Detta är mmm, riktigt gott.
300 g pasta
150 g fetaost
1 dl soltorkade strimlade tomater i olja.
2 dl gröna oliver
1 dl hackad basilika
2 msk vittvinsvinäger
1/2 dl olivolja.
Så här gör Du :
Koka pastan enl, anvisning på förpackningen .
Häll av vattnet .
Tärna fetaosten och blanda den med pasta ,
strimlad tomat , oliver och basilika.
Rör samman vittvinsvinäger med olivolja
samt lite av oljan från tomaterna
och smaka av med salt och peppar .
Rör ner i salladen .
Antingen kan Du äta salladen som den är
eller ha .
Kyckling ,fisk eller kött till.
SMAKLIG MÅLTID !
torsdag 22 januari 2009
JÄTTEGODA CHOKLADMUFFINS 10 ST.
Ibland blir jag så gottesugen,
då gör jag dessa gör ´go´a muffins.
Käckt att ha i frysen .
200 g mörk choklad
200 g smör
3 stora ägg
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
UGN : 175 grader
Så här gör Du:
Smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme .
Ställ åt sidan .
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och
rör ner i äggsmeten tillsammans med
den smälta chokladen .
Häll upp i muffinsformar
och baka i 15 minuter.
De ska vara lite kladdiga i mitten .
Kaffe o ´chokladmuffins låter väl gott !
då gör jag dessa gör ´go´a muffins.
Käckt att ha i frysen .
200 g mörk choklad
200 g smör
3 stora ägg
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
UGN : 175 grader
Så här gör Du:
Smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme .
Ställ åt sidan .
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och
rör ner i äggsmeten tillsammans med
den smälta chokladen .
Häll upp i muffinsformar
och baka i 15 minuter.
De ska vara lite kladdiga i mitten .
Kaffe o ´chokladmuffins låter väl gott !
GRILLADE ÄDELPÄRON
Skiva päronet på längden .
Grilla eller stek dem i en grill- eller stekpanna.
Lägg ut päronskivorna på ett fat
och smula över Kvibille Ädelost .
mmm ,så gott.
enkelt o´snabbt .
Grilla eller stek dem i en grill- eller stekpanna.
Lägg ut päronskivorna på ett fat
och smula över Kvibille Ädelost .
mmm ,så gott.
enkelt o´snabbt .
HALSTRAD FISKFILE MED KAVIARSÅS.
4Fiskfileer a´150 g
salt, peppar
1 lime.
SÅS:
3 dl vispgrädde
2 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
2-3 msk rökt kaviar
typ Kalles
2 msk hackad gräslök
salt och peppar.
TILLBEHÖR :
16 st gröna sparrisar .
Så här gör Du :
Salta och peppra och droppa lite
limesaft över fisken .
Ställ åt sidan .
Koka upp grädden, tillsätt buljong och vin .
Sjud sakta tills det tjocknar lite .
Smaka av med kaviar ,nymalen peppar och
lite salt om det behövs.
Blanda ner gräslöken .
Halstra fisken i het panna i smör och olja,
3-4 minuter på varje sida .
Servera genast tillsammans med såsen,
pressad potatis och kokta gröna sparrisar.
Jag har använt Hälleflundra.
Men gösfile ,torskfile eller hällefile är också
jättegott.
Pricken över i :t är den gräddiga kaviarsåsen .
För mej är detta det absolut go áste jag vet.
mmm,så gott.
salt, peppar
1 lime.
SÅS:
3 dl vispgrädde
2 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
2-3 msk rökt kaviar
typ Kalles
2 msk hackad gräslök
salt och peppar.
TILLBEHÖR :
16 st gröna sparrisar .
Så här gör Du :
Salta och peppra och droppa lite
limesaft över fisken .
Ställ åt sidan .
Koka upp grädden, tillsätt buljong och vin .
Sjud sakta tills det tjocknar lite .
Smaka av med kaviar ,nymalen peppar och
lite salt om det behövs.
Blanda ner gräslöken .
Halstra fisken i het panna i smör och olja,
3-4 minuter på varje sida .
Servera genast tillsammans med såsen,
pressad potatis och kokta gröna sparrisar.
Jag har använt Hälleflundra.
Men gösfile ,torskfile eller hällefile är också
jättegott.
Pricken över i :t är den gräddiga kaviarsåsen .
För mej är detta det absolut go áste jag vet.
mmm,så gott.
onsdag 21 januari 2009
SPENATGNOCCHI MED VARMRÖKT LAX 4 PORT.
Prova detta Du !
500 g potatisgnocchi
1/2 msk olivolja
2 dl matlagningsgrädde
1 paket fryst spenat 250 g
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g varmrökt lax
Så här gör Du :
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Lägg i potatisgnocchi och koka i 2 min,
de är klara när de flyter upp till ytan.
Häll av vattnet genom ett durkslag.
Tina spenaten och krama ur
överflödigt vatten .
Hetta upp en stekpanna med olivolja ,
häll i gnocchi och fräs hastigt .
Tillsätt grädde och spenat och koka
ihop någon minut , smaksätt med salt o´peppar .
Gärna lite grövre korn från kvarnen.
SERVERA : Med laxen och en sallad .
LYCKA TILL .
500 g potatisgnocchi
1/2 msk olivolja
2 dl matlagningsgrädde
1 paket fryst spenat 250 g
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g varmrökt lax
Så här gör Du :
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Lägg i potatisgnocchi och koka i 2 min,
de är klara när de flyter upp till ytan.
Häll av vattnet genom ett durkslag.
Tina spenaten och krama ur
överflödigt vatten .
Hetta upp en stekpanna med olivolja ,
häll i gnocchi och fräs hastigt .
Tillsätt grädde och spenat och koka
ihop någon minut , smaksätt med salt o´peppar .
Gärna lite grövre korn från kvarnen.
SERVERA : Med laxen och en sallad .
LYCKA TILL .
söndag 18 januari 2009
KANELBAKADE BANANER MED HASSELNÖTTER . 4 PORT.
Efterrätter var längesen .
Här kommer en.
1/2 msk smör
4 mogna bananer
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk brun farin
1/2 dl hackade hasselnötter
2 msk pressad citron
TILL SERVERING:
1 dl Turkisk yoghurt.
Så här gör Du:
Sätt ugnen på 250 grader
Smörj en ugnssäker form
med hela mängden smör.
Skala bananerna , klyv dem på längden
och lägg i formen.
Strö över kanel, vaniljsocker,farin
hackade hasselnötter och citronsaft.
Stek mitt i ugnen ca 5 min.
tills bananerna är varma
och lite mjuka.
Servera med turkisk yoghurt
eller lätt vaniljglass .
mmm,smarrigt må Ni tro .
prova själv.
Här kommer en.
1/2 msk smör
4 mogna bananer
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk brun farin
1/2 dl hackade hasselnötter
2 msk pressad citron
TILL SERVERING:
1 dl Turkisk yoghurt.
Så här gör Du:
Sätt ugnen på 250 grader
Smörj en ugnssäker form
med hela mängden smör.
Skala bananerna , klyv dem på längden
och lägg i formen.
Strö över kanel, vaniljsocker,farin
hackade hasselnötter och citronsaft.
Stek mitt i ugnen ca 5 min.
tills bananerna är varma
och lite mjuka.
Servera med turkisk yoghurt
eller lätt vaniljglass .
mmm,smarrigt må Ni tro .
prova själv.
ÄPPEL- OCH MOROTSKAKA MED VANILJTOPPING . 14 BITAR.
Smaka denna goda variant.
2 dl rapsolja
2 1/2 dl strösocker
3 dl rivet äpple
2 dl rivna morötter
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk stött kardemumma
TOPPING:1 burk vaniljkesella(250 g )
Så här gör Du:
Sätt ugnen på 190 grader
Blanda olja och socker .
Vänd ner rivet äpple och morot
knäck ner äggen i smeten och vispa runt
Blanda de torra ingredienserna
och vänd ner i smeten .
Spänn fast ett bakplåtspapper i
botten på en "släpp lätt" form ,
24 cm i diameter med löstagbar kant .
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Låt kakan svalna och bred sedanpå vaniljkesellan .
Så himla gott till en kopp kaffe.
Lycka till !
2 dl rapsolja
2 1/2 dl strösocker
3 dl rivet äpple
2 dl rivna morötter
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk stött kardemumma
TOPPING:1 burk vaniljkesella(250 g )
Så här gör Du:
Sätt ugnen på 190 grader
Blanda olja och socker .
Vänd ner rivet äpple och morot
knäck ner äggen i smeten och vispa runt
Blanda de torra ingredienserna
och vänd ner i smeten .
Spänn fast ett bakplåtspapper i
botten på en "släpp lätt" form ,
24 cm i diameter med löstagbar kant .
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Låt kakan svalna och bred sedanpå vaniljkesellan .
Så himla gott till en kopp kaffe.
Lycka till !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)