söndag 21 februari 2016

AUBERGINESALLAD 4 PORT.

HEJSAN! Den här receptet på Aubergine, bakas i ugnen och marineras i lite olivolja och vitlökspure . Servera den som förrätt med sallad och en bit bröd. HÄR ÄR RECEPTET : 2 STORA AUBERGINER , 16 VITLÖKSKLYFTOR,* 3/4 DL OLIVOLJA , 1 MSK CITRONSAFT , 1 MSK HACKAD FÄRSK KORIANDER ELLER PERSILJA, 4 TOMATER , SALT å PEPPAR , *(vitlöken blir mild å rund i smaken när du förväller den) SÅ HÄR GÖR DU : PICKA hål i Auberginen med en gaffel. LÄGG dem på en plåt och ugnsbaka dem i 200 grader i 30 min. DE ska skrumpna ihop och mjukna . LÅT dem svalna . DELA Auberginerna och gröp ur innehållet . SKÄR Aubergine- köttet i stora tärningar. SKALA vitlöksklyftorna . LÄGG dem i KOKANDE VATTEN i 2 minuter. PRESSA eller mosa dem med olja, citron och koriander . TÄRNA tomaterna . BLANDA VITLÖKSPUREN med Aubergine och tomater och smaka av med salt å peppar . LÅT salladen stå svalt i 30 minuter. mmm...gott ! LYCKA TILL !

Inga kommentarer: