lördag 26 mars 2016

PÄRON MED VALNÖTSKOLASÅS , EFTERRÄTT 4 PORT .

HEJSAN !

SMAKA detta efter  fisken !

HÄR ÄR RECEPTET :
LAG:
3 dl vatten ,
1 dl RÅSOCKER ,
1 msk citronsaft .

SÅS :
2 tsk vetemjöl ,
1 dl socker ,
100 g smör/margarin ,
1 msk citronsaft ,
100 g hackade valnötter ,
2 tsk riven färsk ingefära .

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker .  RÖR om tills sockret smält  och tillsätt citronsaften.
Skala päronen  men låt skaften sitta kvar .
LÄGG ner päronen i lagen  och sjud dem tills de känns mjuka  men fortfarande
lite fasta ca 15 minuter . VÄND  dem  några  gånger .  Låt  kallna i lagen .
LÄGG alla ingredienserna till kolasåsen  i en kastrull och koka upp .
SERVERA:   Päronen med  valnötskolasåsen och lättvispad  grädde .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: