tisdag 22 september 2015
FISK UNDER MANDELTÄCKE 4 PERSONER.
HEJSAN!
Det här åt vi häromdagen, riktigt gott!
600 g TORSKFILE' eller annan vit fisk.
MARINAD: 1/2 tsk salt,1/2 dl olivolja,
1 krm spiskummin, 2 tsk SAMBAL OELEK,
rivet skal och saft av 1 lime,
1 msk finhackad persilja,
1 krm malen koriander.
SERVERING: 1dl flagad mandel, 6 salladslökar,
120 g färsk spenat, olivolja till stekning
salt å peppar, 1 lime, kokt potatis.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke.
Lägg i fisken. Vänd den ordentligt så att marinaden täcker överallt.
Låt marinera i ca 30 minuter i rumstemperatur.
ROSTA mandeln, gyllenbrun i torr stekpanna.
SKÄR Salladslöken tunt. Stek den och spenaten mjuk i olivolja.
Krydda med salt och peppar.
LÄGG FISKEN, med marinaden i en eldfast form och ställ in i ugnen ca 15 min.
Lägg på spenatfräset och tillaga ytterligare 5 minuter i ugnen.
TA UT FISKEN, och garnera med mandel och limeklyftor.
SERVERA, MED KOKT POTATIS.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar