fredag 7 april 2017
FRASGRATINERADE FYLLDA KOTLETTER 4 PERS.
HEJSAN !
Det här måste Du prova !
mm... det är så gott , och ser frestande ut .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 kotletter utan ben ,
ca 2 cm tjocka ,
salt och peppar ,
4 skivor rökt skinka,
4 tsk färskost med örter,
FRASGRATINERING :
½ dl riven parmesanost ,
½ dl ströbröd ,
1 dl hackad persilja ,
2 vitlöksklyftor ,
3 msk olivolja,
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR en djup ficka i varje kotlett .
Lägg i 1 skiva skinka och 1 tsk ost .
Fäst med tandpetare .
Bryn kotletterna på varje sida, salta och peppra.
Lägg kotletterna i en smord form.
HACKA persilja, tillsätt parmesanost, ströbröd
och vitlök .
Häll i olja och rör till gröna smulor .
Fördela röran över kotletterna .
GRATINERA mitt i ugnen , ca 10 min.
LYCKA TILL !
SMÖRDEGSINBAKAD KASSLER MED NÄSSLOR , 4 PORT.
HEJSAN !
Snart kan Du plocka nässlor, förväll och frys in
och bjud på denna primör hela försommaren .
HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor benfri kassler ,
4 djupfrusna smördegsplattor ,
NÄSSELSTUVNING :
ca 400 g förvällda och hackade nässlor ,
2 msk vetemjöl ,
1 dl mjölk ,
2 krm salt ,
½ krm svartpeppar ,
ägg till pensling ,
UGN :200 GRADER.
SALLAD :
majs, gurka, cocktailtomater,
SÅ HÄR GÖR DU :
Börja med STUVNINGEN : VÄRM nässlorna.
Rör ut mjölet i mjölken och häll detta under
omrörning i nässlorna .
Koka upp och sjud ca 3- 5 minuter .
Smaka av med salt och peppar .
DELA de tinade smördegsplattorna i 2 delar .
Kavla ut dem till dubbel storlek .
LÄGG en kasslerskiva på varje platta,
fördela stuvningen ovanpå och vik till paket.
Lägg dem på en plåt med skarven nedåt.
(hit går rätten att förbereda .)
PENSLA paketen med ägg och grädda dem i
ca 35-40 minuter i mitten av ugnen .
SERVERA med en härlig sallad .
Vill Du ha en dressing till salladen är en
vanlig vinägrett bäst .
LYCKA TILL !
torsdag 6 april 2017
HEMLAGAD CASSATAGLASS 6 PORT.
HEJSAN !
mmm....himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg,
1 dl florsocker ,
1 påse kaktärningar, ca 50 g
½ dl kokosflingor ,
1 dl hasselnötter ,
2-3 msk koncentrerad apelsinjuice
eller punsch ,
4 dl vispgrädde ,
GARNERING :
apelsinskivor, druvor, citronmeliss
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och florsocker pösigt .
Blanda i kaktärningar, kokos, nötter och
juice eller punsch .
VISPA grädden och blanda ner den i äggsmeten .
Häll glassmeten i en form och ställ den i frysen
1 timme, rör om och frys i ytterligare 2 timmar.
STJÄLP upp glassen och garnera .
LYCKA TILL !
tisdag 4 april 2017
FRASIG PIZZA 4 PORT .
HEJSAN !
Kanske passar den här underbart goda Pizzan till helgen ?
mmm....jättegod !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 tomater ,
2 msk olivolja ,
1 pkt fryst smördeg , ca 400 g
200 g mozzarellaost ,
1 ägg ,
200 g lufttorkad skinka ,
TILLBEHÖR :
basilika och sallad.
UGN 200 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR tomaterna i skivor, ringla över olivolja .
Lägg på en plåt med BAKPAPPER och ställ
in i ugnen i 10 minuter .
LÄGG ut och kavla ihop smördegsplattorna
till en platta, rulla in en liten kant runtom .
Lägg på en annan plåt med BAKPAPPER .
SKIVA mozzarellan .
Varva tomater och mozzarellaost på degen .
Pensla kanten med lätt uppvispat ägg .
Strimla skinkan, strö över den och ställ in
i ugn ca 15 minuter .
GARNERA med färsk basilika .
SERVERA med blandad grönsallad.
LYCKA TILL !
måndag 3 april 2017
BLOMKÅLS-KAKA MED YOGHURT- GRÄDDE.
HEJSAN !
Här hade jag ett halvt blomkålshuvud, ca 175 g i kylen .
Kan jag göra något annat än att koka ?
Jajamensan, då hittade jag ett recept på Blomkålskaka ,
så nu gör jag den !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg,
2 dl strösocker (rörsocker fick det bli, fanns inget annat)
50 g smör ,
1 1/4 dl mjölk ,
1 citron , finrivet skal
3 dl vetemjöl ,
1 ½ tsk bakpulver ,
ca 175 g blomkål (råriven)
YOGHURTGRÄDDE :
2 ½ dl vispad grädde ,
4 msk grekisk yoghurt ,
3 msk flytande honung.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Smörj och bröa en form.
VISPA ägg och socker pösigt .
Smält smöret och häll i mjölken .
Tillsätt blandningen till de vispade äggen och sockret .
Riv citronskalet fint och tillsätt .
Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt , slutligen
den rivna blomkålen .
Rör om .
HÄLL smeten i formen och grädda i nedre delen
av ugnen ca 35 - 40 minuter.
Känn med en sticka att det inte är kladdigt .
VISPA grädden och rör ner grekisk yoghurt och
smaksätt med honung .
SERVERA kakan ljum med ringlad honung och
yoghurtgrädde bredvid .
LYCKA TILL !
söndag 2 april 2017
SOJAMARINERAD LAX 4 PERS.
HEJSAN !
SMAKA PÅ DETTA !
30 minuters marinering
och 15 minuter i ugnen .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 - 500 g LAXFILE' ,
1 msk kinesisk soja ,
2 morötter ,
200 g blomkål ,
1 liten purjolök ,
8 rädisor ,
200 g sockerärter ,
2 msk matolja ,
1 tsk ingefära ,
½ tsk salt ,
½ krm peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i 4 skivor .
Pensla skivorna med soja .
Låt dem ligga i 30 min.
Stek i 200 grader i 10- 15 min, stektiden beror på tjockleken .
SKÄR morötterna i tunna skivor, bryt blomkålen i små buketter,
skär purjolöken och rädisorna i skivor och sockerärterna i bitar.
Fräs morötter och blomkål i oljan på svag värme, ca 5 min.
LÄGG i övriga grönsaker och låt dem fräsa med ett par minuter.
Smaksätt med ingefära, salt och peppar .
Himla gott !
SMAKLIG MÅLTID ,
och LYCKA TILL !
ROSTBIFFSSTRUTAR 4 PERS.
HEJSAN !
DET HÄR ÄR GOTT TILL LUNCH ELLER SOM KVÄLLSRÄTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 Tortillas ,
4 dl blandad sallad ,
4 kokta potatisar ,
12 skivor rostbiff ,
2 tomater ,
4 msk rostad lök ,
remouladsås ,
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG en hög med sallad på varje övre hälft
av tortillan, därpå potatis skuren i klyftor,
några skivor rostbiff, skivad tomat och en
nypa rostad lök .
VIK upp nedre delen av tortillan till 1/3 och
därefter höger och vänster sida in mot mitten .
HÄLL remouladsås över fyllningen och strö
över lite mer lök .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)