söndag 22 maj 2011

GRATINERADE POTATISBÅTAR MED SKINKA. 4 PORT.

Jaa, nu sätter vi igång igen.

Det här måste DU prova, det doftar ljuvligt
och smakar likaså.

8 medelstora potatisar
4 tsk olivolja
3-4 msk färska örtkryddor,
t ex basilika,oregano och
persilja.
salt o peppar.
4 tsk riven parmesanost.

SERVERING:
16 Flortunna skivor parmaskinka,
100 g körsbärstomater
basilikakvistar och salladsblad.

UGN:225 GRADER.

Så här gör DU:
Borsta potatisarna rena och dela
dem på längden i halvor.
Lägg dem på en folieklädd plåt.

Blanda olivolja med finhackade
färska el smulade örtkryddor.
Smaka av med salt och peppar
och rör i parmesanosten.
Bred ut blandningen på potatishalvorna.

Gratinera dem tills de känns
lagom mjuka i 25-30 min.

Lägg upp dem på ett stort fat.
Lägg luftigt draperad parmaskinka
halva tomater,basilika och grön-
sallad runtom.

mmm...gott.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: