fredag 7 april 2017
SMÖRDEGSINBAKAD KASSLER MED NÄSSLOR , 4 PORT.
HEJSAN !
Snart kan Du plocka nässlor, förväll och frys in
och bjud på denna primör hela försommaren .
HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor benfri kassler ,
4 djupfrusna smördegsplattor ,
NÄSSELSTUVNING :
ca 400 g förvällda och hackade nässlor ,
2 msk vetemjöl ,
1 dl mjölk ,
2 krm salt ,
½ krm svartpeppar ,
ägg till pensling ,
UGN :200 GRADER.
SALLAD :
majs, gurka, cocktailtomater,
SÅ HÄR GÖR DU :
Börja med STUVNINGEN : VÄRM nässlorna.
Rör ut mjölet i mjölken och häll detta under
omrörning i nässlorna .
Koka upp och sjud ca 3- 5 minuter .
Smaka av med salt och peppar .
DELA de tinade smördegsplattorna i 2 delar .
Kavla ut dem till dubbel storlek .
LÄGG en kasslerskiva på varje platta,
fördela stuvningen ovanpå och vik till paket.
Lägg dem på en plåt med skarven nedåt.
(hit går rätten att förbereda .)
PENSLA paketen med ägg och grädda dem i
ca 35-40 minuter i mitten av ugnen .
SERVERA med en härlig sallad .
Vill Du ha en dressing till salladen är en
vanlig vinägrett bäst .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar