lördag 25 juni 2016

FULLKORNSBRÖD 2 BRÖD .



  HEJSAN !

Prova att baka det här nyttiga goda brödet
mm...litegrann att tugga på !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vetekross ,
1 dl  rågkross ,
4 dl  vatten ,
5 dl  filmjölk ,
25  g  jäst ,
1/2 dl honung ,
3 tsk salt ,
2 msk Rapsolja ,
12 - 13 dl DINKELSIKT ,
1 msk smör/margarin ,

SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA kross och vatten .
Rör till en lös gröt , det tar ca  10 minuter .
HÄLL gröten i en degbunke  och  tillsätt  filmjölken .
LÅT  svalna till  fingervarmt  ca 37 grader .
Smula ner jästen  i  bunken  och  rör  om tills den  har 
löst  upp  sig .
TILLSÄTT  honung, salt, olja  och  mjöl .
Arbeta  samman  till  en  deg  som  blir något lös .
LÅT jäsa övertäckt  på varm och dragfri plats  i ca 1 timme .
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord  och  knåda den.
Dela i 2 lika stora delar  och placera delarna i smorda
brödformar , ca 2 liter stora .
LÅT bröden  jäsa övertäckta  på varm och dragfri plats
i ca 30 minuter . Värm ugnen till 200 grader .
GRÄDDA  i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter .
Låt kallna under bakduk .

HOPPAS DET SMAKAR och  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: