lördag 26 mars 2016

KLADDKAKA MED AFTER EIGHT 10 BITAR .

HEJSAN!

Har Du smakat denna ....mmm, jättegoda kladdkaka någon gång?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100 g smör ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
3 msk kakaopulver ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
100 g AFTER EIGHT ,
1 -2 päron ,
SERVERA  MED  : VISPAD GRÄDDE .

SÅ  HÄR   GÖR  DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda samman vetemjöl, kakaopulver, och  bakpulver ,vänd ner i äggsmeten
tillsammans med det smälta smöret .
SMÖRA  och  bröa  en  form  med   löstagbar  botten , ca 21 cm i diameter .
Häll  smeten i formen  och  stick ner bitar  av  AFTER EIGHT
i  kakan  och  skalade klyftade päron .
GRÄDDA  i  mitten  av  ugnen  i ca  20  minuter .

Den här kakan gjorde  sin  början under 70 talet , den bakades flitigt då .
LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: