söndag 21 februari 2016
AUBERGINESALLAD 4 PORT.
HEJSAN!
Den här receptet på Aubergine, bakas i ugnen och
marineras i lite olivolja och vitlökspure .
Servera den som förrätt med sallad och en bit bröd.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 STORA AUBERGINER ,
16 VITLÖKSKLYFTOR,*
3/4 DL OLIVOLJA ,
1 MSK CITRONSAFT ,
1 MSK HACKAD FÄRSK KORIANDER ELLER PERSILJA,
4 TOMATER ,
SALT å PEPPAR ,
*(vitlöken blir mild å rund i smaken när du förväller den)
SÅ HÄR GÖR DU :
PICKA hål i Auberginen med en gaffel.
LÄGG dem på en plåt och ugnsbaka dem i 200 grader i 30 min.
DE ska skrumpna ihop och mjukna . LÅT dem svalna .
DELA Auberginerna och gröp ur innehållet . SKÄR Aubergine-
köttet i stora tärningar. SKALA vitlöksklyftorna . LÄGG
dem i KOKANDE VATTEN i 2 minuter. PRESSA eller mosa dem med
olja, citron och koriander . TÄRNA tomaterna . BLANDA VITLÖKSPUREN
med Aubergine och tomater och smaka av med salt å peppar .
LÅT salladen stå svalt i 30 minuter.
mmm...gott ! LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar