måndag 8 maj 2017
TORSK I HUMMERSÅS . 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g djupfryst TORSKFILE',
1 fänkålsstånd,
½ tsk salt,
2 dl CREME fraiche,
3/4 dl mjölk,
2 msk hummerfond,
1 tomat,
10-12 oliver,
färsk timjan ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA TORSKEN något och skär den i portionsbitar .
Salta dem lätt .
ANSA och tärna fänkålen .
Fräs den mjuk och glansig i lite smör utan att den får
färg.
TILLSÄTT CREME fraiche, mjölk och hummerfond .
Låt det koka upp under omrörning .
LÄGG ner fiskbitarna och ös lite sås över dem.
Låt allt puttra under lock på svag värme, 6- 8 min.
Smaka av såsen .
HACKA tomaten under tiden .
Garnera med tomathack och oliver .
Strö över lite färsk timjan .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
PASTAGRATÄNG MED KORV 4 PORT.
HEJSAN !
SMAKA PÅ DEN HÄR JÄTTEGODA GRATÄNGEN,
VERKLIGEN i BÅDE liten OCH STOR SMAK !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 port . kokt pasta,
1 gul lök,
600 g korv,
1 msk smör/margarin,
250 g körsbärstomater,
150 g majskorn,
2 msk maizena, majsstärkelse
5 dl mjölk,
1 tsk paprikapulver,
1 msk kalvfond,
salt, peppar,
½ dl färsk basilika,
2 dl riven ost,
SERVERA MED :
sallad,
UGN 225 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG pastan i en smord ugnsform .
SKALA och hacka löken .
Skär korven i skivor som är ½ cm breda.
Stek lök och korv i en stekpanna
fredag 5 maj 2017
TACOLÖVBIFF MED GUACAMOLE, 4 PORT.
HEJSAN !
Prova detta, mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET .
400 g lövbiff,
1 broccoli-huvud,
½ rödlök,
1 vitlöksklyfta,
1 liten squash,
100 g färsk grön sparris,
100 g sockerärter,
1 msk rapsolja,
1 påse tacokryddor,
150 g PÄRLTOMATER.
GUACAMOLE :
2 mogna AVOKADOR,
1 vitlöksklyfta,
½ lime,
SÅ HÄR GÖR DU :
Gör först GUACAMOLEN genom att dela på AVOCADORNA
och ta bort skal och kärnor.
Lägg AVOKADOKÖTTET i en matberedare tillsammans med
vitlöken och limesaften .
Mixa till en jämn röra . SMAKA av med salt och peppar. STÄLL kallt.
STRIMLA köttet och strö på salt och peppar.
Skär broccolin i buketter .
Skala och skiva rödlöken .
Finhacka vitlöksklyftan .
Skär squashen i skivor och dela sparrisen i mindre bitar.
HETTA upp en wokgryta med olja och woka alla grönsakerna
i någon minut.
Tillsätt köttet och tacokryddan .
Stek i ytterligare någon minut.
Dela tomaterna och blanda ner före servering.
SERVERA med guacamole .
LYCKA TILL !
onsdag 3 maj 2017
INKOKT LAX MED RÄKTOPP 8 PORT.
HEJSAN !
mmm.... detta säger allt !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg LAXFILE',
LAG :
1 gul lök , 1 liter vatten, 2 lagerblad, 10 vitpepparkorn,
2 msk salt, 2 msk ättikssprit, 12%, ½dl strösocker.
RÄKTOPP :
1 ½ dl gräddfil, 2 msk majonnäs, 1 msk chilisås, 2 msk hackad rödlök,
2 msk dill, salt, peppar, 200 g skalade räkor, 500 g oskalad vikt,
spara några till garnering .
GARNERA MED :
räkor, citronklyftor, dill.
UGN :100 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
LAG : SKALA och skiva löken .
Koka ihop vatten, lök, lagerblad, pepparkorn, salt,
ättikssprit och socker i 5 minuter.
LÄGG laxen i en ugnsfast form och häll på den
varma lagen .
Tillaga i ugnen tills laxen är klar ca 30 minuter.
Låt laxen kallna i lagen .
RÄKTOPP :
RÖR ihop gräddfil, majonnäs, chilisås, rödlök
och dill . Salta och peppra .
Vänd i räkorna, spara några till garnering.
TA UPP laxen och lägg på ett fat .
Toppa med RÄKRÖRA och garnera med räkor,
citronklyftor och dill .
Så himla go ' Du gör den om och om igen !
LYCKA TILL !
tisdag 2 maj 2017
GLASSIG KAFFEKICK . 2 PERS.
HEJSAN !
Bjud Dig själv eller en vän på söt-kallt kaffe efter maten.
Ät med sked eller sörpla smält glass med sugrör .
Prova,
HÄR ÄR RECEPTET :
1 GLAS,
2 dl vatten ,
2 tsk snabbkaffe ,
2 kulor vaniljglass ,
1 krm kakao ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vattnet .
Blanda det med kaffepulvret i ett glas.
Låt svalna ca 10 minuter.
LÄGG i glasskulorna .
Sikta över kakao genom en sil och servera genast.
LYCKA TILL !
måndag 1 maj 2017
FISK MED KNAPRIGT TÄCKE 4 PORT.
HEJSAN !
MUSLIMIX med mandel säljs på påse, men Du kan välja mandel bara
om Du gillar det bättre.
Underbart god är rätten i alla fall.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g fryst FISKFILE', t ex kummel eller HOKI.
2 dl bulgur eller couscous, helst fullkorn,
1 grönsaksbuljong+ 4 dl vatten,
2 msk MUSLIMIX (135 g),
eventuellt 1 granatäpple,
250 g champinjoner ,
1 gul lök,
1 äpple med skal,
1 msk smör ,
2 krm salt ,
1 krm nymalen svartpeppar,
½ dl hackad bladpersilja,
VITLÖKSSÅS :
2 dl Turkisk yoghurt,
1-2 pressade vitlöksklyftor,
(1 tsk riven ingefära) , mm...så gott!
1-2 kläm av flytande Akacia honung,
SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD fisken i stora bitar 5 min. i saltat vatten .
KOKA BULGUREN med vatten och grönsaksbuljong ca 10 min .
VITLÖKSSÅS :
BLANDA alla ingredienser .
RULLA granatäpplet hårt mot köksbänken ,
för att få kärnorna att släppa .
Halvera granatäpplet och lösgör kärnorna i en skål
med vatten - då flyter de beska hinnorna upp till ytan
och kan enkelt plockas bort .
Sila av kärnorna .
ANSA och skiva svampen .
Skala och skiva lök och äpple.
Stek svamp, lök och äpple i smöret ca 3 min.
Salta och peppra .
BLANDA bulgur, svamp , äpple och persilja .
Strö granatäppelkärnorna över.
STRÖ MUSLI- Blandningen över fisken.
SERVERA den med bulgur och vitlökssås.
SMAKLIG MÅLTID , och LYCKA TILL !
lördag 29 april 2017
SPENAT- & RICOTTARULLAR 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... Med färdig tomatsås blir spenat och RICOTTARULLARNA
hur lättgjorda som helst .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g fryst bladspenat ,
½ tsk salt ,
2 krm nymalen svartpeppar ,
50 g parmesanost ,
1 burk RICOTTAOST (250 g)
250 g färska lasagneplattor ,
1 burk färdig tomatsås
t ex med basilika , 400 g
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
TINA spenaten i mikron eller i en kastrull .
Salta och peppra .
FINRIV parmesanosten, spara 1/3.
Blanda resten med RICOTTA och spenat
i en bunke .
SKÄR lasagnen i dm - breda bitar.
Lägg 2 msk av spenat- och RICOTTA-röran
på varje bit och rulla ihop.
Spara 1/3 av röran .
LÄGG rullarna i en smord ugnssäker form.
Häll över tomatsåsen och bre på den sparade
oströran .
GRÄDDA mitt i ugnen 15 min.
Servera med den sparade parmesanosten .
RICOTTA är en mager italiensk ost som används
i både varmrätter, såser och desserter.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)