onsdag 30 december 2015
HAVETS LÄCKERHETER PÅ COUSCOUSBÄDD, 6 PORT.
HEJSAN !
Det här passar till NYÅR , att äta någon gång under kvällen .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 PORTIONER COUSCOUS ,
SMÖR , OLJA , OCH SALT ENL. ANVISNING PÅ FÖRP.
1 KUVERT SAFFRAN ,
1 PRESSAD VITLÖKSKLYFTA ,
1 PKT DJUPFRYST GRÖN SPARRIS ,
6 SKIVOR FÄRSKRÖKT LAX ,
CA 200 G SKALADE RÄKOR ,
1 FÖRP. PANERADE BLÄCKFISKRINGAR , (ca 250 g) ,
OLJA TILL STEKNING ,
100 G SMAKRIK OST i SMÅ KUBER ,
1 LIMEFRUKT .
SÅ HÄR GÖR DU :
LAGA till Couscousen enligt anvisningarna . TILLSÄTT saffranet ,
innan vattnet kokar upp och smaksätt mot slutet med vitlök .
LÄGG upp couscousen på ett varmt fat och GARNERA med sparrisen,
som fått koka ett par minuter i saltat vatten , skivor av laxen ,
räkorna och nystekta bläckfiskringar . STRÖ osten ovanpå .
SERVERA MED LIMEKLYFTOR SOM KAN PRESSAS ÖVER .
GOTT NYTT ÅR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar