torsdag 31 december 2015
onsdag 30 december 2015
HAVETS LÄCKERHETER PÅ COUSCOUSBÄDD, 6 PORT.
HEJSAN !
Det här passar till NYÅR , att äta någon gång under kvällen .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 PORTIONER COUSCOUS ,
SMÖR , OLJA , OCH SALT ENL. ANVISNING PÅ FÖRP.
1 KUVERT SAFFRAN ,
1 PRESSAD VITLÖKSKLYFTA ,
1 PKT DJUPFRYST GRÖN SPARRIS ,
6 SKIVOR FÄRSKRÖKT LAX ,
CA 200 G SKALADE RÄKOR ,
1 FÖRP. PANERADE BLÄCKFISKRINGAR , (ca 250 g) ,
OLJA TILL STEKNING ,
100 G SMAKRIK OST i SMÅ KUBER ,
1 LIMEFRUKT .
SÅ HÄR GÖR DU :
LAGA till Couscousen enligt anvisningarna . TILLSÄTT saffranet ,
innan vattnet kokar upp och smaksätt mot slutet med vitlök .
LÄGG upp couscousen på ett varmt fat och GARNERA med sparrisen,
som fått koka ett par minuter i saltat vatten , skivor av laxen ,
räkorna och nystekta bläckfiskringar . STRÖ osten ovanpå .
SERVERA MED LIMEKLYFTOR SOM KAN PRESSAS ÖVER .
GOTT NYTT ÅR !
NYÅRS-STJÄRNOR MED FETAOST .6 PORT.
HEJSAN !
Till Kalkonsalladen , kan Du ha dessa goda festliga stjärnor.
HÄR ÄR RECEPTET :
RULLAD KYLD SMÖRDEG , 1 UPPVISPAT ÄGG , SMAKRIK FETAOST
GÄRNA GREKISK . FÄRSK ROSMARIN .
SÅ HÄR GÖR DU :
RULLA ut smördegen och skär eller ta ut stora stjärnor med
mått . LÄGG dem på pappret som följer med , och lägg pappret
på en plåt . PENSLA eventuellt stjärnorna med uppvispat ägg ,
och grädda dem i 225 grader ca 5 minuter eller tills de fått
fin färg . SMULA sönder fetaosten grovt och lägg i en liten skål.
VÄRM i mikron under högst 1 minut eller tills osten blir lite krispig.
KAN också värmas över vattenbad .
LÄGG en klick ljummen fetaost på varje stjärna .
GARNERA med lite smulad rosmarin och servera genast .
GOTT NYTT ÅR !
NYÅRSGOTT 6 PORT... KALKONSALLAD.
HEJSAN !
KALKONSALLAD PÅ FAT ! VAD SÄGS OM DET ?
HÄR ÄR RECEPTET :
400 G LÄTTRÖKT KALKON i TUNNA SKIVOR ,
1 ASK COCTAILTOMATER ,
CA 20 FÄRSKA SOCKERÄRTER ,
10 SVARTA OLIVER MED KÄRNA ,
1 1/2 DL KIKÄRTER (BURK) ,
RUCCOLASALLAD , 4-6 SMÅ PERSIKOHALOR (BURK),
DRESSING :
1 MSK RAPSOLJA , 1 MSK BALSAMVINÄGER , 1 MSK FLYTANDE HONUNG.
SÅ HÄR GÖR DU :
VIK och rulla kalkonskivorna och ställ dem tätt på ett fat.
DELA tomaterna och skär sockerärterna i grova bitar .
STÄLL eller lägg kött- rullarna på ett fat och garnera med
övriga ingredienser .
VISPA samman ingredienserna till dressingen och skvätt över
i sista stund .
SERVERA med sprödvärmt bröd eller NYÅRS- stjärnor med fetaost.
GOTT NYTT ÅR !
tisdag 29 december 2015
MOAS FRESTELSE 4 PERSONER .
HEJSAN !
MOAS FRESTELSE BLEV TILL , FÖR ATT ALLA INTE GILLADE SILL ,
VI TOG KÖTTFÄRS , PURJOLÖK OCH POTATIS , ...mmm, så himla gott!
TÄNKTE ATT VI KUNDE PROVA DETTA I MELLANDAGARNA, ELLER ?
HÄR ÄR RECEPTET :
5-6 POTATISAR ,
1-2 PURJOLÖKAR ,
4 HG BLANDFÄRS ,
3 DL MATLAGNINGSGRÄDDE ELLER KAFFEGRÄDDE ,
2 TSK SALT ,
1 TSK CURRY ,
1/2 TSK VITPEPPAR ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och strimla potatisen, skölj.
Skiva och skölj purjolöken .
Stek potatis och purjolök i lite smör .
Smörj en ugnssäker form, lägg i 1 lager potatis/purjolök.
LÄGG färsen färdigkryddad över potatis/purjolök .
Lägg sista lagret med potatis/ purjolök över färsen .BRYN
först i 225 grader ca 20 minuter . SÄNK värmen till 200 grader,
späd med grädden och låt stå i 45 minuter.
SERVERA : Blomkål och andra grönsaker som DU gillar .
SMAKLIG MÅLTID !
onsdag 23 december 2015
FYRA SORTERS ISCHOKLAD 50 ST.
HEJSAN !
DA'N FÖRE DA'N , DÅ GÖR VI ISCHOKLAD !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 G CHOKLAD ,
100 G KOKOSFETT ,
2 MSK RUSSIN ,
RIVET SKAL AV 1/2 APELSIN ,
1 MSK STARKT BRYGGT KAFFE .
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYT chokladen i bitar och låt den smälta över sjudande vattenbad .
Se till att ingen vattenånga kommer ner i chokladen , då blir den grynig .
Smält kokosfettet och låt det svalna . BLANDA kokosfettet med den smälta
chokladen , lite i taget . RÖR kraftigt hela tiden . KLICKA ut smet i 12
aluminiumformar . LÄGG 12 russin i andra formar och fyll dem med choklad.
DELA den återstående smeten i två lika delar . TILLSÄTT apelsinskal i den
ena och kaffe i den andra . FYLL de resterande formarna . LÅT ischokladen
stå ca 1 timme i kylen eller tills den stelnat . ALL LYCKA TILL !
EN RIKTIGT GOD-JUL, ÖNSKAR JAG ER ALLA !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)