fredag 7 april 2017

SMÖRDEGSINBAKAD KASSLER MED NÄSSLOR , 4 PORT.



         HEJSAN !

Snart  kan  Du  plocka  nässlor,  förväll  och  frys in
och  bjud  på  denna  primör  hela  försommaren .

HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor benfri kassler ,
4 djupfrusna smördegsplattor ,

NÄSSELSTUVNING :
ca  400 g  förvällda  och hackade nässlor ,
2 msk vetemjöl ,
1 dl mjölk ,
2 krm salt ,
½ krm svartpeppar ,
ägg till pensling ,

UGN :200 GRADER.

SALLAD :
majs, gurka, cocktailtomater,

SÅ HÄR GÖR DU :
Börja med  STUVNINGEN :  VÄRM  nässlorna.
Rör  ut  mjölet  i  mjölken  och  häll  detta  under 
omrörning  i  nässlorna .
Koka  upp  och  sjud  ca  3- 5 minuter .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
DELA  de  tinade  smördegsplattorna  i  2  delar .
Kavla  ut  dem  till  dubbel  storlek .
LÄGG  en  kasslerskiva  på  varje  platta, 
fördela  stuvningen  ovanpå  och  vik  till  paket.
Lägg  dem  på  en  plåt  med  skarven  nedåt.
(hit går rätten att förbereda .)
PENSLA  paketen  med  ägg  och  grädda  dem  i
ca  35-40  minuter  i  mitten  av  ugnen .
SERVERA   med  en  härlig  sallad .

Vill Du  ha  en  dressing  till  salladen  är  en
vanlig  vinägrett  bäst .

LYCKA  TILL !





Inga kommentarer: