fredag 9 maj 2008

.Vattenbakelse med Vaniljkräm,SOCKERFRITT 16ST

Smaka på dessa !

2 1/2 dl vatten
50 g smör eller margarin
1/4 tsk salt
2 dl siktat vetemjöl
4 st ägg

Fyllning:
Osockrat vaniljsåspulver
för kokning. (till hur många, läs på förpackningen)
1 1/2 dl lättmjölk
1 dl vatten
1 tsk flytande Suketter
1 dl vispgrädde

Gör så här:
Koka upp vatten, smör el. och salt.
Ta bort grytan från värmen.
Tillsätt mjöl , allt på en gång
och rör kraftigt i 1/2-1 min,
tills degen släpper botten och kanter
i kastrullen.
Tillsätt äggen ett i taget under
kraftig omrörning, använd elvisp.
Luften som vispas in, gör att bakverket
blir högt och luftigt vid gräddningen.
Degen ska vara blank och smidig.
Verkar den fast tillsätt några
droppar kallt vatten.
Klicka ut degen med en sked på
smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugneni 210 grader i ca 25-30 min.
Färdig.

Inga kommentarer: