lördag 25 juni 2016
FULLKORNSBRÖD 2 BRÖD .
HEJSAN !
Prova att baka det här nyttiga goda brödet
mm...litegrann att tugga på !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vetekross ,
1 dl rågkross ,
4 dl vatten ,
5 dl filmjölk ,
25 g jäst ,
1/2 dl honung ,
3 tsk salt ,
2 msk Rapsolja ,
12 - 13 dl DINKELSIKT ,
1 msk smör/margarin ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA kross och vatten .
Rör till en lös gröt , det tar ca 10 minuter .
HÄLL gröten i en degbunke och tillsätt filmjölken .
LÅT svalna till fingervarmt ca 37 grader .
Smula ner jästen i bunken och rör om tills den har
löst upp sig .
TILLSÄTT honung, salt, olja och mjöl .
Arbeta samman till en deg som blir något lös .
LÅT jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 1 timme .
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den.
Dela i 2 lika stora delar och placera delarna i smorda
brödformar , ca 2 liter stora .
LÅT bröden jäsa övertäckta på varm och dragfri plats
i ca 30 minuter . Värm ugnen till 200 grader .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter .
Låt kallna under bakduk .
HOPPAS DET SMAKAR och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar