söndag 18 januari 2009

ÄPPEL- OCH MOROTSKAKA MED VANILJTOPPING . 14 BITAR.

Smaka denna goda variant.

2 dl rapsolja
2 1/2 dl strösocker
3 dl rivet äpple
2 dl rivna morötter
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk stött kardemumma
TOPPING:1 burk vaniljkesella(250 g )

Så här gör Du:
Sätt ugnen på 190 grader
Blanda olja och socker .
Vänd ner rivet äpple och morot
knäck ner äggen i smeten och vispa runt
Blanda de torra ingredienserna
och vänd ner i smeten .
Spänn fast ett bakplåtspapper i
botten på en "släpp lätt" form ,
24 cm i diameter med löstagbar kant .
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Låt kakan svalna och bred sedanpå vaniljkesellan .

Så himla gott till en kopp kaffe.

Lycka till !

Inga kommentarer: