söndag 22 maj 2011

FRUKTBÄGARE MED DAJMGLASS. 4 PORT.

Kan det bli godare än så här?

En mycket läcker efterrätt.
Alla blir lyckliga....

1 dl ovispad Vaniljvisp
1 st Daim choklad (28g)
1/2 liten melon
1 apelsin
1 päron
8-10 jordgubbar
inte alltför stora
1 dl sockerfri pommac
citronmeliss

Så här gör DU:
DAIMGLASSEN:
Vispa Vaniljvispen och blanda
den med grovhackad daim.
Klicka el spritsa 4 lika stora
toppar i 4 muffinsformar och
frys dem ca 1 timme.

Skala och kärna ur melonen
och skär i små tärningar.
Skala apelsinen,skiva och
dela skivorna i små kärnfria
trekanter.
Kärna ur päronet och tärna det
lika smått som melonen,
behåll skalet om det är fint.
Skiva eller tärna jordgubbarna.
Det viktiga är att ALLT är lika
smått tärnat.

Fördela frukten i 4 höga glas,
varva så det blir vackert.
Häll på pommac.
Täck över glasen och ställ i kylen.

SERVERINGSDAGS:
Lägg Daimglassen överst i varje glas.
Stick ner en lång sked och lite citronmeliss .

ALL LYCKA TILL!

Absolut det godaste, jag blivit bjuden på.

GRATINERADE POTATISBÅTAR MED SKINKA. 4 PORT.

Jaa, nu sätter vi igång igen.

Det här måste DU prova, det doftar ljuvligt
och smakar likaså.

8 medelstora potatisar
4 tsk olivolja
3-4 msk färska örtkryddor,
t ex basilika,oregano och
persilja.
salt o peppar.
4 tsk riven parmesanost.

SERVERING:
16 Flortunna skivor parmaskinka,
100 g körsbärstomater
basilikakvistar och salladsblad.

UGN:225 GRADER.

Så här gör DU:
Borsta potatisarna rena och dela
dem på längden i halvor.
Lägg dem på en folieklädd plåt.

Blanda olivolja med finhackade
färska el smulade örtkryddor.
Smaka av med salt och peppar
och rör i parmesanosten.
Bred ut blandningen på potatishalvorna.

Gratinera dem tills de känns
lagom mjuka i 25-30 min.

Lägg upp dem på ett stort fat.
Lägg luftigt draperad parmaskinka
halva tomater,basilika och grön-
sallad runtom.

mmm...gott.
LYCKA TILL!

torsdag 19 maj 2011

SMÖRGÅSTÅRTA MED RÄKOR I CURRYGRÄDDE. 4PORT.

Hej, allesammans nu är jag här igen.

Gillar NI smörgåstårta?
Vi provar. Den är enkel att göra.
Och jättegod, väl värt ett försök.

3 skivor vitt formbröd,
skuret på längden
500 g räkor med skal
(200 g skalade)
2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad dill
1 tsk curry
ev 1/2 tsk salt
1 hårdkokt ägg
dillkvistar.

Så här gör DU:
Skär hälften av räkorna i små bitar.
Spara resten till garnering.
Vispa grädden.
Tillsätt de skurna räkorna och dillen.
Smaksätt med curry och ev salt.

Lägg samman brödskivorna med
fyllningen
mellan och ovanpå.
Garnera med hackat ägg,
räkor och dillkvistar.

Gör gärna tårtan några timmar
i förväg och förvara den kallt.

Något att överraska med.
LYCKA TILL!

måndag 9 maj 2011

PICKNICKMAT.

Snart lockar STRANDEN och
då blir vi alltid sugna att
äta något.
Prova att göra denna supergoda macka.

1 smörgås
1 pitabröd
4-5 msk hummus
1/2 dl grovhackad bladpersilja
1 urkärnad och strimlad tomat
1/4 skivad rödlök
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
flingsalt och svartpeppar

Skär en ficka i bitabrödet.
Stoppa in hummusröran i brödet.
Blanda resten av ingredienserna
i en skål till en sallad.
Fyll brödet med tomatsalladen.

mums...jättegott!
LYCKA TILL!

BAKELSER.

Hej,nu är jag igång igen.
Planerar DU för sommarfest?

Stjärnformade bakelser med hallon.
DU gör dem snabbt med KYLD SMÖRDEG(läs på förpackningen)
och pepparkaksformar.
SKÄR AV ett litet lock
när de är klara
GARNERA med vaniljvisp eller
vispgrädde och hallon.
Lägg locket på sniskan+några
blad citronmeliss.

Enkelt och snabbt.
åååå...himla gott!

tisdag 3 maj 2011

POTATISMUFFINS 4 PORT.

Vill DU imponera vid middagsbordet
ja då ska DU prova detta.

8 stora muffinsformar
6 kokta potatisar
1 msk jalapeno
konserverad och finhackad
1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde
2 msk rapsolja
1 tsk salt
3 små ägg
1 msk riven parmesan
KRÄM:
150 g philadelphiaost
1 msk riven parmesanost
endive eller små salladsblad.
UGN:200 GRADER.

Så här gör DU:
MOSA potatisen grovt med en gaffel.

BLANDA vetemjöl och bakpulver
i en skål,rör i grädde och olja.
TILLSÄTT salt, jalapeno och ägg.
BLANDA i riven ost och mosad potatis.

FYLL formarna till två tredjedelar
med smeten och ställ på en plåt.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 min.

RÖR samman philadelphiaost och
parmesanost.
Klicka eller spritsa små klickar
på endive eller salladsblad och
SERVERA till potatismuffinsen.

ALL LYCKA TILL!

KRYDDIG KYCKLINGGRYTA 4 PORT.

mmm....jättegott.

1 kg styckade kycklingdelar
smör till stekning
salt
cayennepeppar
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
200 g kabanoss
eller liknande korv
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk vetemjöl
15 soltorkade tomater
1 grön paprika

Så här gör DU:
SMÄLT smöret i stekpanna
och bryn kycklingdelarna
tills de har fått fin färg
ca 10 minuter.
Krydda med salt och
cayennepeppar.
Skiva löken.
Lägg över kycklingdelarna
i en rymlig gryta.
Bryn löken och lägg bland
kycklingen.
TILLSÄTT de krossade tomaterna
och buljongtärningen.
Skiva korven och lägg i grytan.
Låt koka 10-15 min.
SKAKA samman grädde och mjöl
och rör ner i grytan.
STRIMLA tomater och paprika
och lägg i.
Låt allt bli genomvarmt.

SERVERA med ris eller
kokt potatis.

mmm.... så himla gott!
LYCKA TILL!