Heej , nu syns vi igen .
Det här åt jag i pingsthelgen
mmm, så gott
Smaka Du också.
4 kycklingfileer
2 msk grovkornig senap(osötad)
8 skivor ost (helst lagrad)
1-2 paket bacon
1 msk soja
smör
SÅ HÄR GÖR DU :
Dela fileerna på längden och
försök att platta till dem .
Bred senap över och lägg
en skiva ost på varje bit .
Rulla ihop dem och "slå in dem "
i två baconskivor runt varje bit .
Du kan fästa med tandpetare
om det behövs
Pensla med soja och
klicka smör över .
Lägg paketen i en ugnssäker smord form
och sätt in i mitten av ugnen ca 20 min.
GOTT TILL :
turkisk yoghurt
riven ingefära
1 vitlöksklyfta
och
tomatsallad :
skiva tomater strö över
finhackad rödlök och basilika.
Stänk över lite olivolja , lite vinäger
och krydda med salt och peppar
(jag använder en pepparkrydda
som heter tripple pepper .
Så jättegod kan användas till allt )
Denna rätt är väl värd ett försök .
LYCKA TILL .
söndag 7 juni 2009
måndag 1 juni 2009
MELON OCH FETA - SALLAD MED BACONCRISP . 4 PERS.
Hej igen !
Nu kör vi igen .
5 dl vattenmelon i kuber
5 dl cantaloupemeloni kuber
150 g fetaost
1 paket bacon 140 g
80 g rucola
1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl olivolja
salt o´peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
Skär melonköttet i mindre tärningar.
Tärna osten .
Knaperstek baconet , låt det rinna av på
hushållspapper.
Bryt i strimlor .
Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna
till salladen.
Smaksätt med salt och peppar.
En jättegod sallad nu i sommartid .
Nu kör vi igen .
5 dl vattenmelon i kuber
5 dl cantaloupemeloni kuber
150 g fetaost
1 paket bacon 140 g
80 g rucola
1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl olivolja
salt o´peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
Skär melonköttet i mindre tärningar.
Tärna osten .
Knaperstek baconet , låt det rinna av på
hushållspapper.
Bryt i strimlor .
Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna
till salladen.
Smaksätt med salt och peppar.
En jättegod sallad nu i sommartid .
måndag 25 maj 2009
KRÄMIG SKINK - & LÖKPAJ 4 - 6 PORT .
Såå , nu är jag här igen .
Det blir en stund emellan gångerna
men skam den som ger sig ..
3 dl dinkelmjöl
1 /2 dl sesamfrön
125 g smör
2 msk iskallt vatten
FYLLNING :
200 g strimlad skinka
1 purjolök
3 ägg
3 dl mellangrädde
salt o´ peppar
2 dl riven ost.
UGN 200 grader.
Så här gör DU :
PAJDEG :Blanda ingredienserna till pajdegen
och tryck ut den i en pajform .
Låt vila i kyl i plastfolie 30 min.
FYLLNING :
Lägg skinkan i pajskalet .
Strimla purjolöken och lägg i den .
Vispa ihop ägg , mellangrädde , salt o´peppar .
Häll blandningen i pajskalet .
Strö över ost och grädda i ca 35 min.
tills pajen fått fin färg .
enkel och jättegod .
Det blir en stund emellan gångerna
men skam den som ger sig ..
3 dl dinkelmjöl
1 /2 dl sesamfrön
125 g smör
2 msk iskallt vatten
FYLLNING :
200 g strimlad skinka
1 purjolök
3 ägg
3 dl mellangrädde
salt o´ peppar
2 dl riven ost.
UGN 200 grader.
Så här gör DU :
PAJDEG :Blanda ingredienserna till pajdegen
och tryck ut den i en pajform .
Låt vila i kyl i plastfolie 30 min.
FYLLNING :
Lägg skinkan i pajskalet .
Strimla purjolöken och lägg i den .
Vispa ihop ägg , mellangrädde , salt o´peppar .
Häll blandningen i pajskalet .
Strö över ost och grädda i ca 35 min.
tills pajen fått fin färg .
enkel och jättegod .
torsdag 14 maj 2009
GORGONZOLA & FÄNKÅLSDIP . 10 PORT
1 Fänkålsstånd
250 g gorgonzola
ev . 1/2 dl creme fraiche .
Så här gör DU :
Skär fänkålen i bitar .
Förväll den i kokande vatten
tills den är mjuk .
Kör den i mixer så att den blir som en kräm .
Tillsätt gorgonzolan och mixa till en slät kräm .
Tillsätt ev . lite creme fraiche
för konsistensens skull .
Ställ kallt i 30 min.Servera som dip
till grönsaksstavar .
Jag gillar denna .
prova DU också .
250 g gorgonzola
ev . 1/2 dl creme fraiche .
Så här gör DU :
Skär fänkålen i bitar .
Förväll den i kokande vatten
tills den är mjuk .
Kör den i mixer så att den blir som en kräm .
Tillsätt gorgonzolan och mixa till en slät kräm .
Tillsätt ev . lite creme fraiche
för konsistensens skull .
Ställ kallt i 30 min.Servera som dip
till grönsaksstavar .
Jag gillar denna .
prova DU också .
BRIETÅRTA MED FRUKT . 4 PORT .
Vi fortsätter med ÖVERRASKNING ...
150 g brieost
2 färska fikon
2 clementiner
1 msk rödvinssirap
lite kryddgrönt
Så här gör DU :
Lägg upp brieosten på ett vackert fat .
Skär fikonen i tunna klyftor och
skär rent klementinerna från hinnor .
Lägg fikon och clementinklyftor
på brieosten .
Ringla över rödvinssirapen .
DEKORERA med kryddgrönt.
Servera med ett gott bröd ,
kex eller pepparkakor .
Iväntan på sommaren ..
trevlig kväll .
150 g brieost
2 färska fikon
2 clementiner
1 msk rödvinssirap
lite kryddgrönt
Så här gör DU :
Lägg upp brieosten på ett vackert fat .
Skär fikonen i tunna klyftor och
skär rent klementinerna från hinnor .
Lägg fikon och clementinklyftor
på brieosten .
Ringla över rödvinssirapen .
DEKORERA med kryddgrönt.
Servera med ett gott bröd ,
kex eller pepparkakor .
Iväntan på sommaren ..
trevlig kväll .
PEPPARKAKSMUFFINS 10-12 ST .
ÖVERRASKNING ?
fort går det , kolla ..
Vispa samman 1 PAKETMIX
FÖR MJUK PEPPARKAKA enl .
anv. på förpackningen.
Fyll pappersformar till 2/3
och grädda i 225 grader
i ca 12 minuter.
Kontrollera med sticka att
muffinsen är klara .
Vispa 1 1/2 dl vispgrädde
och lägg en klick grädde på
varje muffins .
DEKORERA : med GRANAT-
ÄPPELKÄRNOR .
Inte ofta jag använder mix ,
men det händer .
LYCKA TILL !
fort går det , kolla ..
Vispa samman 1 PAKETMIX
FÖR MJUK PEPPARKAKA enl .
anv. på förpackningen.
Fyll pappersformar till 2/3
och grädda i 225 grader
i ca 12 minuter.
Kontrollera med sticka att
muffinsen är klara .
Vispa 1 1/2 dl vispgrädde
och lägg en klick grädde på
varje muffins .
DEKORERA : med GRANAT-
ÄPPELKÄRNOR .
Inte ofta jag använder mix ,
men det händer .
LYCKA TILL !
tisdag 12 maj 2009
GROV PAJDEG 3
Så var det dags för den tredje ...
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk linfrön
150 g smör eller margarin
3-4 msk vatten
Så här gör Du :
Mät upp mjöl , linfrön och smör
i en matberedare.
Kör på högsta hastighet
tills fettet finfördelats .
Tillsätt vattnet och arbeta ihop
degen tills en boll bildas.
Låt degen vila kallt i plastfolie
30 min. innan den bakas ut .
LYCKA TILL !
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk linfrön
150 g smör eller margarin
3-4 msk vatten
Så här gör Du :
Mät upp mjöl , linfrön och smör
i en matberedare.
Kör på högsta hastighet
tills fettet finfördelats .
Tillsätt vattnet och arbeta ihop
degen tills en boll bildas.
Låt degen vila kallt i plastfolie
30 min. innan den bakas ut .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)