tisdag 29 mars 2016
MOROTSBRÖD MED APRIKOS- MARMELAD 1 BRÖD.
HEJSAN!
Prova att göra detta himla goda bröd!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/4 dl kikärtsmjöl ,
2 1/4 dl hasselnötsmjöl ,
1 msk FIBERHUSK ,
1 1/2 dl frön, t ex solros- och pumpakärnor,
1 tsk bakpulver,
1 tsk bikarbonat,
1 krm kanel ,
1 tsk kummin,
2 ägg,
1/4 tsk örtsalt,
1 1/2 dl valfri mjölk ,
2 dl fint rivna morötter
TOPPING :
pumpakärnor, solrosfrön, russin, sesamfrön.
MARMELAD :
2 dl blötlagda aprikoser ,
1 dl filead apelsin ,
rivet skal av 1 citron ,
2 msk citronsaft ,
1 krm äkta vaniljpulver.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner ägg, mjölk, och morötter ,
till en jämn smet .
LÅT SVÄLLA 5 MIN.
KLÄ en brödform med bakplåtspapper .
Klicka ner smeten . Toppa med pumpakärnor, solrosfrön, russin och sesamfrö.
GRÄDDA MITT I UGNEN i 50- 60 MINUTER . Låt svalna .
MARMELAD : Lägg aprikoserna i en burk och häll på vatten så att det täcker.
LÅT STÅ i KYLSKÅP MINST 6 TIMMAR .
Häll av blötläggningsvattnet från aprikoserna .
Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
Sötman kan variera på apelsinerna så börja med 1 msk citronsaft och smaka av .
Häll upp på glasburk och förvara i kylen .
LYCKA TILL !
måndag 28 mars 2016
UGNSBAKAD KASSLER MED ÄDELOSTSÅS . 4 PERS.
HEJSAN !
Det här receptet fick jag av en god vän , jag älskar inte kassler,
- men vi lagade det, - det var faktiskt riktigt gott !
Prova Du också, Du kanske gillar kassler ?
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g kassler ,
2 msk smör/margarin ,
2 msk vetemjöl ,
2 dl matlagningsgrädde ,
1 1/4 dl vitt vin ,
50 g ädelost ,
200 g vindruvor , röda och gröna ,
2 dl basmatiris ,
2 päron ,
2 dl strimlad babyspenat .
SÅ HÄR GÖR DU !
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER :
SKIVA kasslern och lägg i en ugnsform . SMÄLT matfett i en stekpanna,
pudra över mjölet och rör om . HÄLL i matlagningsgrädde och vin ,
koka upp under omrörning och tillsätt smulad ädelost .
HÄLL blandningen över kasslern och toppa med delade vindruvor .
STÄLL in i ugnen ca 15 minuter .KOKA riset enligt anvisningen på paketet.
Blanda med tärnat päron och babyspenat .
SMAKLIG MÅLTID ,
LYCKA TILL !
söndag 27 mars 2016
FIGUR - VÄNLIG CHOKLADKAKA 8-10 BITAR .
HEJSAN !
Samma goda smak som våra fetare systrar !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
2 1/2 dl rörsocker ,
1 dl vetemjöl ,
1/2 tsk bakpulver ,
3/4 dl kakao ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 krm salt ,
250 g kesella lätt ,
1 tsk florsocker .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker vitt å pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner det i äggblandningen växelvis med kesellan .
HÄLL smeten i en rund form 20 cm i diameter med
teflonbeläggning eller lätt smord och bröad .
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter,
kakan ska vara lite kladdig .
LÅT kakan kallna och pudra över florsocker vid servering.
LÄCKER CHOKLADKAKA .
LYCKA TILL !
Samma goda smak som våra fetare systrar !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
2 1/2 dl rörsocker ,
1 dl vetemjöl ,
1/2 tsk bakpulver ,
3/4 dl kakao ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 krm salt ,
250 g kesella lätt ,
1 tsk florsocker .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker vitt å pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner det i äggblandningen växelvis med kesellan .
HÄLL smeten i en rund form 20 cm i diameter med
teflonbeläggning eller lätt smord och bröad .
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter,
kakan ska vara lite kladdig .
LÅT kakan kallna och pudra över florsocker vid servering.
LÄCKER CHOKLADKAKA .
LYCKA TILL !
RÖDBETS RÖSTI 4 PERS.
HEJSAN !
Det här är gott att servera med gratinerad getost och en fräsch sallad
eller till grillat kött och fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
4 potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad dragon ,
salt å peppar , 2 msk smör/margarin,
3 msk olivolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala lök, potatis, och rödbetor .
Riv ner det med ett rivjärn i en bunke och strö på dragon .
Krydda med salt och peppar och blanda väl .
SMÄLT smöret tillsammans med oljan i en gjutjärnspanna .
Häll i rotfruktsblandningen .
Platta till ytan med en stekspade till en 3 cm tjock kaka .
STEK kakan på medelvärme , ca 10 minuter per sida .
Du vänder den enklast med hjälp av en tallrik .
PLACERA gjutjärnspannan mitt i ugnen och stek kakan i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
Det här är gott att servera med gratinerad getost och en fräsch sallad
eller till grillat kött och fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
4 potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad dragon ,
salt å peppar , 2 msk smör/margarin,
3 msk olivolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala lök, potatis, och rödbetor .
Riv ner det med ett rivjärn i en bunke och strö på dragon .
Krydda med salt och peppar och blanda väl .
SMÄLT smöret tillsammans med oljan i en gjutjärnspanna .
Häll i rotfruktsblandningen .
Platta till ytan med en stekspade till en 3 cm tjock kaka .
STEK kakan på medelvärme , ca 10 minuter per sida .
Du vänder den enklast med hjälp av en tallrik .
PLACERA gjutjärnspannan mitt i ugnen och stek kakan i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
TOBLERONE SNITTAR 40 ST.
HEJSAN !
Gillar DU TOBLERONE CHOKLAD ? Då gillar Du dessa .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 dl strösocker ,
1 msk vaniljsocker ,
1/2 tsk bikarbonat ,
1 msk ljus sirap ,
2 dl vetemjöl ,
50 g TOBLERONE ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Lägg smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap i en matberedare
och mixa ljust och krämigt . MIXA sist i mjölet.
HACKA TOBLERONEN .
Stjälp ut degen på lätt-mjölat bakbord och arbeta in TOBLERONEN
för hand .
DELA degen i 3 bitar och forma dem till längder , lika långa som plåten.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem något .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna helt och servera .
TIPS!
Förvara SNITTARNA i en burk med tätt-slutande lock , så bevaras
deras sprödhet längre .
LYCKA TILL !
Gillar DU TOBLERONE CHOKLAD ? Då gillar Du dessa .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 dl strösocker ,
1 msk vaniljsocker ,
1/2 tsk bikarbonat ,
1 msk ljus sirap ,
2 dl vetemjöl ,
50 g TOBLERONE ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Lägg smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap i en matberedare
och mixa ljust och krämigt . MIXA sist i mjölet.
HACKA TOBLERONEN .
Stjälp ut degen på lätt-mjölat bakbord och arbeta in TOBLERONEN
för hand .
DELA degen i 3 bitar och forma dem till längder , lika långa som plåten.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem något .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna helt och servera .
TIPS!
Förvara SNITTARNA i en burk med tätt-slutande lock , så bevaras
deras sprödhet längre .
LYCKA TILL !
lördag 26 mars 2016
KLADDKAKA MED AFTER EIGHT 10 BITAR .
HEJSAN!
Har Du smakat denna ....mmm, jättegoda kladdkaka någon gång?
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
3 msk kakaopulver ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
100 g AFTER EIGHT ,
1 -2 päron ,
SERVERA MED : VISPAD GRÄDDE .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda samman vetemjöl, kakaopulver, och bakpulver ,vänd ner i äggsmeten
tillsammans med det smälta smöret .
SMÖRA och bröa en form med löstagbar botten , ca 21 cm i diameter .
Häll smeten i formen och stick ner bitar av AFTER EIGHT
i kakan och skalade klyftade päron .
GRÄDDA i mitten av ugnen i ca 20 minuter .
Den här kakan gjorde sin början under 70 talet , den bakades flitigt då .
LYCKA TILL !
Har Du smakat denna ....mmm, jättegoda kladdkaka någon gång?
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
3 msk kakaopulver ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
100 g AFTER EIGHT ,
1 -2 päron ,
SERVERA MED : VISPAD GRÄDDE .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda samman vetemjöl, kakaopulver, och bakpulver ,vänd ner i äggsmeten
tillsammans med det smälta smöret .
SMÖRA och bröa en form med löstagbar botten , ca 21 cm i diameter .
Häll smeten i formen och stick ner bitar av AFTER EIGHT
i kakan och skalade klyftade päron .
GRÄDDA i mitten av ugnen i ca 20 minuter .
Den här kakan gjorde sin början under 70 talet , den bakades flitigt då .
LYCKA TILL !
PÄRON MED VALNÖTSKOLASÅS , EFTERRÄTT 4 PORT .
HEJSAN !
SMAKA detta efter fisken !
HÄR ÄR RECEPTET :
LAG:
3 dl vatten ,
1 dl RÅSOCKER ,
1 msk citronsaft .
SÅS :
2 tsk vetemjöl ,
1 dl socker ,
100 g smör/margarin ,
1 msk citronsaft ,
100 g hackade valnötter ,
2 tsk riven färsk ingefära .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker . RÖR om tills sockret smält och tillsätt citronsaften.
Skala päronen men låt skaften sitta kvar .
LÄGG ner päronen i lagen och sjud dem tills de känns mjuka men fortfarande
lite fasta ca 15 minuter . VÄND dem några gånger . Låt kallna i lagen .
LÄGG alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och koka upp .
SERVERA: Päronen med valnötskolasåsen och lättvispad grädde .
LYCKA TILL !
SMAKA detta efter fisken !
HÄR ÄR RECEPTET :
LAG:
3 dl vatten ,
1 dl RÅSOCKER ,
1 msk citronsaft .
SÅS :
2 tsk vetemjöl ,
1 dl socker ,
100 g smör/margarin ,
1 msk citronsaft ,
100 g hackade valnötter ,
2 tsk riven färsk ingefära .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker . RÖR om tills sockret smält och tillsätt citronsaften.
Skala päronen men låt skaften sitta kvar .
LÄGG ner päronen i lagen och sjud dem tills de känns mjuka men fortfarande
lite fasta ca 15 minuter . VÄND dem några gånger . Låt kallna i lagen .
LÄGG alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och koka upp .
SERVERA: Päronen med valnötskolasåsen och lättvispad grädde .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)