torsdag 25 februari 2016

SAFTIGT DINKELBRÖD , 2 RUNDA BRÖD .

HEJSAN! Prova att baka dessa, Ni ångrar er inte,- jättegoda ! HÄR ÄR RECEPTET : 50 G JÄST , 5 DL VATTEN , 2 TSK SIRAP , 2 MSK OLJA , 1 TSK FLINGSALT , 6 DL VETEMJÖL SPECIAL , 5 1/2 DL DINKELMJÖL FULLKORN , 1 DL DINKELFLINGOR , GARNERING : SESAMFRÖ , VALFRI KROSS . SÅ HÄR GÖR DU : Smula ner jästen i en degbunke. VÄRM vattnet till 37 grader. LÖS upp jästen i lite av vattnet. TILLSÄTT resterande mängd vatten, sirap, olja, salt, nästan allt mjöl samt DINKELFLINGOR. Arbeta samman med kraftiga tag till en deg . OM det behövs tillsätt mer mjöl, degen ska släppa från degbunkens kanter . LÅT degen jäsa övertäckt ca 30 minuter . SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER . DELA degen i två lika stora delar och forma till två runda limpor . STRÖ över det DU önskar garnera med . LÅT bröden jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter . SÄNK ugnstemperaturen till 225 grader, men sätt in bröden omgående i nedre delen av ugnen . GRÄDDA 25-30 MINUTER . LYCKA TILL !

Inga kommentarer: