onsdag 30 december 2015

HAVETS LÄCKERHETER PÅ COUSCOUSBÄDD, 6 PORT.

HEJSAN ! Det här passar till NYÅR , att äta någon gång under kvällen . HÄR ÄR RECEPTET : 4 PORTIONER COUSCOUS , SMÖR , OLJA , OCH SALT ENL. ANVISNING PÅ FÖRP. 1 KUVERT SAFFRAN , 1 PRESSAD VITLÖKSKLYFTA , 1 PKT DJUPFRYST GRÖN SPARRIS , 6 SKIVOR FÄRSKRÖKT LAX , CA 200 G SKALADE RÄKOR , 1 FÖRP. PANERADE BLÄCKFISKRINGAR , (ca 250 g) , OLJA TILL STEKNING , 100 G SMAKRIK OST i SMÅ KUBER , 1 LIMEFRUKT . SÅ HÄR GÖR DU : LAGA till Couscousen enligt anvisningarna . TILLSÄTT saffranet , innan vattnet kokar upp och smaksätt mot slutet med vitlök . LÄGG upp couscousen på ett varmt fat och GARNERA med sparrisen, som fått koka ett par minuter i saltat vatten , skivor av laxen , räkorna och nystekta bläckfiskringar . STRÖ osten ovanpå . SERVERA MED LIMEKLYFTOR SOM KAN PRESSAS ÖVER . GOTT NYTT ÅR !

Inga kommentarer: