fredag 28 oktober 2016
RÄKMUMS 4 PORT.
HEJSAN !
Fredag eller Lördag kväll ,
fest ...mm mums!
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g skalade räkor ,
1 dl grädde ,
2 msk finhackad dill ,
4 ägg ,
UGN :200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRA 4 ugnsfasta portionsformar .
Fördela räkorna i formarna .
Vispa samman grädde och dill och
häll över räkorna .
Salta och peppra .
KNÄCK ett ägg i varje form och
grädda i vattenbad i ugn 10- 12 min
tills äggvitan stelnat .
Hoppas att Ni gillar det !
LYCKA TILL !
onsdag 26 oktober 2016
CLEMENTINRUTOR CA 40 ST .
HEJSAN !
NU SLUTAR SOMMARTID, 30/10 -16.
DÅ GÅR VI IN I VINTERMÖRKRET.
Varför inte smaka dessa jättegoda CLEMENTINRUTOR,
som lyser upp i mörkret .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 1/2 dl mjölk ,
3 ägg ,
3 dl strösocker ,
3 3/4 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
2 tsk vaniljsocker ,
LAG :
1 dl saft av clementin (ca 3 ST )
skal av en clementin , tunna strimlor,
1 dl strösocker ,
GARNERING :
florsocker ,
clementinbitar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
LAGEN : KOKA upp clementinsaft, skal och strösocker .
Låt småputtra 10 minuter tills lagen blir simmig .
Låt svalna .
SMÄLT SMÖRET och tillsätt mjölken . LÅT svalna .
VISPA ägg och socker pösigt .
Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker .
Vänd ner detta i ägg- blandningen .
HÄLL smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter .
Känn med en sticka om kakan är klar .
GÖR hål i den varma kakan med en gaffel och
skeda över lagen .
Låt kakan svalna i formen och skär i små rutor.
DEKORERA med små clementinbitar och pudra
över florsocker .
LYCKA TILL !
måndag 24 oktober 2016
TACOGRATÄNG 4 PERS.
HEJSAN !
Har Ni gjort taco gratäng någon gång ?
Inte jag - men ska göra det en dag .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g blandfärs ,
2 msk margarin ,
1 burk krossade tomater ,
1!2 påse SANTA MARIA TACO KRYDDMIX ,
1 msk fransk senap ,
1 msk grönsaksfond ,
salt , örtpeppar ,
GRATINERING :
25- 30 NACHOS ,
riven ost .
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN färsen i margarinet och finfördela den med en gaffel.
Tillsätt tomater, kryddmix, senap och grönsaksfond och låt
allt koka ca 15 minuter .
Smaka av med salt och örtpeppar .
LÄGG köttfärsröran i en eldfast form .
Täck ytan med NACHOS och strö rikligt med ost över.
GRATINERA i ugnen på 225 grader tills osten har smält
och alla NACHOS fått lagom färg , 7- 10 minuter.
SERVERA gratängen direkt .
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
VÄSTKUSTMACKA PER/PORT.
HEJSAN !
Den här gör vi emellanåt ...mmm så himla gott ,
HÄR ÄR RECEPTET :
1 skiva formfranska ,
1 msk smörgåsmargarin,
2 salladsblad ,
1/2 avokado ,
dill ,
VÄSTKUSTSALLAD :
2 CRABSTICKS ,
1 msk lättmajonnäs ,
1/2 dl kesella ,
12 skalade räkor ,
salt och citronpeppar,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR CRABSTIKSEN i mindre bitar, blanda ner majonnäs
och kesella och vänd ner räkorna .
Smaka av med salt och peppar .
BRED margarin på brödet och lägg sedan på salladsblad .
Skär AVOCADON i skivor och lägg på smörgåsen .
Toppa med västkustsalladen och garnera med dill .
LYCKA TILL !
VEGETARISK LYXSMÖRGÅS PER/PORT.
HEJSAN !
Visst är det väl gott med smörgås ibland !
Jag gjorde den här - smaka Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 grahamsbulle ,
1 msk smörgåsmargarin ,
2 salladsblad ,
10 skivor gurka ,
5 vindruvor ,
persilja ,
KESOSALLAD :
1 hårdkokt ägg ,
4- 6 valnötter ,
1 ananas-ring ,
1/2 dl keso ,
1 tsk söt senap ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ägg, valnötter och halva ananas-ringen
(spara andra halvan till garnering),
och blanda ihop övriga ingredienser till kesosalladen.
SMAKA av med salt .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
söndag 23 oktober 2016
SENAPSGURKA
HEJSAN !
Är det någon mer än jag , som gillar senapsgurka ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg Västeråsgurkor, ca 15 stycken ,
3 msk gula senapsfrön ,
7 dillkronor ,
1 bit pepparrot , ca 25 g ,
LAG :
2 dl ättikssprit, 12 %
3 dl vatten ,
4 1/2 dl strösocker ,
1 dl salt
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA gurkorna väl och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor.
Varva gurkskivor, senapsfrö, dillkronor och pepparroten i
bitar i burkar .
LAG :
BLANDA ättikssprit, vatten, socker och salt och rör tills
allt sockret lösts upp .
Häll lagen i burkarna .
TÄNK på att lagen måste täcka gurkorna .
Sätt på lock och förvara svalt .
INLÄGGNINGEN är klar efter 3 veckor .
LYCKA TILL !
fredag 21 oktober 2016
SENAPSGRILJERAD SELLERI MED GRÖNSAKSSÅS 4 PORT.
HEJSAN !
Vad sägs om detta - Veckans gröna middag !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 medelstora sellerirötter förkokas, skivas och
läggs i en snygg rad efter varandra på en smord plåt.
GRILJERING :
1/2 dl senap ,
2 msk tomatketchup ,
ca 1 dl ströbröd ,
BLANDAS och stryks ovanpå selleriraden.
Låt stå i ugnen tills det fått fin färg .
GRÖNSAKSSÅS :
1 hackad gul lök ,
4 msk smör/margarin ,
1/2 dl strimlad selleri ,
1 /2 dl strimlad palsternacka ,
1/2 dl strimlad morot ,
1/2 dl strimlad purjolök ,
ca 5 dl buljong ,
4 msk mjöl ,
örtsalt och PLANTAFORCE.
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS löken i smöret, blanda i mjölet, tillsätt grönsakerna
och buljongen .
Smaksätt med örtsalt och PLANTAFORCE .
SERVERA kokt potatis till .
HALLONGLASS :
500 g frysta hallon ,
saften av en 1/2 citron ,
2 1/2 dl vispgrädde ,
2 dl florsocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SPAR några bär till garnering, passera resten
genom en sil .
Vispa grädden och blanda i sockret .
Rör ner citronsaften i hallonmoset och
vänd i grädden .
HÄLL upp glassen i en form och låt den
stå i frysen i 4 timmar .
Lägg upp glassen i cup-glas och garnera med hallon.
Hoppas på SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
500 g
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)