torsdag 25 februari 2016
LAMMYTTERFILE MED CHEVREGRATÄNG 4 PORT.
HEJSAN!
Kan det här smaka tro ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1 msk smör ,
800 g LAMMYTTERFILE ,
2 tsk torkade örter, t ex basilika, oregano, timjan ,
salt å svartpeppar ,
RÖDBETS- OCH CHEVREGRATÄNG :
1 msk olivolja ,
6 rödbetor ,
200 g CHEVREOST ,
1 dl CREME FRAICHE ,
1/2 dl grädde ,
1 tsk flytande honung ,
salt å svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
Smörj en ugnsform med olivolja. SKALA och skiva rödbetorna och
lägg i formen . MOSA CHEVREOSTEN och blanda med CREME FRAICHE, grädde
och honung . SMAKA av med salt å peppar och fördela röran över rödbetorna.
GRATINERA I UGN CA 30 MINUTER . HETTA upp en stekpanna med smör . BRYN
köttet med örterna tills det fått fin färg runtom . KRYDDA med salt å
peppar . LÄGG köttet i en ugnsform och låt eftersteka i ugnen 10-15 min.
SERVERA MED EN FRÄSCH SALLAD . SMAKLIG MÅLTID å LYCKA TILL!
FISKGRATÄNG MED RÄKOR 4 PORT.
HEJSAN!
FISK , är det godaste som finns, så nu tar vi den här mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g TORSKFILE, halvtinad ,
1 dl gröna ärter ,
1 dl skalade räkor ,
2 dl grädde ,
1/2 msk HUMMERFOND ,
1/2 fiskbuljongtärning ,
2 msk hackad dill ,
salt å vitpeppar ,
1 dl riven stark ost .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
HALVTINA TORSKFILEERNA . SMÖRJ en ugnsfast form med smör och lägg i de
halvtinade FISKFILEERNA . LÄGG ärter och räkor över fisken . KOKA upp
grädde i en kastrull . TILLSÄTT HUMMERFOND och buljongtärning . RÖR
ner den hackade dillen och smaka av med salt å peppar . HÄLL såsen över
fisken, ärterna och räkorna och strö över osten . GRATINERA i ugn ca 30 min.
SMAKLIG MÅLTID å LYCKA TILL !
SAFTIGT DINKELBRÖD , 2 RUNDA BRÖD .
HEJSAN!
Prova att baka dessa, Ni ångrar er inte,- jättegoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 G JÄST ,
5 DL VATTEN ,
2 TSK SIRAP ,
2 MSK OLJA ,
1 TSK FLINGSALT ,
6 DL VETEMJÖL SPECIAL ,
5 1/2 DL DINKELMJÖL FULLKORN ,
1 DL DINKELFLINGOR ,
GARNERING :
SESAMFRÖ , VALFRI KROSS .
SÅ HÄR GÖR DU :
Smula ner jästen i en degbunke. VÄRM vattnet till 37 grader.
LÖS upp jästen i lite av vattnet. TILLSÄTT resterande mängd
vatten, sirap, olja, salt, nästan allt mjöl samt DINKELFLINGOR.
Arbeta samman med kraftiga tag till en deg . OM det behövs tillsätt
mer mjöl, degen ska släppa från degbunkens kanter . LÅT degen jäsa
övertäckt ca 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER . DELA degen i två lika stora delar och forma
till två runda limpor . STRÖ över det DU önskar garnera med . LÅT bröden
jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter . SÄNK ugnstemperaturen till
225 grader, men sätt in bröden omgående i nedre delen av ugnen .
GRÄDDA 25-30 MINUTER . LYCKA TILL !
onsdag 24 februari 2016
LAX MED RUCOLAKRÄM 1 PERSON.
HEJSAN!
Det här är mumsigt , smaka Ni också!
HÄR ÄR RECEPTET :
150 G LAXFILE`,
1 TSK SMÖR ,
SALT å PEPPAR ,
1 LITEN MOROT ,
75 G SOCKERÄRTER ,
1/4 CITRON SAFTEN ,
1 DILLKVIST ,
CITRONSKIVOR .
RUCOLAKRÄM :
20 G RUCOLASALLAD ,
1/2 MSK FÄRSKA BASILIKABLAD ,
1/2 MSK HACKAD BLADPERSILJA ,
1/4 DL CREME FRAICHE ,
1/2 MSK MAJONNÄS ,
SALT , svartpeppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA rucola, basilika, bladpersilja, CREME FRAICHE, och majonnäs
till en slät kräm . SMAKA av med salt å peppar och ställ kallt .
HETTA upp en stekpanna med smör . STEK laxen 3-4 minuter per sida.
KRYDDA med salt och peppar . SKALA och skär moroten i stavar .
SKIVA sockerärterna och blanda med morötterna . PRESSA lite citronsaft
över grönsakerna . FÖRDELA grönsakerna på en tallrik och lägg LAXFILEN
på grönsaksbädden . TOPPA med rucolakräm och garnera med citronskivor
och dill . HOPPAS ATT DET SMAKAR ! LYCKA TILL !
söndag 21 februari 2016
AUBERGINESALLAD 4 PORT.
HEJSAN!
Den här receptet på Aubergine, bakas i ugnen och
marineras i lite olivolja och vitlökspure .
Servera den som förrätt med sallad och en bit bröd.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 STORA AUBERGINER ,
16 VITLÖKSKLYFTOR,*
3/4 DL OLIVOLJA ,
1 MSK CITRONSAFT ,
1 MSK HACKAD FÄRSK KORIANDER ELLER PERSILJA,
4 TOMATER ,
SALT å PEPPAR ,
*(vitlöken blir mild å rund i smaken när du förväller den)
SÅ HÄR GÖR DU :
PICKA hål i Auberginen med en gaffel.
LÄGG dem på en plåt och ugnsbaka dem i 200 grader i 30 min.
DE ska skrumpna ihop och mjukna . LÅT dem svalna .
DELA Auberginerna och gröp ur innehållet . SKÄR Aubergine-
köttet i stora tärningar. SKALA vitlöksklyftorna . LÄGG
dem i KOKANDE VATTEN i 2 minuter. PRESSA eller mosa dem med
olja, citron och koriander . TÄRNA tomaterna . BLANDA VITLÖKSPUREN
med Aubergine och tomater och smaka av med salt å peppar .
LÅT salladen stå svalt i 30 minuter.
mmm...gott ! LYCKA TILL !
UGNSOMELETT MED RÄKOR 2 PORT.
HEJSAN!
Vad ska vi ha till middag idag ?
Jag hade ingen lust att laga nått, för det var sen frukost.
Så det fick bli ugnsomelett .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 PURJOLÖK ,
1 KOKT ÄGG ,
1 KOKT SÖTPOTATIS , SKALADE OCH SKIVADE,
1/2 DL HACKAD DILL ,
2 ÄGG+ 2,5 DL MATLAGNINGSGRÄDDE+ 1/2 TSK STÄRKELSE,
250 G RÄKOR ,
CITRONKLYFTOR OCH DILLKVISTAR ,
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skär purjolöken i slantar .
HACKA äggen grovt , skär potatisen i bitar .
BLANDA allt i en smord form , ca 24 cm i diameter .
VISPA ihop ägg, dill, grädde, majsstärkelse och häll
över i formen, salta och peppra .
GRÄDDA i 30 MINUTER .
FÖRDELA räkorna över omeletten och garnera med citron och dill.
Det var jättegott, å vi nöjde oss med det .
LYCKA TILL !
BLÅBÄRS PAJ 8 PORT.
HEJSAN!
Den här var himla god , smaka Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 G BLÅBÄR ,
SMÖR TILL FORMEN ,
5 DL MANDELMJÖL ,
2 MSK FLYTANDE AKACIA HONUNG ,
200 G SMÖR ,
1 PÅSE FLAGAD MANDEL ,
3 DL VISPGRÄDDE ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
LÄGG blåbären i en smord form .
BLANDA MANDELMJÖL, sötningsmedel och smör ,
och bred ut över blåbären .
STRÖ över mandeln . LÅT stå i ugnen i 20 min.
eller tills en gyllene yta .
SERVERA MED VISPAD GRÄDDE .
mmm... LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)