fredag 21 oktober 2016
SENAPSGRILJERAD SELLERI MED GRÖNSAKSSÅS 4 PORT.
HEJSAN !
Vad sägs om detta - Veckans gröna middag !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 medelstora sellerirötter förkokas, skivas och
läggs i en snygg rad efter varandra på en smord plåt.
GRILJERING :
1/2 dl senap ,
2 msk tomatketchup ,
ca 1 dl ströbröd ,
BLANDAS och stryks ovanpå selleriraden.
Låt stå i ugnen tills det fått fin färg .
GRÖNSAKSSÅS :
1 hackad gul lök ,
4 msk smör/margarin ,
1/2 dl strimlad selleri ,
1 /2 dl strimlad palsternacka ,
1/2 dl strimlad morot ,
1/2 dl strimlad purjolök ,
ca 5 dl buljong ,
4 msk mjöl ,
örtsalt och PLANTAFORCE.
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS löken i smöret, blanda i mjölet, tillsätt grönsakerna
och buljongen .
Smaksätt med örtsalt och PLANTAFORCE .
SERVERA kokt potatis till .
HALLONGLASS :
500 g frysta hallon ,
saften av en 1/2 citron ,
2 1/2 dl vispgrädde ,
2 dl florsocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SPAR några bär till garnering, passera resten
genom en sil .
Vispa grädden och blanda i sockret .
Rör ner citronsaften i hallonmoset och
vänd i grädden .
HÄLL upp glassen i en form och låt den
stå i frysen i 4 timmar .
Lägg upp glassen i cup-glas och garnera med hallon.
Hoppas på SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
500 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar