lördag 25 juni 2016
SNABB SOMMARPIZZA MED SQUASH 4 PERSONER.
HEJSAN !
Använd färdigt PIZZAKIT .
Använd både deg och tomatsås och
toppa med goda ostar , smulad rosmarin
och squash .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 färdigkavlad kyld PIZZADEG med tomatsås .
400 g squash , både gula och gröna ,
150 g smulad fetaost ,
1 kvist repad rosmarin ,
6- 8 salladslökar ,
2 dl grovt riven lagrad ost (gärna Västerbottenost )
1 / 2 dl finhackad slätbladig persilja, basilika,
eller andra örter .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Rulla ut PIZZADEGEN på en plåt med bakplåtspapper.
Dra degen åt sidorna så att den täcker hela plåten .
Bred ut tomatsås på bottnen .
Skölj och skiva squashen i tunna skivor .
Placera skivorna i rader på pizzan .
STRÖ över smulad fetaost och repad rosmarin .
Skala och strimla löken fint .
Strö lök, ost och örter över pizzan .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen , ca 15 minuter .
HOPPAS DET SMAKAR och LYCKA TILL !
RUSSINLIMPA MED FILMJÖLK . 1 BRÖD .
HEJSAN !
Nu tar vi ett snabbare och enklare bröd .
Det här är också jättegott , det hinner Du
göra innan resten av familjen är uppe !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl fint rågmjöl ,
2 1/2 dl grahamsmjöl ,
4 dl vetemjöl ,
2 tsk bikarbonat ,
1 tsk salt ,
1 dl hasselnötter eller pumpakärnor ,
1/2 dl valnötter ,
1 dl russin ,
5 dl filmjölk , eller 2 1/2 dl gräddfil+ 2 1/2 dl vatten .
1 dl mörk sirap .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ en brödform , ca 2 liter .
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda samman samtliga torra ingredienser
i en bunke . Tillsätt nötter och russin .
TILLSÄTT fil och sirap , rör samman till en smet .
HÄLL smeten i formen , släta till och strö lite mjöl över .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i ca 60- 70 minuter .
Ta ut och låt vila i formen innan Du stjälper upp brödet .
LYCKA TILL !
FULLKORNSBRÖD 2 BRÖD .
HEJSAN !
Prova att baka det här nyttiga goda brödet
mm...litegrann att tugga på !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vetekross ,
1 dl rågkross ,
4 dl vatten ,
5 dl filmjölk ,
25 g jäst ,
1/2 dl honung ,
3 tsk salt ,
2 msk Rapsolja ,
12 - 13 dl DINKELSIKT ,
1 msk smör/margarin ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA kross och vatten .
Rör till en lös gröt , det tar ca 10 minuter .
HÄLL gröten i en degbunke och tillsätt filmjölken .
LÅT svalna till fingervarmt ca 37 grader .
Smula ner jästen i bunken och rör om tills den har
löst upp sig .
TILLSÄTT honung, salt, olja och mjöl .
Arbeta samman till en deg som blir något lös .
LÅT jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 1 timme .
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den.
Dela i 2 lika stora delar och placera delarna i smorda
brödformar , ca 2 liter stora .
LÅT bröden jäsa övertäckta på varm och dragfri plats
i ca 30 minuter . Värm ugnen till 200 grader .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter .
Låt kallna under bakduk .
HOPPAS DET SMAKAR och LYCKA TILL !
tisdag 21 juni 2016
CITRON OCH VANILJSNURROR 24 BULLAR .
HEJSAN !
Sätt på kaffet för nu blir det fika !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
2 dl mjölk ,
200 g smör/margarin ,
3 msk strösocker ,
1 ägg ,
1/2 tsk salt ,
8 dl vetemjöl ,
FYLLNING :
125 g smör/margarin ,
2 dl florsocker ,
1 citron , rivet skal ,
2 tsk vaniljsocker ,
PENSLING :
ägg å pärlsocker ,
UGN :250 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en skål .
Tillsätt kall mjölk .
Rör om tills jästen lösts upp .
Rör rumsvarmt smör och socker smidigt .
BLANDA ner jäst-mjölken , ägg, salt och det mesta
av mjölet i smörblandningen, och arbeta snabbt ihop
till en deg . Låt jäsa övertäckt i 90 minuter .
FYLLNING :
RÖR ihop rumsvarmt smör, florsocker , citronskal
och vaniljsocker .
TA upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar .
Kavla ut varje bit till en platta 40 x 25 cm .
Bred på fyllning och vik degen dubbel på längden.
Skär varje degplatta i 12 remsor .
SKÄR ett snitt nästan hela vägen upp i varje remsa
(ska se ut som ett par byxor) och snurra ihop till en knut .
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta
i 40 minuter .
PENSLA med uppvispat ägg och strö på pärlsocker .
Grädda mitt i ugnen , ca 8 minuter.
LYCKA TILL och TREVLIG SOMMAR !
SMOOTHIE MED JORDGUBBAR OCH VATTENMELON 3 GLAS.
HEJSAN !
Det här var gott , läskande gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl färska jordgubbar , 200 g,
200 g vattenmelon ,
2 dl vaniljyoghurt ,
färskpressad saft av 1/2 citron ,
1 tsk vaniljsocker ,
myntakvist ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Skölj och rensa jordgubbarna .
Mixa jordgubbarna med vattenmelon
till en slät konsistens .
Tillsätt vaniljyoghurt, citronsaft och
vaniljsocker och mixa tills allt blandats väl.
Häll upp i glas och servera genast .
Garnera med en myntakvist.
TREVLIG SOMMAR !
lördag 18 juni 2016
JORDNÖTSKAKOR CA 30 ST .
HEJSAN !
De här är försvinnande goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g grovt hackade jordnötter ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
100 g smält smör ,
GARNERING :
mörk blockchoklad .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Blanda samman alla ingredienserna .
Klicka ut smeten i små PAPPERSFORMAR .
GRÄDDA i ugnen i 10- 12 minuter .
Låt kakorna svalna .
SMÄLT blockchoklad och lägg en klick
mitt på varje kaka .
Alldeles lagom i storlek , hoppas att Ni gillar dom .
LYCKA TILL !
fredag 17 juni 2016
SJÖBORRAR 18- 20 ST .
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 äggvitor ,
1 dl strösocker ,
150 g riven kokos ,
2 msk kakao ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
VISPA äggvitorna till hårt skum och tillsätt därefter
sockret lite i taget .
Blanda försiktigt ner kokos och kakao .
KLICKA ut bollar på bakplåtspapper och Grädda
i ugnen 15 - 20 minuter.
Kakorna är fortfarande mjuka efter gräddningen
men stelnar när de kallnat .
Jag har inte smakat än, men de åts flitigt !
LYCKA TILL !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 äggvitor ,
1 dl strösocker ,
150 g riven kokos ,
2 msk kakao ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
VISPA äggvitorna till hårt skum och tillsätt därefter
sockret lite i taget .
Blanda försiktigt ner kokos och kakao .
KLICKA ut bollar på bakplåtspapper och Grädda
i ugnen 15 - 20 minuter.
Kakorna är fortfarande mjuka efter gräddningen
men stelnar när de kallnat .
Jag har inte smakat än, men de åts flitigt !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)