lördag 29 april 2017

SPENAT- & RICOTTARULLAR 4 PORT.



            HEJSAN !
mmm... Med färdig tomatsås blir spenat och RICOTTARULLARNA
hur lättgjorda som helst .

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g fryst bladspenat ,
½ tsk salt ,
2 krm nymalen svartpeppar ,
50 g parmesanost ,
1 burk RICOTTAOST  (250 g)
250 g färska lasagneplattor ,
1 burk färdig tomatsås
t ex med basilika , 400 g

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen på 225 grader.
TINA spenaten i mikron eller i en kastrull .
Salta och peppra .
FINRIV  parmesanosten, spara 1/3.
Blanda resten med  RICOTTA  och spenat
i en bunke .
SKÄR lasagnen i dm - breda bitar.
Lägg 2 msk av spenat- och RICOTTA-röran
på varje bit och rulla ihop.
Spara 1/3 av röran .
LÄGG  rullarna i en smord ugnssäker form.
Häll över tomatsåsen och bre på den sparade
oströran .
GRÄDDA  mitt  i ugnen  15  min.
Servera med den sparade parmesanosten .

RICOTTA är en mager italiensk ost som används
i både varmrätter, såser och desserter.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: