fredag 2 oktober 2015

VARMA LAXMACKOR. 4 PORTIONER.

HEJSAN! NU FÅR VI TA NÅGOT SOM ÄR LITE NYTTIGARE. MEN ACK SÅ GODA! 500 g VARMRÖKT LAX 1 RÖDLÖK 2 MSK MAJONNÄS 8 SKIVOR FORMBRÖD (LJUST ELLER MÖRKT VÄLJ SJÄLV) CA 40 g BABYSPENAT SALT å PEPPAR 6 ÄGG 1 DL MJÖLK SÅ HÄR GÖR DU: RENSA LAXEN FRÅN SKINN OCH BEN. DELA FISKKÖTTET I MINDRE BITAR. SKIVA LÖKEN TUNT. BRED LITE MAJONNÄS PÅ 4 AV BRÖDEN OCH FÖRDELA LAXEN OVANPÅ. LÄGG PÅ SPENAT OCH RÖDLÖK. SALTA OCH PEPPRA LÄTT. LÄGG PÅ DE RESTERANDE BRÖDEN OCH TRYCK IHOP DEM LITE. VISPA UPP ÄGG OCH MÖLK I EN BUNKE. LÄGG EN DUBBELMACKA I TAGET I ÄGGVISPET CA 20 SEKUNDER. VÄND OCH GÖR SAMMA SAK PÅ ANDRA SIDAN. SMÖRSTEK DEM ETT PAR MINUTER PÅ VARJE SIDA I TVÅ STEKPANNOR. SALTA OCH PEPPRA. LÅT DEM VILA NÅGON MINUT. DELA DEM PÅ DIAGONALEN FÖRE SERVERING. HOPPAS DET BLIR LYCKAT!

onsdag 30 september 2015

PÄRONPAJ MED CHOKLAD 8 - 10 BITAR.

HEJSAN! DEN HÄR GJORDE JAG FÖR FLERA ÅR SEN OCH DEN FICK BJUDAS PÅ FÖDELSEDAGEN SOM VAR NU I SEPTEMBER. KÖP EN FÄRDIG MÖRDEG. 200 g MÖRK CHOKLAD 2 DL CREME FRAICHE 3 PÄRON 2 ÄGG 1 1/4 DL STRÖSOCKER 1 DL MANDELMJÖL. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER. KLÄ EN RUND FORM MED LÖSTAGBAR KANT MED MÖRDEGEN. HACKA CHOKLADEN OCH SMÄLT I VATTENBAD,TILLSÄTT 1 MSK CREME FRAICHE OCH BRED BLANDNINGEN I PAJSKALET. SKALA PÄRONEN OCH DELA I KVARTAR, SKÄR SEDAN I SMALA SKIVOR OCH LÄGG VACKERT I PAJSKALET . VISPA ÄGG OCH SOCKER VITT OCH PÖSIGT, TILLSÄTT RESTEN AV CREME FRAICHE OCH MANDELMJÖLET. HÄLL BLANDNINGEN ÖVER PAJEN OCH GRÄDDA I 25 MINUTER. SERVERA,MED VANILJSÅS, BLANDAT MED LITE VISPGRÄDDE. DU ÅNGRAR DIG INTE! LYCKA TILL!

ÄPPLEKAKA MED MANDELMASSA 4 - 6 PORTIONER.

HEJSAN ! Den här är god ! 4 ÄPPLEN 200 g MANDELMASSA 3 ÄGG 250 g KESELLA 50 g HACKAD SÖTMANDEL SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER. KÄRNA UR OCH SKÄR ÄPPLENA I KLYFTOR LÄGG I EN SMORD UGNSFORM. RIV MANDELMASSAN GROVT. VISPA SAMMAN ÄGG, KESELLA,OCH MANDELMASSA. HÄLL BLANDNINGEN ÖVER ÄPPLENA,STRÖ ÖVER HACKAD SÖTMANDEL OCH BAKA I 30 MINUTER. DEN HÄR ÄR ENKEL ATT GÖRA OCH HIMLA GOD ! LYCKA TILL !

tisdag 22 september 2015

LAMMFÄRSGRATÄNG 4 PERSONER

HEJSAN! Jättegott - eller ? Här är receptet: 3 ÄGG, 1/2 DL OLIVOLJA, 1/2 TSK PAPRIKAPULVER, 4-5 SKIVOR LJUST LANTBRÖD, 400 G LAMFÄRS, 2 VITLÖKSKLYFTOR, SALT, PEPPAR, 10 CM PURJOLÖK, 1/2 DL HACKAD BASILIKA, 2 MSK TOMATPURE', 1 DL OLIVER UTAN KÄRNA, 150 G FETAOST, GARNERING: 2-3 TOMATER, 2 MSK HACKAD BASILIKA. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER. VISPA samman ägg, olivolja, paprikapulver och lägg i brödet, låt stå och suga upp vätskan. LÄGG brödet i en ugnsform. BRYN LAMMFÄRSEN, pressa i vitlöksklyftorna, salta och peppra. SKIVA purjolöken och rör i den tillsammans med basilika och TOMATPURE'. LÄGG färsen i formen. STRÖ över hackade oliver och fetaost. STÄLL in i ugnen ca 15 minuter. LÄGG tärnad tomat och basilika runt kanten. HOPPAS ATT DET SMAKAR!

MATJESGRATÄNG . 4 PERSONER.

HEJSAN! DET är alltid käckt att ha några burkar MATJESILL hemma. Enkelt och fort gör DU detta recept. 1 BURK MATJESILL. 500 G KOKT POTATIS. 4 KOKTA ÄGG. 3 ÄGG. 2 DL CRE'ME FRAICHE. 2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE. 1/2 DL HACKAD GRÄSLÖK. 2 DL RIVEN PRÄSTOST. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER. TÄRNA MATJESILLEN, tärna potatisen, och skala och tärna äggen. LÄGG alltsammans i en smord ugnsform. VISPA SAMMAN ägg, CREME fraiche, och grädde. TILLSÄTT gräslök och slå blandningen i formen. STRÖ över riven ost och gratinera ca 20 minuter, tills gratängen fått fin färg. SMAKLIG MÅLTID!

FISK UNDER MANDELTÄCKE 4 PERSONER.

HEJSAN! Det här åt vi häromdagen, riktigt gott! 600 g TORSKFILE' eller annan vit fisk. MARINAD: 1/2 tsk salt,1/2 dl olivolja, 1 krm spiskummin, 2 tsk SAMBAL OELEK, rivet skal och saft av 1 lime, 1 msk finhackad persilja, 1 krm malen koriander. SERVERING: 1dl flagad mandel, 6 salladslökar, 120 g färsk spenat, olivolja till stekning salt å peppar, 1 lime, kokt potatis. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i fisken. Vänd den ordentligt så att marinaden täcker överallt. Låt marinera i ca 30 minuter i rumstemperatur. ROSTA mandeln, gyllenbrun i torr stekpanna. SKÄR Salladslöken tunt. Stek den och spenaten mjuk i olivolja. Krydda med salt och peppar. LÄGG FISKEN, med marinaden i en eldfast form och ställ in i ugnen ca 15 min. Lägg på spenatfräset och tillaga ytterligare 5 minuter i ugnen. TA UT FISKEN, och garnera med mandel och limeklyftor. SERVERA, MED KOKT POTATIS. LYCKA TILL!

fredag 18 september 2015

BÄRTOPPADE MANDELMJÖLS MUFFINS 8 NORMALSTORA .

HEJSAN! DE HÄR MÅSTE JAG FÅ DELA MED MIG AV, SÅ HIMLA GODA ! Jag har bakat dem med MANDELMJÖL. 2 dl MANDELMJÖL. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljpulver. 2 bananer. 2 ägg. 20 frysta hallon eller blåbär. SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER. Blanda alla torra ingredienser i en skål. MOSA bananerna och rör ihop med Äggen. Rör ner banan och ägg i de torra ingredienserna. KLICKA upp smeten i små smorda formar. Toppa varje muffins med frysta hallon eller några blåbär. GRÄDDA i ugnen i ca 10 minuter om Du gör minimuffins, 15 - 20 minuter om Du gör normalstora. Jag tog blåbär ...mmm, jättegoda! LYCKA TILL !