fredag 1 april 2016

VEGETARISK LASAGNE 4 PORT .

HEJSAN!

DAGENS  MIDDAG :
mmm...himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Zucchini, skivad på längden,
1 Aubergine, skivad på längden,
1 riven vitlöksklyfta ,
2 msk olivolja ,
100 g skivad svamp ,
1 grovt hackad rödlök ,
1 msk torkade örtkryddor ,
t ex salvia, oregano, basilika ,
2 1/2 dl matlagningsgrädde ,
2 dl tomatsås på burk, t ex pastasås ,
200 g färska lasagneplattor ,
3 dl riven ost , ALLERUM HERRGÅRD,
salt och svartpeppar .

SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 250 grader.  Gnid in Zucchinin och Auberginen med den
rivna vitlöken och pensla med 1 msk olivolja .
Lägg skivorna på en plåt och rosta 10 minuter på mittfalsen .
SÄNK ugnen till 200 grader .
Hetta upp en stekpanna , lägg i svampen och vänd runt den ett par gånger.
Ringla över 1 msk olivolja och bryn svampen .
Låt rödlöken och örtkryddorna vara med på slutet .
HÄLL på grädde och tomatsås . Rör om och smaka av med salt å peppar.
Varva lasagneplattorna  med den varma svamp- och tomatsåsen ,
Auberginen  och  Zucchinin.
Strö på den rivna osten och gratinera i ca 20 minuter på mittfalsen .
NJUT rätten som den är eller som tillbehör  till kyckling eller skaldjur .

HOPPAS ATT NI GILLAR DENNA,  

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: