HEJSAN !
Smak på denna, ni ångrar er inte !
Ljuvligt god med kolasmak .
HÄR ÄR RECEPTET :
MARÄNG :
6 äggvitor ,
2 dl florsocker ,
200 g sötmandel
KOLAKRÄM :
2 1/2 dl vispgrädde ,
1 1/2 dl strösocker ,
1/2 dl sirap ,
TILL SERVERING :
3 dl vispgrädde .
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA äggvitorna till hårt skum . Tillsätt sockret , lite i taget ,
under kraftig vispning .
Vänd ner mandeln .
BRED ut smeten i en långpanna 25 x 35 cm , klädd med bakplåtspapper .
Om Du smörar pappret lossnar kakan lättare .
GRÄDDA mitt i ugnen , 175 grader , i 20-30 minuter .
Låt kakan svalna något innan pappret tas bort .
BLANDA alla ingredienser till kolakrämen i en kastrull .
Koka kraftigt tills krämen är tjockflytande, ljusbrun och har fått kolasmak 5-10 min.
Krämen tjocknar ytterligare när den kallnar .
BRED den varma krämen över kakan . Låt kallna .
Vispa grädden och garnera kakan med vinbär , eller vad Du tycker .
LYCKA TILL !
fredag 1 april 2016
GRILJERADE KYCKLINBEN 6 PORT .
HEJSAN !
GILLAR NI DETTA ?
HÄR ÄR RECEPTET :
6 ST KYCKLINGBEN.
MARINAD:
1 msk finhackad syltad ingefära ,
1 msk hackad timjan ,
3 msk DIJON-senap ,
3 msk flytande honung ,
3 msk vispgrädde ,
1/2 msk pressad citronsaft ,
1 msk hela gula senapsfrön ,
salt å svartpeppar .
SÅS:
2 dl CREME Fraiche ,
3 msk av marinaden .
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda ihop ingredienserna till marinaden .
Lägg undan 3 msk av marinaden till såsen .
(OBS: Detta måste ske innan kycklingen läggs ner i marinaden )
Lägg ner kycklingbenen i resten av marinaden .
Låt marinera i minst 20 minuter , helst över natten .
Ugnsbaka benen gyllenbruna ca 20 minuter i 200 grader och
ös med spadet efter halva tiden .
BLANDA CREME Fraiche med den sparade marinaden.
Klä toppen av kycklingklubban med en bit folie .
SERVERA MED SÅSEN .
LYCKA TILL !
GILLAR NI DETTA ?
HÄR ÄR RECEPTET :
6 ST KYCKLINGBEN.
MARINAD:
1 msk finhackad syltad ingefära ,
1 msk hackad timjan ,
3 msk DIJON-senap ,
3 msk flytande honung ,
3 msk vispgrädde ,
1/2 msk pressad citronsaft ,
1 msk hela gula senapsfrön ,
salt å svartpeppar .
SÅS:
2 dl CREME Fraiche ,
3 msk av marinaden .
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda ihop ingredienserna till marinaden .
Lägg undan 3 msk av marinaden till såsen .
(OBS: Detta måste ske innan kycklingen läggs ner i marinaden )
Lägg ner kycklingbenen i resten av marinaden .
Låt marinera i minst 20 minuter , helst över natten .
Ugnsbaka benen gyllenbruna ca 20 minuter i 200 grader och
ös med spadet efter halva tiden .
BLANDA CREME Fraiche med den sparade marinaden.
Klä toppen av kycklingklubban med en bit folie .
SERVERA MED SÅSEN .
LYCKA TILL !
VEGETARISK LASAGNE 4 PORT .
HEJSAN!
DAGENS MIDDAG :
mmm...himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Zucchini, skivad på längden,
1 Aubergine, skivad på längden,
1 riven vitlöksklyfta ,
2 msk olivolja ,
100 g skivad svamp ,
1 grovt hackad rödlök ,
1 msk torkade örtkryddor ,
t ex salvia, oregano, basilika ,
2 1/2 dl matlagningsgrädde ,
2 dl tomatsås på burk, t ex pastasås ,
200 g färska lasagneplattor ,
3 dl riven ost , ALLERUM HERRGÅRD,
salt och svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 250 grader. Gnid in Zucchinin och Auberginen med den
rivna vitlöken och pensla med 1 msk olivolja .
Lägg skivorna på en plåt och rosta 10 minuter på mittfalsen .
SÄNK ugnen till 200 grader .
Hetta upp en stekpanna , lägg i svampen och vänd runt den ett par gånger.
Ringla över 1 msk olivolja och bryn svampen .
Låt rödlöken och örtkryddorna vara med på slutet .
HÄLL på grädde och tomatsås . Rör om och smaka av med salt å peppar.
Varva lasagneplattorna med den varma svamp- och tomatsåsen ,
Auberginen och Zucchinin.
Strö på den rivna osten och gratinera i ca 20 minuter på mittfalsen .
NJUT rätten som den är eller som tillbehör till kyckling eller skaldjur .
HOPPAS ATT NI GILLAR DENNA,
LYCKA TILL !
DAGENS MIDDAG :
mmm...himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Zucchini, skivad på längden,
1 Aubergine, skivad på längden,
1 riven vitlöksklyfta ,
2 msk olivolja ,
100 g skivad svamp ,
1 grovt hackad rödlök ,
1 msk torkade örtkryddor ,
t ex salvia, oregano, basilika ,
2 1/2 dl matlagningsgrädde ,
2 dl tomatsås på burk, t ex pastasås ,
200 g färska lasagneplattor ,
3 dl riven ost , ALLERUM HERRGÅRD,
salt och svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 250 grader. Gnid in Zucchinin och Auberginen med den
rivna vitlöken och pensla med 1 msk olivolja .
Lägg skivorna på en plåt och rosta 10 minuter på mittfalsen .
SÄNK ugnen till 200 grader .
Hetta upp en stekpanna , lägg i svampen och vänd runt den ett par gånger.
Ringla över 1 msk olivolja och bryn svampen .
Låt rödlöken och örtkryddorna vara med på slutet .
HÄLL på grädde och tomatsås . Rör om och smaka av med salt å peppar.
Varva lasagneplattorna med den varma svamp- och tomatsåsen ,
Auberginen och Zucchinin.
Strö på den rivna osten och gratinera i ca 20 minuter på mittfalsen .
NJUT rätten som den är eller som tillbehör till kyckling eller skaldjur .
HOPPAS ATT NI GILLAR DENNA,
LYCKA TILL !
tisdag 29 mars 2016
MOROTSBRÖD MED APRIKOS- MARMELAD 1 BRÖD.
HEJSAN!
Prova att göra detta himla goda bröd!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/4 dl kikärtsmjöl ,
2 1/4 dl hasselnötsmjöl ,
1 msk FIBERHUSK ,
1 1/2 dl frön, t ex solros- och pumpakärnor,
1 tsk bakpulver,
1 tsk bikarbonat,
1 krm kanel ,
1 tsk kummin,
2 ägg,
1/4 tsk örtsalt,
1 1/2 dl valfri mjölk ,
2 dl fint rivna morötter
TOPPING :
pumpakärnor, solrosfrön, russin, sesamfrön.
MARMELAD :
2 dl blötlagda aprikoser ,
1 dl filead apelsin ,
rivet skal av 1 citron ,
2 msk citronsaft ,
1 krm äkta vaniljpulver.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner ägg, mjölk, och morötter ,
till en jämn smet .
LÅT SVÄLLA 5 MIN.
KLÄ en brödform med bakplåtspapper .
Klicka ner smeten . Toppa med pumpakärnor, solrosfrön, russin och sesamfrö.
GRÄDDA MITT I UGNEN i 50- 60 MINUTER . Låt svalna .
MARMELAD : Lägg aprikoserna i en burk och häll på vatten så att det täcker.
LÅT STÅ i KYLSKÅP MINST 6 TIMMAR .
Häll av blötläggningsvattnet från aprikoserna .
Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
Sötman kan variera på apelsinerna så börja med 1 msk citronsaft och smaka av .
Häll upp på glasburk och förvara i kylen .
LYCKA TILL !
måndag 28 mars 2016
UGNSBAKAD KASSLER MED ÄDELOSTSÅS . 4 PERS.
HEJSAN !
Det här receptet fick jag av en god vän , jag älskar inte kassler,
- men vi lagade det, - det var faktiskt riktigt gott !
Prova Du också, Du kanske gillar kassler ?
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g kassler ,
2 msk smör/margarin ,
2 msk vetemjöl ,
2 dl matlagningsgrädde ,
1 1/4 dl vitt vin ,
50 g ädelost ,
200 g vindruvor , röda och gröna ,
2 dl basmatiris ,
2 päron ,
2 dl strimlad babyspenat .
SÅ HÄR GÖR DU !
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER :
SKIVA kasslern och lägg i en ugnsform . SMÄLT matfett i en stekpanna,
pudra över mjölet och rör om . HÄLL i matlagningsgrädde och vin ,
koka upp under omrörning och tillsätt smulad ädelost .
HÄLL blandningen över kasslern och toppa med delade vindruvor .
STÄLL in i ugnen ca 15 minuter .KOKA riset enligt anvisningen på paketet.
Blanda med tärnat päron och babyspenat .
SMAKLIG MÅLTID ,
LYCKA TILL !
söndag 27 mars 2016
FIGUR - VÄNLIG CHOKLADKAKA 8-10 BITAR .
HEJSAN !
Samma goda smak som våra fetare systrar !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
2 1/2 dl rörsocker ,
1 dl vetemjöl ,
1/2 tsk bakpulver ,
3/4 dl kakao ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 krm salt ,
250 g kesella lätt ,
1 tsk florsocker .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker vitt å pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner det i äggblandningen växelvis med kesellan .
HÄLL smeten i en rund form 20 cm i diameter med
teflonbeläggning eller lätt smord och bröad .
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter,
kakan ska vara lite kladdig .
LÅT kakan kallna och pudra över florsocker vid servering.
LÄCKER CHOKLADKAKA .
LYCKA TILL !
Samma goda smak som våra fetare systrar !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
2 1/2 dl rörsocker ,
1 dl vetemjöl ,
1/2 tsk bakpulver ,
3/4 dl kakao ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 krm salt ,
250 g kesella lätt ,
1 tsk florsocker .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker vitt å pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner det i äggblandningen växelvis med kesellan .
HÄLL smeten i en rund form 20 cm i diameter med
teflonbeläggning eller lätt smord och bröad .
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter,
kakan ska vara lite kladdig .
LÅT kakan kallna och pudra över florsocker vid servering.
LÄCKER CHOKLADKAKA .
LYCKA TILL !
RÖDBETS RÖSTI 4 PERS.
HEJSAN !
Det här är gott att servera med gratinerad getost och en fräsch sallad
eller till grillat kött och fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
4 potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad dragon ,
salt å peppar , 2 msk smör/margarin,
3 msk olivolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala lök, potatis, och rödbetor .
Riv ner det med ett rivjärn i en bunke och strö på dragon .
Krydda med salt och peppar och blanda väl .
SMÄLT smöret tillsammans med oljan i en gjutjärnspanna .
Häll i rotfruktsblandningen .
Platta till ytan med en stekspade till en 3 cm tjock kaka .
STEK kakan på medelvärme , ca 10 minuter per sida .
Du vänder den enklast med hjälp av en tallrik .
PLACERA gjutjärnspannan mitt i ugnen och stek kakan i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
Det här är gott att servera med gratinerad getost och en fräsch sallad
eller till grillat kött och fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
4 potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad dragon ,
salt å peppar , 2 msk smör/margarin,
3 msk olivolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala lök, potatis, och rödbetor .
Riv ner det med ett rivjärn i en bunke och strö på dragon .
Krydda med salt och peppar och blanda väl .
SMÄLT smöret tillsammans med oljan i en gjutjärnspanna .
Häll i rotfruktsblandningen .
Platta till ytan med en stekspade till en 3 cm tjock kaka .
STEK kakan på medelvärme , ca 10 minuter per sida .
Du vänder den enklast med hjälp av en tallrik .
PLACERA gjutjärnspannan mitt i ugnen och stek kakan i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)