjöl salt och bakpulver.
Tillsätt smöret skuret i tärningar
arbeta in det med fingertopparna,
och rör till sist ner filen .
eller kör allt i matberedaren .
Ta upp degen på mjölat bakbord.
Forma degen till två rullar och
dela varje rulle i 6 lika stora delar.
Ställ dem på högkant på en
bakpappersklädd plåt.
Grädda bullarna i 10-12 min. i 250 grader .
Prova att göra dessa goda bullar
när Du är ledig och kan bjuda
dem till frukost!
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g mjukt smör
3 dl filmjölk eller joghurt.
Gör så här:
Blanda mjöl salt och bakpulver.
Tillsätt smöret skuret i tärningar
arbeta in det med fingertopparna,
och rör till sist ner filen .
eller kör allt i matberedaren .
Ta upp degen på mjölat bakbord.
Forma degen till två rullar och
dela varje rulle i 6 lika stora delar.
Ställ dem på högkant på en
bakpappersklädd plåt.
Grädda bullarna i 10-12 min. i 250 grader .
Prova att göra dessa goda bullar
när Du är ledig och kan bjuda
dem till frukost!
NÄSSELPESTO .
Mixa 1 dl mandel i matberedare
Förväll 4 dl färska väl sköljda
nässlor,finhacka dem och
3 klyftor vitlök
Blanda nässlor och vitlök
med mandeln och 1 dl riven
lagrad ost
Droppa i 3/4dl olivolja, salta,peppra.
Jättegott!
Förväll 4 dl färska väl sköljda
nässlor,finhacka dem och
3 klyftor vitlök
Blanda nässlor och vitlök
med mandeln och 1 dl riven
lagrad ost
Droppa i 3/4dl olivolja, salta,peppra.
Jättegott!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)